CRISTEL CARRISI

Otkrivamo tko je djevojka najbogatijeg Hrvata: Davor Lukšić ženi se u Italiji početkom ljeta

 Damjan Tadić, Crisberry_Swim / HANZA MEDIA, INSTAGRAM

Njihova svadba bit će jedna od najraskošnijih koje je Italija vidjela - tvrde mediji našeg jadranskog susjeda, koji su se naveliko raspisali o vjenčanju Davora Lukšića Lederera (33) i njegove djevojke Cristel Carrisi (29).

Iako precizan datum nitko ne spominje, pripreme za veliki događaj navodno su dobrano odmaknule. Na proslavu ulaska u brak poslovnog čovjeka iz vjerojatno najbogatije obitelji hrvatskih korijena u svijetu i kćeri slavnih glazbenika Ala Bana i Romine Power, pozvano je, spominju isti izvori, više od 400 uzvanika iz svih krajeva svijeta, a najviše će gostiju stići iz Južne Amerike. Kako budući mladenci prijateljuju s mnogim uglednicima iz poslovnog svijeta, ali i svijeta zabave, nema sumnje da će na svadbi u prekrasnoj baroknoj crkvi San Matteo u gradu Lecce, Firenci talijanskog juga, biti mnogo poznatih lica.

Doveo je u Dubrovnik

Vrijednost bogatstva obitelji Lukšić, obitelji mladoženje, procjenjuje se na gotovo 18 milijardi dolara, prema uvijek pouzdanim podacima magazina Forbes, a Davor Lukšić Lederer, 31-godišnji unuk osnivača poslovnog carstva Andronika Lukšića već nekoliko godina predsjednik je Uprave Excelsa d.o.o., zaduženoga za poslovanje Grupacije Lukšić Hrvatska u sklopu koje su i neki od najluksuznijih hotela u državi, poput dubrovačkog Excelsiora.

Lijepu plavušu Cristel naša je javnost upoznala kada je inače vrlo samozatajni Lukšić u Dubrovniku slavio svoj 30. rođendan - tada se na fotografijama s raskošnog partyja, koje je objavio na društvenim mrežama i koje su uspjeli snimiti naši mediji, moglo vidjeti i Cristel.

Lukšićeva djevojka i sama je dio svjetskog jet-seta. Cristel je dizajnerica, pjevačica, tv zvijezda u Italiji. Glazba joj je u genima, njezini roditelji, Talijan Al Bano i Amerikanka Romina Power, svjetski priznati glazbenici koji su nekad žarili i palili top-listama, a njihove pjesme “Felicita”, “Canto di libertŕ”, “Ci Sara”, “Sharazan”, “Tu Soltanto Tu” i danas se često vrte na radijskim postajama. K tome, Cristel je unuka slavnoga holivudskog glumca Tyronea Powera i Linde Christian, glumice koja se smatra prvom Bondovom djevojkom jer je 1954. godine glumila u televizijskoj adaptaciji Casina Royale.

Poznata obitelj

Romina Power i Al Bano su uz Cristel imali kćer Yelinu (koja je u dobi od 24. godine nestala u New Orleansu 1994. godine i nikad nije pronađena) i Rominu mlađu, te sina Yarija. Neslaganje u karakterima, a ponajviše tragedija nestanka kćeri, na kraju su razorili brak glazbenoga para, a dugo je trebalo da se odnosi među njima, uz dosta javnih svađa i vrijeđanja, izglade. Tu su djeca, a posebno Cristel, puno pomogli. Tako je prošle godine Al Bano producirao njihov zajednički veliki koncert u slavnoj veronskoj areni, koji je održan uz rasprodano gledalište. Naslijeđeni talent Cristel nije željela zanemariti - od malena se bavila glazbom, učila je svirati klavir, a na svom internetskom sajtu rekla je da je prve kompozicije napisala kao sedmogodišnjakinja. Svirala je, kaže, i bubnjeve i gitaru. Objavila je i dva albuma, 2005. i 2010. godine, održavala koncerte, a 2010. i surađivala s ocem. Iako je upisala studij poslovne administracije u Milanu, brzo je odustala da bi se bavila kreativnijim stvarima. Tako je sama rekla.

Česta je gošća raznih talk-showova na talijanskim i španjolskim TV postajama, prije nekoliko godina nastupila u talijanskoj verziji reality showa “Farma”. Njezin posljednji izlet u reality bilo je sudjelovanje u talent-showu “La Pista” koji je u ožujku i travnju 2014. prikazao Rai Uno. Sudeći po njezinim objavama na društvenim mrežama, sada je najviše orijentirana na dizajn - šarene i vesele linije kupaćih kostima Crisberry (što je njezin nadimak), lijepa Cristel reklamira i sama, a mogu se kupiti i preko interneta. Koštaju oko 70 eura, a uz badiće mogu se nabaviti i torbice te maskice za mobitele. Svoju dragu promovira i Davor Lukšić koji odlično igra polo, a njegov tim na turnirima nosi ime Crisberry. Navodno je i tata Al, kojeg Cristel obožava, oduševljen budućim zetom.

Inače, Davora Lukšića, Cristel je, kako je rekla talijanskim medijima krajem 2015., upoznala prije četiri godine na zajedničkoj večeri s prijateljima. Tada je priznala i da je vrlo brzo shvatila da je Davor ‘vrlo poseban’.

- Vrlo je romantičan i svaki put, kad mu obaveze dopuste, ukrca se na prvi avion za Italiju - rekla je tada i dodala kako o vjenčanju ne razmišljaju.

U međuvremenu se, čini se, nešto promijenilo, pa će svjetska elita početkom ljeta nagrnuti na jug Italije.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:31