POTVRDILI ORGANIZATORI

OVO ĆE BITI NAJSKUPLJI DOČEK NOVE GODINE NA STRADUNU Dino Merlin 'prešišao' Severinu za 14.000 eura, evo koliko će Grad platiti sarajevskog zabavljača

    AUTOR:
    • Dube Marjanović Ladašić

  • OBJAVLJENO:
  • 19.11.2017. u 22:49

Arhiva Hanza Media

 

Za Novu 2012. godinu na Stradunu je nastupila Jelena Rozga, godinu kasnije Novi fosili, 2014. Colonia, 2015. Toni Cetinski za navodno 45.000 eura, Severina nas je uvela u 2016. i za svoj nastup inkasirala 50.000 eura, dok su lani za Novu pjevali Doris Dragović i Jole.

Dinu Merlina je po cijeni nastupa za Novu godinu još lani prestigao Zdravko Čolić u Budvi za 100.000 eura, a opasno mu se približio i Toni Cetinski, također u Crnoj Gori, ali u Bečićima, koji je za Novu godinu 2016. pjevao za 60.000 eura, prenijeli su mediji, piše Slobodna Dalmacija.

Posljednji u nizu rasprodanih koncerata Dina Merlina u Hrvatskoj održan je prošlog ljeta u pulskoj Areni. Bosanskohercegovački kantautor prošlu Novu godinu dočekao je pred više od sto tisuća svojih obožavatelja u rodnom gradu, Sarajevu, a za taj nastup dobio je, kako pišu mediji, jednako koliko Severina lani na Stradunu, 50.000 eura. To je bilo prvi put u njegovoj karijeri da je održao koncert na otvorenom za doček Nove godine.

Tržište određuje cijenu

Ove će godine "prešišati" Sevku za 14.000 eura, a sredinom rujna, na dan kad je objavljeno da je izabran kao izvođač za doček na Stradunu, u videoporuci poručio je: "Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast svirati na kultnom Stradunu u Dubrovniku. Jedva čekam da vam se predstavim i da zajedno uđemo u Novu 2018. godinu. Vidimo se!"

- Nastup Dina Merlina stajat će 64 tisuće eura plus PDV - potvrdila je Ivana Medo Bogdanović, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara koje su organizator dočeka 2018.

- Grad Dubrovnik odabrao je izvođača i mi ćemo organizirati što treba. Doček spada pod Dubrovački zimski festival koji financijski pokrivaju Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada i sponzori - pojasnila je.

- Tržište određuje cijenu i naš je stav bio da će dolazak Dina Merlina na Stradun dovesti u naš Grad njegove brojne obožavatelje - komentirao je dubrovački gradonačelnik.

Činjenica je da je Dino Merlin prošle godine u Sarajevu na novogodišnjem koncertu nastupio pred 120.000 ljudi, tako da očekujemo veliku posjećenost na ovogodišnjem koncertu u Dubrovniku. Cilj je Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika značajno popuniti gostima i zimski period godine - rekao je Mato Franković.

Dodajmo tek da je organizacija novogodišnjeg programa za 2012., u sklopu kojeg je na Stradunu nastupila Jelena Rozga, a završio je 1. siječnja, Grad i TZ Dubrovnik koštala 300 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Tri glazbena dana

Dan uoči Silvestrova, u subotu, 30. prosinca u 21 sat, na Stradunu će nastupiti ženski kvartet The Frajle. Na Staru godinu, 31. prosinca, u jutarnjim satima održat će se Dječji doček Nove godine, dok će u 21 sat spektakularni doček na Stradunu započeti grupa Pravila igre, potom Songkillersi s regionalnom zvijezdom Dinom Merlinom.

1. siječnja u podne održat će se tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, uz kamenice i pjenušac.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo