LAUREATI

OVO JE BILA NJIHOVA VEČER Dobitnici najveće medijske nagrade u zemlji 'Zlatni Studio' otkrili s kakvim su emocijama dočekali kipić

 
 Damir Krajac / CROPIX

U petak navečer najbolji su nagradili najbolje; u 19 kategorija dodijeljena je medijska nagrada Zlatni Studio. Spektakl dodjele odvijao se u HRT-ovu studiju “Anton Marti”, a sam HRT učinio je sve da show protekne savršeno i u produkcijskom i u svakom drugom smislu. Odmah po završetku prijenosa uživo, koji se emitirao na Prvom programu HTV-a, razgovarali smo s nekim od dobitnika.

Ivana Paradžiković s Nove TV je bila jedna od zvijezda večeri. Osvojila je dvije nagrade - onu za najboljeg TV voditelja/voditeljicu, a njezina emisija Provjereno dobila je Zlatni Studio za najbolju TV emisiju.

- Preuzbuđena sam. Nisam očekivala nagradu, pogotovo jer sam bila u kategoriji sa Šprajcom, koji je bio nepobjediv. Do danas - rekla nam je uz smijeh Paradžiković.

Zagreb, 060320.
Prisavlje.
Dolazak uzvanika na svecanu dodjelu medijske nagrade Zlatni studio u izboru citatelja tjednika Studio Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: Zoran Sprajc, Ivana Paradzikovic
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Zoran Šprajc i Ivana Paradžiković

Iako je njezin posao težak, kaže nam da kad nešto obožavaš, uopće ne razmišljaš na taj način. - Mi smo iskusili taj osjećaj kad nekom pomogneš, kad nešto riješiš, ispraviš neku nepravdu i to nas hrani. To je nemjerljivo i s jednim osjećajem - kaže.

Prošle godine je, navodi nam, najviše odjeknula priča o tome kako je bivši predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro seksualno zlostavljao zaposlenicu, čiju je potresnu ispovijest ekskluzivno objavilo Provjereno.

- Sve te velike priče koje mi pričamo gotovo uvijek počinju na isti način, pojedinačnim činom, i to gotovo u pravilu žena koje hrabro istupaju i suprotstavljaju se, bilo da je riječ o nekom lokalnom moćniku, saborskom zastupniku, uvaženom liječniku koji je primao mito ili, u zadnjem slučaju, načelniku krim-policije. Dakle, žene su te koje su rekle dosta, a njihova hrabrost je naša inspiracija - iskrena je.

Pljesak odobravanja

Objasnila je da one zbog toga znaju imati pregršt problema, ali da uvijek znaju kako im ekipa Provjerenog čuva leđa.

- Mi smo ti koji se bore umjesto njih - kaže Ivana.

Pjevačica Severina Kojić osvojila je Zlatni Studio za koncert godine, koji je održala u listopadu u Spaladium Areni. Njime je započela njezina velika regionalna turneja The Magic Tour, produkcijski najveća i najzahtjevnija na ovim prostorima do sada.

Zagreb, 060320.
Prisavlje.
Dolazak uzvanika na svecanu dodjelu medijske nagrade Zlatni studio u izboru citatelja tjednika Studio Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: Ivana Miseric, Severina Kojic, Marijana Batinic
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Ivana Mišerić, Severina Kojić, Marijana Batinić

- Počašćena sam zbog nagrade. Za mene je bilo najlakše stati pred moju publiku u mom Splitu. Meni je zapravo lani bio najemotivniji onaj u zagrebačkoj Areni jer mi je došao u najteže vrijeme - rekla nam je nakon dodjele Severina. Naime, njoj je sud nekoliko dana prije velikog koncerta u Zagrebu donio šokantnu privremenu mjeru po kojoj je izgubila skrbništvo nad sinom.

Kaže nam da joj je nevjerojatna podrška publike tada, u jednom od najtežih životnih trenutaka, izuzetno puno značila.

- Nagradu posvećujem svim ženama koje prolaze kroz vratolomije pravosuđa Hrvatske i onima koje se nisu dale kad im je bilo najteže - istaknula je.

RTL-ova novinarka Danka Derifaj dobila je nagradu za TV novinara godine, za što je dobila veliki pljesak odobravanja u publici.

Zagreb, 060320.
Prisavlje.
U HTV-ovom studiju Anton Marti odrzava se dodjela najvece medijske nagrade Zlatni Studio u izboru citatelja tjednika Studio Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: Danka Derifaj.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX
Danka Derifaj

- Izuzetno mi je drago zbog Zlatnog Studija. Ja samo radim svoj posao, to je novinarstvo. Ovo mi je potvrda da to dobro radim - rekla nam je i naglasila da ona nije ni najbolja ni jedina novinarka u Hrvatskoj, jer postoji puno kolegica i kolega koji usprkos neprijateljskom okruženju rade odličan posao.

Teško joj je reći na koju prošlogodišnju priču iz Potrage je najponosnija, ali izdvojila je gotovo nevjerojatnu priču o APN-ovu zamjeniku direktora koji je kupio povlašteni POS-ov stan u Zadru.

- I nakon toliko vremena i potpuno suludih stvari koje sam istraživala i dalje postoje stvari koje me mogu iznenaditi. Tješim se da je to dobro jer sam još uvijek u duši idealist. Vjerujem u neke ispravne vrijednosti. Ne bi mi smjelo to nikad postati normalno - rekla nam je.

Posveta preminulim kolegama

Robert Ferlin, prepoznatljivi glas Radio Rijeke, ponovo se ove godine okitio nagradom Zlatni Studio za Radijski glas godine.

Zagreb, 060320.
Prisavlje.
U HTV-ovom studiju Anton Marti odrzava se dodjela najvece medijske nagrade Zlatni Studio u izboru citatelja tjednika Studio Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: Robert Ferlin.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX
Robert Ferlin

- Pa nek’ sad netko kaže da Ferlin ne može dvaput - našalio se i dodao da je izuzetno sretan zbog priznanja publike.

Svoju je nagradu posvetio preminulim kolegama Ivici Vrkiću i Koradu Vujnoviću, za koje je rekao da su ga puno naučili o poslu.

Dok pričamo s mladom glumicom Anom Uršulom Najev, nagrađenom za ulogu Mary Warren u “Kušnji” HNK Split, brojni joj kolege čestitaju i hvale ulogu.

- Svi iz Splita mi pričaju o tebi, kako si divna i talentirana - kaže joj jedna kolegica, na što Ana zahvaljuje.

- Bilo mi je jako stresno, nisam mislila da će naša kategorija ići prva - iskrena je glumica, koja je imala vrlo spontan govor zahvale, a nagradu je posvetila svojoj majci.

- Mama, ako me gledaš, čestitam ti jer to znači da si naučila gledati prijenose uživo preko interneta - rekla je za majku, koja trenutno boravi u Brazilu.

- Pozitivno sam iznenađena, ovo mi je ovo prva nominacija i prva nagrada. Ne može bolje. Ovo mi je dodatni vjetar u leđa za nastavak rada. Volim raditi, volim svoj posao - kaže i dodaje da je ulogu Mary Warren igrala za potrebe Gavellinih večeri te da će je posebno pamtiti jer je drukčija od svih koje je do sada igrala.

Prešućena heroina

U filmskoj kategoriji posebno se istaknuo film “Dnevnik Diane Budisavljević”, kojem su otišla čak dva Zlatna studija: onaj za najbolji film te onaj za najbolju žensku ulogu, koji je dobila Alma Prica.

- Iznimno mi je drago zbog nagrade, zahvalna sam čitateljima i našoj publici. Žao mi je što večeras s nama nije i redateljica Dana Budisavljević, koja je na putu, ali je došla naša producentica Miljenka. Najviše mi je drago zbog predivne ekipe koja je radila na filmu, ali i zbog izuzetne i hrabre žene Diane Budisavljević. Kao što se mora govoriti o povijesti i ne prešućivati zločine, tako ne bismo trebali ignorirati ni ljudsku dobrotu - kaže nam glumica i dodaje da je po primitku nagrade u misli pozvala sve ljude koji su direktno i indirektno sudjelovali u stvaranju filma.

Zbog same teme, zbog toga što se o Diani Budisavljević ništa nije znalo i zato što ju je povijest prešutjela, Prica je posebno ponosna na ovaj film.

Zagreb, 060320.
Prisavlje.
Dolazak uzvanika na svecanu dodjelu medijske nagrade Zlatni studio u izboru citatelja tjednika Studio Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: Alma Prica
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Alma Prica

- Od početka sam vjerovala da će se o njemu zbog teme puno govoriti. No, opet, dok radiš, radiš i ne razmišljaš o tome što će biti poslije. Dana i njezini bliski suradnici su istraživanju i filmu posvetili deset godina, a jako sam počašćena što sam se imala priliku pridružiti - kaže Prica i dodaje da je pobjeda ovoga filma i pobjeda akcija Diane Budisavljević, njezine dobrote i solidarnosti kojom je spašeno deset tisuća života i obranjena čovječnost u nehumanim vremenima.

- Nekako sam znala da će Danina posvećenost, odbijanje svake površnosti i temeljito istraživanje u ljudima izazvati emociju, da nitko neće ostati imun na to - kaže glumica dodajući da joj je čak malo neugodno primati ikakva priznanja, ali da si je postavila stvari tako da to gleda kao da zastupa samu Dianu.

- Zahvalila bih i njezinoj unuci Silviji Sabo, koja nam je dala Dianin dnevnik na raspolaganje - naglasila je Prica, kojoj je ovo prvi Zlatni Studio, iako je i prethodnih godina bila nominirana u kazališnim kategorijama.

U povijest Zlatnog studija sigurno je ušao glumac Krešimir Mikić, ne samo zato što je nagrađen za glavnu ulogu u “Posljednjem Srbinu u Hrvatskoj” nego i zbog najkraćeg govora u povijesti naše nagrade.

- Hvala! - kratko je rekao Mikić na pozornici.

Zagreb, 060320.
Prisavlje.
U HTV-ovom studiju Anton Marti odrzava se dodjela najvece medijske nagrade Zlatni Studio u izboru citatelja tjednika Studio Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: Kresimir Mikic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX
Krešimir Mikić

S ovim smo osebujnim glumcem razgovarali i na afterpartyju, gdje nam je otkrio da je treći Zlatni Studio prva dodjela nagrada na koju je ikada došao.

- Prvi sam put na svečanosti ove vrste. Moram priznati da je bilo dosta glasno - rekao je u svojem stilu. Ova mu nagrada za film redatelja Predraga Ličine, kaže, puno znači. - Da, jako mi je drago zbog nagrade. Baš sam sretan. Ova mi je uloga posebno draga jer do sada nisam imao prilike igrati u filmu te vrste. Jedva sam čekao takvu priliku - rekao je.

Od skepse do popularnosti

Već drugu godinu za redom najboljim reality showom proglašen je RTL-ov Život na vagi. O njemu smo pričali s voditeljicom Marijanom Batinić.

- Ljudi su prepoznali to što radimo i način na koji to radimo. Pokušavamo doista doći do gledatelja i senzibilizirati javnost o pretilosti, utjecati na rješavanje problema, bullyinga, vršnjačkog nasilja… Sve više u emisiji educiramo ljude o prehrani i zdravom načinu života - ponosna je Batinić i dodaje da se cijeli njihov tim trudi opravdati povjerenje gledatelja. Posebno joj je drago jer smatra da se percepcija njihove emisije kroz godine i sezone znatno promijenila.

- U početku je emisija dočekana sa skepsom. No, čini se da je to punokrvni projekt koji se gledateljima doista svidio pa se nadam da ćemo i u budućnosti ispunjavati njihova očekivanja - rekla nam je Marijana, koja je zasjala u šljokičastom odijelu, a ženska odijela su općenito, čini se, ove godine bila najveći modni hit Zlatnog studija.

Na glazbenom su pak polju jedni od pobjednika došli iz Županje - bend Opća opasnost.

Zagreb, 060320.
Prisavlje.
U HTV-ovom studiju Anton Marti odrzava se dodjela najvece medijske nagrade Zlatni Studio u izboru citatelja tjednika Studio Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: Opca opasnost.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX
Opća opasnost grupa je godine

- Naravno da smo sretni zbog nagrade, ali istovremeno i iznenađeni jer smo bili u žestokoj konkurenciji s Parnim valjkom i Prljavim kazalištem. Nismo mogli ni pomisliti da ćemo baš mi biti dobitnici. No, kad ste nominirani, uvijek se barem malo nadate da ćete i dobiti. Neizmjerno smo zahvalni svima koji su glasali za Opću opasnost i nastojat ćemo, kao i do sada, opravdavati to povjerenje - kaže nam njihov član Pero Galić i dodaje da bend ne staje: idući su vikend u Ljubljani, onaj poslije toga u Splitu, a kasnije svoju sreću idu okušati i na Porin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:14