SENIORSKA MOMČAD HAVK MLADOSTI

POPULARNA ŠPICA U ZNAKU VATERPOLISTA Atraktivni Žapci kreću u novi pohod na vaterpolo svijet

 

Popularna špica u Zagrebu ove je subote bila u znaku atraktivnih Žabaca, vaterpolista zagrebačkog HAVK MLADOST, koji su iskoristili ovu priliku za druženje s građanima, fotografiranje i upoznavanje. Naime, po prvi put u klupskoj povijesti HAVK Mladost je na Cvjetnom trgu, među građanima predstavio svoju seniorsku momčad te svoju novu-staru maskotu Žabaca koja će uveseljavati najmlađe na utakmicama bogate sezone koja je pred nama.

''Pred nama je vrlo teška sezona, kao i skupina Euro Lige. Tu su Olympiakos, Jug, Brescia i drugi opasni klubovi, tako da je teško davati neke prognoze. Igrat ćemo od utakmice do utakmice i truditi se biti pravi u svakoj utakmici. Bude li kvalitetna igra, rezultat neće izostati!''- izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić te dodao: ''U odnosu na prošlu sezonu, ostali smo bez pet standardnih igrača. Zato smo potražili pojačanja i doveli Miloša Čuka i Konstantina Kharkova, vratili su nam se Ivan Buljubašić i Antonio Petković, a ne beku smo doveli Marina Čagalja. Vjerujem kako ćemo s ovim pojačanjima biti konkurentni u svim natjecanjima!''

HAVK Mladost koji je tijekom desetljeća djelovanja dao brojne velikane hrvatskog i svjetskog vaterpola najavljuje novu uzbudljivu sezonu prepunu izazova. Žapce ove godine očekuju Prvenstvo i Kup Hrvatske, Triglav regionalna vaterpolo liga te, nakon trogodišnje stanke i prestižna Euro liga. Klub sa zagrebačke Save ponovno će se susresti s najboljim vaterpolo klubovima Europe te ima priliku ispisati novu stranicu zagrebačke sportske povijesti.

Hrvoje Hresta, Ana Stojić Deban i Zoran Bajić

‘’Danas smo se okupili kako bismo predstavili seniorsku momčad Mladosti koja će nas predstavljati u prvenstvu Hrvatske i regionalnom prvenstvu te Euro ligi u kojoj se namjeravamo pozicionirati što bolje. Ove godine planovi su veći nego prijašnjih godina, naši ciljevi su da pehare i trofeje vratimo u Zagreb. Što se tiče same uprave, nadam se da ćemo završiti financijsku konsolidaciju kluba što prije možda čak i ove godine!’’ – izjavila je Ana Stojić Deban, predsjednica HAVK Mladost.

Novu sezonu momčad HAVK Mladosti igrat će predvođena kapetanom, hrvatskim vaterpolskim reprezentativcem Ivanom Marcelićem. Uz njega tu su i Luka Sučić, Jerko Jurlina, Cosmin Radu, Konstantin Kharkov, Miloš Čuk, Anotnio Petković, Marino Čagalj, Luka Bajić, Matijas Biljaka, Franko Lazić, Jerko Anzulović, Lovre Miloš, Ivan Buljubašić, Tomislav Stipo Samardžić te Branimir Herceg. Stručni stožer čine trener Zoran Bajić, pomoćni trener Hrvoje Hrestak, trener golmana Frano Vićan, fizioterapeut Damir Luketić te kondicijski trener Pero Kuterovac.

Franko Lazić, Miloš Ćuk i Cosmin Radu

''Glavni ciljevi za sezonu pred nama su izboriti finala kupa i prvenstva, te dati što veći otpor Jugu koji nam daje najviše problema zadnjih sezona. U Euro ligi se moramo pokazati u što boljem svjetlu, upoznati nove protivnike i skupiti nova iskustva koja će nas učiniti boljom momčadi. Naporno treniramo, uvježbavamo se i vjerujem da ćemo biti bolji nego prošle sezone!'' – izjavio je Franko Lazić, igrač HAVK Mladost.

U ime gradonačelnika Grada Zagreba vaterpoliste je pozdravila njegova zamjenica doc.dr.sc. Olivera Majić. Nova sezona za Žabce počinje u subotu, 13. listopada u 18 sati kada će na bazenu Mladosti na Savi igrati protiv Crvene Zvezde. Ulaz na utakmicu je besplatan za sve posjetitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:21