ZANIMLJIV KONCEPT

PORIN ĆE SE IPAK ODRŽATI, POZNAT JE I DATUM Neslužbeno doznajemo kako će izgledati dodjela glazbenih nagrada, na pozornici će biti samo dvije osobe

 Darko Tomas / CROPIX

Porin će se ovog proljeća ipak održati. Nakon što je zbog pandemije koronavirusa odlučeno da se dodjela diskografskih nagrada odgađa do daljnjeg, članovi Upravnog odbora Porina (u kojem su ljudi iz Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatske glazbene unije i Hrvatske radiotelevizije), sada su utanačili novi datum - 15. svibnja. Dodjela 27. po redu Porina bit će jedinstvena jer će se prvi put, a nadamo se i posljednji, u sklopu prijenosa na HRT-u, videovezom odlaziti u domove za Porin nominiranih glazbenika.

Kako neslužbeno doznajemo, Mislav Donaj i Joško Lokas sada se bacaju na pisanje novog scenarija priredbe, a zamišljeno je da na pozornici na Prisavlju budu samo voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić. Urednik ovog zahtjevnog projekta virtualnog Porina jest Mario Sedmak, a osim glazbenika, u programu će sudjelovati i pojedini prezenteri. Nagrade se, jasno, glazbenicima neće moći izravno uručiti. Jedinstvena dodjela diskografskih nagrada trajat će 80 minuta.

Podsjetimo, Urban & 4 i Zagrebačka filharmonija imaju sedam nominacija za Porina, Opća opasnost je prikupila pet nominacija, a J. R. August dobio je četiri nominacije. U kategoriji Album godine nominirani su J.R. August s albumom “Dangerous Waters”, Psihomodo pop s albumom “Digitalno nebo”, Chui s albumom “Iz kapetanovog dnevnika”, Vanna s albumom “Izmiješane boje” i Opća opasnost s albumom “Karta do prošlosti”. U kategoriji Pjesma godine nominirane su pjesme: “Digitalno nebo” Davora Gopca u izvedbi Psihomodo popa, “Iskra“ Damira Urbana u izvedbi Urban & 4, “Lito umire“ koju autorski potpisuju Josip Radić i Neno Belan, koji je i izvođač pjesme, “Sva blaga ovog svijeta”, koju autorski potpisuju Vjekoslav Dimter, Mia Dimšić i Damir Bačić, a izvode Mia Dimšić i Marko Tolja, te pjesma “Voli me” autorskog dvojca Tončija i Vjekoslave Huljić, koju izvodi Petar Grašo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:53