POPULARNA EMISIJA

POVRATAK 'A STRANE' Duško Ćurlić: 'Gabi mi je šapnula da ima novu frizuru da ne dosadi ljudima'

Božićnu čaroliju pod geslom “Večeras će prijatelji doći”, stih iz pjesme “Vino i gitare”, HTV-ova ekipa priprema od ljetos
Gabi će društvo u božićnoj emisiji na pozornici praviti Antonija i Aljoša Šerić, voditelji Duško Ćurlić i Ivan Vukušić, te mlade pjevačice koje su gledatelji imali priliku upoznati kroz serijal glazbenih emisija
 Dario Njavro / HRT

Nakon nešto više od devet mjeseci ekipa sjajne HTV-ove emisije “A strana” okupila se ponovno u najvećem prisavskom studiju “Anton Marti” i snimila blagdanski specijal tog spektakla. Božićnu čaroliju pod geslom “Večeras će prijatelji doći” kako ide stih iz pjesme “Vino i gitare”, HTV-ova ekipa počela je pripremati još ljetos, a sveukupno u realizaciji ovog izdanja sudjelovalo je više od 150 ljudi.

Spoj mladosti i iskustva

- Okosnica priče su nam bile generacije, taj spoj mladosti i iskustva koje smo nastojali povezati na sceni. Zato su i nastali neki predivni trenuci poput onog s Gabi Novak koja je pjevala praćena s četiri mlada gitarista Muzičke akademije u Zagrebu - kažu nam u timu “A strane”. Naša diva, dama hrvatske estrade naprosto se oduševila što je ponovno dio postave te nagrađivane emisije.

- Gabi Novak je ovo bio četvrti nastup u “A strani”, no nismo joj dosadili, rekla nam je da je i dalje samo zovemo... Poslije mi je ispričala kako je samo zbog emisije odlučila promijeniti frizuru kako ne bi bila dosadna ljudima. Ona je naprosto divna - govori oduševljeni Duško Ćurlić koji se ponovno našao u voditeljskom tandemu s kolegom Ivanom Vukušićem. No kao i ostatku ekipe, nije im trebalo puno da se uhodaju. Veliki je to pogon, ali onaj uigrani, pa su nakon višemjesečnih priprema i tjedan dana proba u samo tri sata snimili ovaj specijal koji će se emitirati na sam Božić na Prvom programu HTV-a u 20.05 sati.

‘Vino i gitare’

- Vibra je bila kao da se nismo ni rastajali - kazao je Ćurlić kojeg ljudi i dalje ispituju hoće li biti i četvrte sezone “A strane”. To i ne čudi, jer riječ je o vrhunskoj produkciji u svim segmentima emisije. Primjerice u božićnoj “A strani” sudjelovalo je 80-ak članova Simfonijskog orkestra HRT-a, 50-ak članica Djevojačkog zbora Mozartine, bend emisije, Alan Bjelinski kao svojevrsni mentor četvero mladih dirigenata - Dori Remenar, Ivanu Šćepanoviću, Jurici Petru Petraču i Mateu Narančiću. Inače, dok su oni ravnali orkestrom, Bjelinski nije bio nezaposlen našao se ili za klavijaturom ili svirao ksilofon.

Gabi Novak je s pjesmom “Vino i gitare” otvorila večer, a pored nje blagdansko izadnje začinili su svojim nastupom Massimo Savić, Aljoša i Antonia Šerić, Ervin Baučić, te naravno mlade pjevačke snage poput Jure Brkljače i Marka Kutlića. Brkljača je tako izveo uz pratnju Nikše Bratoša i Ante Gela na gitarama Oliverovu “Vjerujem u anđele”.

- Gošća nam je bila i Amira Medunjanin kako bi pokazali da glazba ne poznaje granice, a koja je otpjevala pjesmu Jadranke Stojaković “Sve smo mogli mi” - kažu nam u produkciji emisije. Zvijezde i mladi pjevači izveli su bezvremenske hitove, kako domaće tako i one strane, pa je tako Massimo maestralno pjevao “God Only Knows”, pjesmu Beach Boysa kojoj je svoju interpretaciju dao i David Bowie. Bračni i glazbeni tandem Antonia i Aljoša Šerić izveli su pak pjesmu koju su toliko puta prije zajedno otpjevali Gabi Novak i Arsen Dedić - “Slavit ćemo sami”. Gabi je to iznenađenje silno oduševilo, uhvatila je Ćurlića ispod ruke i govoreći kao su sjajni, što je Antoniju ganulo. No nije se samo pjevalo, već su se i dijelile uspomene iz djetinjstva na Božićne dane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:21