KORAK NAPRIJED

Rajko Dujmić izašao iz zatvora i uputio se na liječenje u bolnicu; Ninčević: 'Nazvao me, nakon puno godina zvučao je suvislo i normalno...'

 
Rajko Dujmić
 Srdjan Vrancic / CROPIX

O životnoj drami jednog od najvećih tekstopisaca i glazbenika u povijesti hrvatske glazbe, Rajka Dujmića, raspisali su se zadnjih mjeseci svi mediji u državi. Dujmić je 65. rođendan "proslavio" u istražnom zatvoru, budući da ga se sumnjići za kazneno djelo u štetu dugogodišnje supruge Snježane (u braku su od 1990.), piše Slobodna Dalmacija.

Problemi koje je glazbenik i član "Novih fosila" i ranije imao s alkoholom, drogom i agresijom eskalirali su početkom srpnja, kada ga je Snježana prijavila da joj je u njihovu zagrebačkom stanu udarao te joj prijetio, nakon čega je odveden u postaju. Dujmić je tamo potvrdio kako se ničega ne sjeća budući da je bio jako pijan, pa mu je određen istražni zatvor u kojemu mu je boravak, nakon 1. kolovoza i produžen.

Pisalo se i kako je glazbenikov boravak u zatvoru obilježen jako lošim zdravstvenim stanjem - navodno je imao probleme s disanjem i otežano je hodao, tako bolestan proveo je vrijeme u pritvoru dok danas nije izašao na slobodu, doznaju 24 sata.

Za isti portal Dujmićev je prijatelj Nenad Ninčević potvrdio kako je glazbenik iz istražnog zatvora otišao ravno u bolnicu na liječenje. Odvjetnica Rajka Dujmića, Sandra Hančić, otkriva pak kako je glazbeniku svaki dan počinjao s "Kako je Snježana?".

"Rajko me nazvao čim je izašao iz Remetinca i nakon mnogo godina zvučao je suvislo i normalno. Samoinicijativno je otišao u bolnicu na liječenje. Nikad nije bio tako čvrst, odlučan u želji da se makne od svega", kaže splitski tekstopisac za 24 sata.

Dodao je da je Rajko u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj izliječio duh te da je psihički znatno bolje nego prethodnih mjeseci, a sad želi u red dovesti i tijelo, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:42