KOLEGE IZ KULINARSKOG SHOWA

Ribafish: Doris je prekrasna mlada dama, skoro da čekam da me primi za ruku i odvede nekud u visine kao Zvončica Petra Pana

Iskusna Doris Pinčić Rogoznica i njen novi kolega voditelj u kulinarskom showu ‘Tri, dva, jedan-kuhaj!’ govore o kulinarskim filozofijama članova žirija, ‘hrani za utjehu’...

Od ponedjeljka se na RTL vraća omiljeni kulinarski show ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’ s Tomislavom Špičekom, Ivanom Pažaninom i Željkom Klemenčić. Vijest je to koja je mnogim ljubiteljima dobre hrane, ali i onima željnima zabave, kao i onima koji znaju da se u kuhinji uvijek nešto novo može naučiti, izmamila osmijeh na lice.

Ove godine emisija će se prikazivati od ponedjeljka do petka u terminu od 21.15 sati, a u kuhinji će se pod budnim okom žirija boriti žene protiv muškaraca. A dok čekamo da prvi natjecatelji ‘ukrste’ kuhače - jer, u daljnje natjecanje proći će samo oni koji tijekom audicijskih emisija uspiju impresionirati Željku, Špičeka i Pažanina - odlučili smo doznati kako se u kuhinji snalaze i što preferiraju voditelji showa: iskusna Doris Pinčić Rogoznica i njen novi kolega voditelj Domagoj Jakopović Ribafish.

- Čijoj ste kulinarskoj filozofiji skloniji? Špičekovoj s kontinentalnim specijalitetima, Pažaninovoj mediteranskoj spizi ili Željkinim čušpajzima?

DORIS: - A ne možemo tako birati među njima. Svaki ima svoj faktor. Željka oduševljava znanjem, smirenošću, Ivan je mlad, ali vrlo predan chef koji se u par godina razvio u ozbiljnog igrača, a o Tomeku ne treba pričati, on je naš temelj od kojeg sve kreće i bez kojeg ništa ne štima.

RIBAFISH: - Tim redom!

- Znate li kuhati i koji je vaš kulinarski specijalitet? Može recept?

DORIS: - Ja volim svašta kuhati, najviše povrće i ribu. Inspiraciju dobijem kad vidim namirnice koje imam, a koje je moje najbolje jelo ne znam točno, ali znam da se u svako dam do kraja i uvijek ga začinim s malo ljubavi. Na mom Instagramu ima hrpa mojih recepata pa bacite oko.

RIBAFISH: - Neki bi rekli da nisam loš, ali se ne smatram ozbiljnim kuharom. Baratam s nekih dvadesetak osnovnih jela, ali sve zahtjevnije od gulaša, sarme ili šalše mi baš i nije u opisu radnog mjesta. Ako vam dam recept za svoje špek fileke, morat ćete mi biti rob do kraja života, tako da - na žalost, ne, ništa od recepta.

- Od koga ste učili kuhati?

DORIS: - Od baka, tate, mame… Svi su bili ili jesu gurmani i kod nas se uvijek puno spremalo i jelo.

RIBAFISH: - Baka s Korčule za rižota i buzare, tata iz Zagorja za juhe i variva, mama za palačinke i paprikaše. Najviše od svega je ipak pomogla mašta, ono kad potpuno gladan u gluho doba noći otvoriš frižider i složiš nešto najbolje od onog što se u tom trenutku tamo nalazi.

- S koliko godina ste skuhali svoje prvo jelo i kako je ispalo?

DORIS: - Ne sjećam se točno što je bilo moje prvo jelo, ali znam da sam rano počela podgrijavati, dovršavati i s vremenom nadopunjavati znanje.

RIBAFISH: - Sa šest godina sam rezao pršut za sendvič. Dosta brzo smo došli na red u bolnici. S nekih 16 sam asistirao baki prilikom popare od ugora, a kasnije i gnjavio tatu oko svinjskog i inih pečenja. Svoje prvo punopravno jelo, rižoto s plodovima mora, napravio sam negdje s dvadeset godina kad sam zvao curu na večeru. Mislim da je ispalo dobro. U biti, ispalo je sjajno!

- Čega uvijek obavezno mora biti u vašem hladnjaku?

DORIS: - Dobrog sira i slanine.

RIBAFISH: - Jedem apsolutno sve čemu nije istekao rok, ali obožavam pića s mjehurićima, tako da mineralne mora biti. Ajvar je uvijek dobrodošao, sirevi za mazanje također, a i pršutu nikad nisam rekao ne. Ono s istekom roka sam se šalio...

- Što je za vas ‘hrana za utjehu’?

DORIS: - Nekakva domaća štrudla od sira ili jabuke.

RIBAFISH: - To pitajte ženski dio para. Mi jedemo jer smo sretni!

- Slatko ili slano?

DORIS: - Uvijek slano. Slatko rijetko, nisam fan.

RIBAFISH: - Samo slano, slatkog ako ima, ima....

- Koje vam je omiljeno slatko jelo?

DORIS: - Štrudla od jabuke.

RIBAFISH: - Salenjaci.

- Koje vam je omiljeno slano jelo?

DORIS: - Vučeno tijesto punjeno bilo čim, doslovno.

RIBAFISH: - Kozletina.

- Kuhate li tako da pomno slijedite recepte iz kuharica ili radije improvizirate?

DORIS: - Ne znam jesam li ikad slijedila točne upute. Kuhanje je igra za mene, umjetnost…

RIBAFISH: - Vodim se onim - što vidiš, to upotrijebi!

- Kako je izgledala vaša dosad najveća kulinarska katastrofa?

DORIS: - Neki dan sam zaboravila da sam počela pripremati granolu, tj. da sam je stavila peći i nakon sat i pol sam tek primijetila da nešto čudno miriši. Sve je, nažalost, završilo u smeću.

RIBAFISH: - Došao mi je rođak Jakša u goste s jastogom od četiri kile. Kad je trebalo zasoliti, negdje pred kraj kuhanja, čovjeku je drito u rajnglu upala kila - šećera. Još pamtim taj dan, šampite od jastoga, uffff....

- Kuhate li svakodnevno?

DORIS: - Svaki dan barem jednom.

RIBAFISH: - Ne, i zato se jako veselim kuhanju. Mislim da je jako teško i naporno kuhati svaki dan i divim se ljudima koji to uspijevaju.

- Jeste li pobornik fast fooda?

DORIS: - Nisam na ovaj način na koji se fast food konzumira. Ali da se za malo vremena i novca da spremiti fina i nutritivno bogata hrana u to apsolutno vjerujem.

RIBAFISH: - Naravno, u normalnim količinama.

- Slažete li se s Pažaninom koji smatra da gotovo i nema tog jela koje se ne može obogatiti s kapljicom maslinovog ulja?

DORIS: - Ae!

RIBAFISH: - Mislim da se janjetina na ražnju ne bi složila s time, ali maslinjak je briljantna namirnica, pogotovo kad je u pitanju povrće i riba.

- Slažete li se sa Špičekom koji je, kad je vidio da u jednoj od prethodnih sezona natjecatelji odojka premazuju s maslinovim uljem, rekao da mu je to previše, naglasivši kako mora popiti gemišt da dođe k sebi?

DORIS: - Tomek se više puta zeza, ali da vam budem iskrena, postoje neka jela gdje je svinjska mast doista nezamjenjiva.

RIBAFISH: - Gemišt liječi većinu rana.

- Kako održavate liniju kraj svih specijaliteta koji se spravljaju u kuhinju ‘3,2,1 - kuhaj’?

DORIS: - Jedem kad sam gladna, vježbam kad stignem, pokušavam biti umjerena u svemu...

RIBAFISH: - Koju liniju? Kad dođem na 100 kilograma počinjem s trčanjem. Kako mi je nakon prve faze projekta #RokOtok rame u komi i idem na fizikalnu terapiju, tako ne mogu plivati još koji mjesec pa se uskoro vidimo uspuhani po nasipima i šumama.

- Radeći kao voditelji vjerojatno ste već malo bolje upoznali jedno drugog. Doris, što biste skuhali Ribafishu, odnosno Ribafish, što biste skuhali Doris?

DORIS: - Riba mi izgleda kao netko tko bi uživao u dobrim tripicama...

RIBAFISH: - Ja bih pozvao nju i njenog raspjevanog muža i veselu djecu na neki izlet u prirodu i opalio gulaš u kotliću.

- Kako biste u par rečenica opisali jedno drugog?

DORIS: - Riba je super osoba, vrlo ugodan za raditi, ovo nam je prvi zajednički projekt, ali sigurna sam ne i posljednji.

RIBAFISH: - Doris je jedna prekrasna, nasmijana i uvijek ugodna mlada dama koja ima toliko divan osmijeh, dar pamćenja i snalaženja te razvijenu maštu da sve čekam da me primi za ruku i odvede nekud u visine kao Zvončica Petra Pana. Savršena voditeljica, zahvalan sam joj na svakoj sekundi beskrajnog strpljenja da od mene napravi kolegu.

- Ove godine u showu se natječu žene protiv muškaraca. Što mislite općenito, kuhaju li bolje žene ili muškarci?

DORIS: - Za odgovor na ovo pitanje gledajte sedmu sezonu showa “Tri, dva, jedan - kuhaj!”.

RIBAFISH: - Koga briga kad je zdjela na stolu. Bitno je da se ne svađamo i ljubimo jedni druge!

- Što mislite, zbog čega su chefovi većinom muškarci?

DORIS: - Hm… ponavljam odgovor na prethodno pitanje

RIBAFISH: - Zato što iza svakog muškarca stoji uspješna žena koja kuha bolje od njega, ali je njemu stalo da ispadne važan. Šalim se. Ovaj posao je beskrajno naporan i težak, a kod nas još uvijek vlada patrijarhat pa je dobro da imamo i ovo što imamo. Marina, Priska, Ana, ne dajte se, ljubi vas Riba!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:19