POZNATA PJESMA

SEVERINA OTKRILA TUŽNU PRIČU KOJA SE KRIJE IZA NJEZINOG VELIKOG HITA 'Bio je to šok, bila je najljepša u razredu! Plakale smo u nevjerici'

 Robert Fajt / CROPIX

Severinina pjesma 'Prijateljice' jedna je od njezinih najpoznatijih, koja se pjeva na mnogim tulumima i postala je svojevrsna himna o ženskom prijateljstvu. Pjesmu je osobno napisala splitska pjevačica i u intervjuu za Dnevni Avaz ispričala tragičnu priču koja se skriva iza stihova, prenosi Dnevni avaz.

- Tu sam pjesmu napisala krajem srednje škole. Nazvala me u Zagreb prijateljica plačući da mi kaže da nam je poginula treća prijateljica. Šok! Plakale smo u nevjerici, bila je najljepša u razredu i tad sam odlučila da ću joj napisati pjesmu ”Prijateljice”. To kako je cure vole posebno sam dirnuta, to je mojoj prijateljici u slavu. I drago mi je da se tom pjesmom slave prijateljstva, otkrila je Severina.

U istom je intervjuu progovrila i o pjesmi 'Sama na sceni' koju joj je napisao pokojni Arsen Dedić.

- Bilo je tih dana i godina. Bilo je koncerata kad sam se prije njih u garderobi osjećala potpuno loše, sama, ali obično sam na tim koncertima razvaljivala. Znali smo se od smijeha bend i ja valjati na koncertima. Ti koncerti nisu bili snimani, ja sam publici pričala o svom životu kao neki “stand up” kroz pjesme. Tako bi se praznila valjda. To su bile male pozornice u kazinima, gdje sam voljela nastupati. Nikad na bini nisam bila sama, bina je život, znam joj i sjenu svakog kuta. A tek pogled ispred, kao mlada sam se uvijek pitala, a koja je moja publika, zašto bi oni mene voljeli? Odgovor ne znam, ali se osjećam jako voljenom. Meni dosta. I hvala na ljubavi u Sarajevu. Tu sam je dobila i doživjela napretek. Kad imaš ljubav, nikad se ne možeš osjećati sam. Arsen je tu pjesmu “Sama na sceni” napisao s posebnom ljubavlju, 2004., one godine koju ne volim. Poznavao me i osjećao je da mi mora napisati pjesmu. I otprilike je pogodio svaku emociju. Zato tu pjesmu ne volim pjevati često. Pjevam je svake 2004., neka tamo i ostane. Ali, ne moram vam ni reći koja je to čast kad vam takav umjetnik posveti pjesmu. On je antologija ovog vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:44