DRAMA ZBOG SKRBNIŠTVA

SEVERININ MENADŽER ZGROŽEN PRIOPĆENJEM SUDA 'Zbog ovog skandala Republika Hrvatska snosit će sankcije pred Odborom UN-a za prava djeteta!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 29.06.2017. u 21:10

Zagreb, 220213.
Hotel Esplanade.
Press konferencija i druzenje sa Severinom na kojoj je predstavljena njena buduca turneja po regiji pod naslovom Dobrodosao u klub. Turneju su predstavili Goran Lisica, Zeljko Radocaj, Marko Mitanovski, Tomaz Pandur, Tomislav Petrovic i Edvin Softic.
Na fotografiji: Severina je podjelila zlatne medalje suradnicima.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je Općinski sud u Zagrebu u četvrtak ujutro izrazio zgražanje napadima na sutkinju Vericu Nikolić koja je donijela privremenu mjeru prema kojoj Aleksandar (5) jedan tjedan živi s majkom Severinom Kojić, a jedan s ocem Milanom Popovićem, na njihovo priopćenje reagirao je i Tomislav Petrović. Reakciju menadžera splitske pjevačice u nastavku teksta prenosimo u cijelosti.

- Nije istina da je Općinski građanski sud u Zagrebu donio privremenu mjeru kojom je odlučeno da dijete jednako vremena provodi s ocem i s majkom, kako je to navedeno u njihovom priopćenju.

Istina je da otac provodi sa djetetom više od 200 dana godišnje za koje vrijeme ga majka, s kojom je dijete sretno živjelo pet godina, ne smije viđati i može ga nazvati samo jednom dnevno i to u 20 sati.

Gospodo, pročitajte mjeru koja je donesena i ne obmanjujte javnost!

To je skandal zbog kojeg će Republika Hrvatska snositi sankcije pred Odborom UN-a za prava djeteta.

Nije istina da se medijski prostor iskoristio kako bi se obezvrijedio i omalovažavao rad sutkinje Verice Nikić.

Medijski prostor iskoristio se kako bi se javnost upoznala s odlukom sutkinje Verice Nikić koja je već u jednom predmetu Severininom sinu zabranila da ide u vrtić, a na zahtjev oca, zbog čega je dijete bilo odvojeno od svojih vršnjaka pet mjeseci. Tu odluku preinačio je Županijski sud.

Pošto je ova privremena mjera donesena ponovno na očev zahtjev, za zaključiti je da se ovdje u najmanju ruku radi o pristranosti i nezakonitom postupanju sutkinje Verice Nikić i da za tako nešto postoji opravdan interes javnosti.

Nadalje, sutkinja Verica Nikić svojom odlukom omalovažava sudačku dužnost, a o besprijekornosti rada sutkinje dovoljno govori činjenica i da je majku bez ikakva razloga istjerala iz sudnice i više puta degradirala u sudnici na najprizemniji način nedostojan sudačkog poziva.

Osim toga, sutkinji Nikić vještaci su jasno dali mišljenje da dijete ostane živjeti s majkom, a zašto je odluka suprotna mišljenju vještaka, najbolji odgovor dat će drugostupanjski sud u odluci po žalbi.

Vezano na tzv. 'hajku u medijima', kako se navodi u priopćenju, Općinski građanski sud u Zagrebu davno je bio upoznat s činjenicom da djetetov otac u javnost iznosi obiteljske prilike i pri tome nije reagirao, pa mi nije jasno kako ih to tek sada smeta?

Severina se prvi put oglasila po tom slučaju u medijima prije deset dana i to tek nakon što je jedan srpski tabloid sklon Popoviću objavio detalje privremene mjere s namjerom diskreditiranja Severine.

Županijski sud je do sada već preinačio dvije presude Općinskog građanskog suda u Zagrebu vezane za Severinu i njezino dijete, u djetetovu korist, s jasnim obrazloženjem: 'Odluke Općinskog građanskog suda u Zagrebu nisu bile u interesu djeteta'.

Te presude donio je Općinski građanski sud u Zagrebu pa ovo njihovo priopćenje zapravo tumačim kao pritisak Općinskog građanskog suda u Zagrebu na Županijski sud.

Obzirom da privremena mjera na tako skandalozan način narušava prava djeteta i majke, insinuacije o utjecaju na drugostupanjski sud od strane majke su u najmanju ruku neprimjerene.

I za kraj, kod Severine nikada nije bilo upitno da dijete treba i tatu i mamu. Upravo zato Severina je i zvala oca da dolazi viđati sina u duljem periodu njegova života kada on to nije htio.

Nakon ovakvog napada na stranku u postupku, Općinski građanski sud u Zagrebu ne može objektivno suditi niti u jednom predmetu o odnosima roditelja i djeteta, pa je dužan na temelju članka 67. i 68. Zakona o parničnom postupku, obratiti se Vrhovnom sudu Republike Hrvatske da odredi  da u predmetima između M.P. i S.K. postupa drugi sud radi važnih razloga - stoji u pismu koje je potpisao Petrović.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo