LUDE OSAMDESETE

Sjećate li se Doris Dragović na Eurosongu? Prije točno 30 godina otpjevala je 'Željo moja'

 Screenshot YouTube / Screenshot YouTube

Prije točno 30 godina, 3. svibnja 1986. godine, splitska pjevačica Doris Dragović nastupila je na Eurosongu s pjesmom Zrinka Tutića, ‘Željo moja’ i osvojila visoko 11. mjesto.

Predstavnica tadašnje Jugoslavije nastupila je u Grieghallenu u norveškom gradu Bergenu. Bilo je to 31. po redu natjecanje Eurosonga i ujedno i prvi puta da je Norveška bila zemlja domaćin.

Prvo mjesto je te godine osvojila Belgijanka Sandra Kim s pjesmom ‘J'Aime La Vie’ i sa 13 godina postala najmlađa pobjednica Eurosonga u povijesti. Danas prema propisima izvođač mora imati najmanje 16 godina.

Puno bolji rezultat Doris je postigla predstavljajući Hrvatsku 1999. godine u Izraelu gdje je s pjesmom ‘Marija Magdalena’ osvojila 4. mjesto.

Pogledajte kako je izgledala izvedba pjesme ‘Željo moja’ prije 30 godina i podsjetite se i na neke modne trendove koji danas, na svu sreću, više ne prolaze ni na pozornicama.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 16:27