IVO GREGUREVIĆ

SLOVIO JE KAO ŠARMER, ALI SVE JE IPAK IZNENADILA VEZA S LAMBAŠOM O tome koliko je ljubav bila ozbiljna svjedoči i jedna od rijetkih izjava koju je dao

 
Dolores Lambaša i Ivo Gregurević snimljeni 2004. godine
 Dragan Matic / CROPIX

Na vijest o odlasku Ive Gregurevića neki njegovi prijatelji i obožavatelji na društvenim su mrežama podijelili snimku na kojoj veliki glumac recitira “Milov’o sam garave i plave...”.

No kao što znaju oni koji su ga bolje poznavali, Gregurević izvan scene nikad nije pričao o svojim ljubavima. Iznimka je bila tek ljubavna veza s Dolores Lambašom, no samo rijetki su znali koga je ljubio prije i poslije romanse s tragično preminulom glumicom.

Činjenica je da je filmski, kazališni i TV glumac svoj privatni život uvijek nastojao zaštititi od vanjskoga svijeta, zbog čega se malo zna o njegovu mladenačkom braku u kojem je 1978. godine dobio sina Marka.

Bio mu je to jedini brak, o njegovoj bivšoj supruzi nije se znalo gotovo ništa, osim da je bila iz Gregurevićeva rodnog sela - Donje Mahale. Bračni život okončao se kad se Gregurević posvetio karijeri i tad je svatko krenuo svojim životnim putem.

Suživot '90-ih

Devedesetih godina Gregurević je dugi niz godina bio u vezi s glumicom Dubravkom Ostojić. Iz glumačkih krugova doznajemo da su Ivo i devet godina mlađa glumica godinama zajedno živjeli u njezinu zagrebačkom stanu. Slovili su kao skladan par, mnogi su bili uvjereni da će se i oženiti, no do toga nije došlo jer se njihova ljubav istopila, s vremenom prerasla u prijateljstvo.

Upravo je Gregurević bio jedna od osoba koje je Dubravka Ostojić svojedobno ugostila u TV emisiji “I to sam ja”, u kojoj je nekadašnji ljubavni par glumio starce koji su se, vodeći publiku kroz show, prisjećali svoje prošlosti.

O tome da su ostali u dobrim odnosima svjedoči i to što je Dubravka i u rujnu 2018. prisustvovala Danima hrvatskog filma u Orašju, festivalu što ga je utemeljio pokojni Gregurević, a na kojem je glumica, uz kolegice Pericu Martinović i Ankicu Dobrić, dobila Zlatni dukat, koji se dodjeljivao zaslužnim glumicama.

- Hvala Ivi za ovaj predivan povod da nakon dugo godina dođem ponovno u Orašje na ovo čudo od festivala, kojemu želim dug život, i dulji nego što je Ivo najavio - rekla je tad Ostojić.

Najveća ljubav?

Gregurević je slovio kao šarmer, uvijek ga se moglo vidjeti u ženskom društvu, posebno mlađem, no ipak je sve iznenadio kad se otkrilo da je u vezi s Dolores Lambašom. Atraktivna Šibenčanka, čak 29 godina mlađa od glumca, teško da se mogla sakriti, zadržati u intimi doma. Bila je to Gregurevićeva najeksponiranija veza, koja je unatoč svim prognozama cinika trajala pet godina, od 2002. do 2007. godine. O tome koliko je njihova ljubav bila ozbiljna svjedoči i jedna od rijetkih izjava koju je na tu temu dao Gregurević.

- O vjenčanju sam ozbiljno razmišljao samo jednom, na početku naše veze, ali shvatio sam da to ipak ne bi bilo ono što ja od braka očekujem - rekao je za tjednik Gloria. Na kraju je njihova burna veza puna svađa i pomirbi završila prekidom. No da njihova emocija nikad nije posve zgasnula pokazalo se nakon tragične Lambašine pogibije 2013. godine u prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda. U povorci koja je ispratila glumicu na posljednji počinak bio je i vidno shrvani Ivo Gregurević.

Je li Dolores bila najveća ljubav Ive Gregurevića, teško je reći, jer o tome nikad nije javno govorio. U godinama koje su uslijedile nakon prekida s njom moglo ga se susresti po kafićima u neposrednoj blizini Akademije u mlađem ženskom društvu, ali to je otprilike bilo sve. Posljednjih godina navodno je bio u vezi sa Sandrom, inspektoricom u MUP-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 07:48