UVRIJEDIO POLICAJKU

SLUČAJ BEĆARAC UZNEMIRIO I DANIJELU DVORNIK 'Bi li zapjevao tako nekoj ženi u pratnji muškaraca? Neka tako pjeva svojoj materi!'

 
 Instagram @danijeladvornik

Nakon što je jučer sud u Valpovu Branimira Čolakovića iz Šaga nepravomoćno proglasio krivim za uvredu policijske službenice Marije Iličić kao ženu i kao policajku jer je prije tri i pol godine pjevajući bećarac povrijedio osobno dostojanstvo i ponizio policijsku službenicu, ne prestaju komentari o tom slučaju. Određena mu je novčana kazna i to 1500 kuna kazne za vrijeđanje po spolu te 500 kn zbog vrijeđanja službene osobe.

Ubrzo se o tome na Facebooku oglasila i Danijela Dvornik.

'Zamišljam sebe kao policajku na nekoj seoskoj zabavi i onda bećar zapjeva" mala moja u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se naguzi " ,pa onda zamišljam okolinu kako se sa podsmijehom smije i uživaju što me bećar ponizio ne samo kao ženu nego kao policajku na svojoj radnoj dužnosti. U zemlji gdje nas žene svakodnevno ponižavaju svakojakim epitetima, ovo bi trebala biti zajebancija???? Totalno suosjećam sa policajkom, a isto tako zanima bi li bećar zapjevao tako nekoj ženi u pratnji muškaraca?

O vrijeđanju dotične policajke po portalima neću niti komentirati jer znamo kako to kod nas ide. I zato je ova bećarska pjesma prihvatljiva a ona stavljena na stup srama jer se usudila biti povrijeđena.#mismozemljaza22stoljece', napisala je Dvornik na svom Facebook profilu, a ispod tog statusa je ubrzo počela rasprava u komentarima. Dok neki pišu da shvaćaju što je bećarac, ali ipak smatraju da je ovakvo što neprimjereno i da je bećar policajku uvrijedio, drugi pak smatraju da u ovakvom bećarcu nema ništa loše i kažu da je bećarac dio slavonske kulture te da je zaštićen upravo takav kakav jest.

'Očito nikada nisi Danijela prisustvovala foklornoj smotri gdje se pjeva bećarac isto tako i kako zvuči pravi bećarac koji je btw zaštićen baš upravo takav kakav je', jedan je od komentara.

'Prvi puta se ne slažem s tobom! Prve svatove koje budem imala ja te pozivam pa da vidiš belaja! To je tradicija, iz Slavonije! I tko nije odande ne kuži i ne može skužiti!! Nije to ponižavanje nego napjevavanje koje ona ne kuži!! Razapnite me sada, ali eto!!', napisala je jedna Danijelina pratiteljica na Facebooku.

'Ja sam iz Slavonije kužim bećarce al ipak mislim da je nije bilo u redu na radnom mjestu tako opjevat ali ako je bio baja pa pjevo pa sad nek bude baja i prizna da je pogriješio. Da je slučajno uvrijedio nečiju ženu pa ga taj nokautiro baš me zanima dali bi mu bilo pravo zajebancija je zajebancija pjesma je pjesma ali treba malo uključit moždane vijuge i znat kad se kome šta smije opjevat. Budi baja do kraja pokaži sad da imas jaja...', još je jedan od komentara na Facebooku ispod statusa Danijele Dvornik.

'Drago mi je da većina vas ovdje opravdava ovaj postupak raznim izgovorima, tradicijom, zaštitom UNESCO-a, humorom... Super za vas! Umjesto da se bećar fino ispričao policajki on i dalje drži da je to samo pjesma. Meni je to kao ženi koju ne poznaje, kao što ne poznaje ni nju, uvredljivo i točka! Korištenje neke tradicije da bi se nekom izrugivalo na ovako priprost način, ispred drugih ljudi, ženi koja je tu bila poslom nije umjesno. Da meni netko se na taj način obrati, bila bih isto povrijeđena i ne bi me te fešte više vidjele. Neka tako pjeva svojoj materi', napisala je naposlijetku Dvornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:40