EKSKLUZIVNO U MAGNUMU

SPEKTAKULARNI FOTOSESSION NAJLJEPŠE ODBOJKAŠICE EUROPE Upoznajte Nikolinu, koja briljira u ekipi koja je prvi put u povijesti postala prvak države

 
Nikolina Božičević, odbojkašica Marine Kaštela, pozira u prostoru Antique Heritage hotela u Splitu.
 Tom Dubravec / CROPIX

Da muškarci obožavaju gledati žensku odbojku, već dugo nije tajna. Uski dresovi, isklesana i vitka tijela, strogo vezana kosa samo su neki od razloga.

Na domaćim se terenima ističe Nikolina Božičević, mlada Zagrepčanka koja trenutačno briljira na poziciji libera u klubu Marina Kaštela koji je prošle godine osvojio prvenstvo.

Split, 180118.
Nikolina Bozicevic, odbojkasica Marine Kastela, pozira u prostoru Antique Heritage hotela u Splitu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX
Nikolina Božičević, odbojkašica Marine Kaštela, pozira u prostoru Antique Heritage hotela u Splitu.

Ova 23-godišnja crnka osim sportskih uspjeha niže i one u modelingu, a na društvenim mrežama osvaja fotografijama. Fanovima, kojih ima 7 tisuća, najviše se sviđaju fotografije s plaže, gdje se vidi da odbojka stvarno najpreciznije razvija žensko tijelo.

Nikolina Božičević

Da nisi odbojkašica, bila bi...

I dalje bih bila u sportu, možda bih se bavila rukometom ili tenisom.

Zbog sporta si preselila u Split. Kako ti je to promijenilo život?

Rijetko sam kod kuće sa svojom obitelji i prijateljima iz Zagreba, upoznala sam nove drage ljude i stvorila nova prijateljstva, prilično sam se osamostalila, živim mnogo bliže moru koje obožavam.

Koliko je teško donijeti odluku u preseljenju u drugi grad, jesi li požalila zbog toga i vidiš li se negdje u inozemstvu? Kako je živjeti bez obitelji?

Svaku takvu odluku teško je donijeti, ali kada nešto voliš i uspješan si u tome, moraš biti spreman i na određene ustupke. Nikada nisam požalila, u klubu sam u kojem se prošle sezone osvojilo sve što se moglo osvojiti u Hrvatskoj. Već dulje razmišljam o inozemstvu i u planu mi je jednog dana okušati se i u drugim ligama. Živjeti daleko od obitelji nije jednostavno. Moraš biti svoj čovjek i brinuti se o sebi. Tek onda zapravo počneš cijeniti kako je kada te doma sve čeka “na gotovo”. Ali uz sve ovo i nije to toliko ni teško, čujemo se svaki dan.

Kako Splićani reagiraju na tvoj kaj?

Ma odlično. To je jedna obostrana zezancija. S jedne strane kaj, s druge ča, a iako su oni u većini, ne dam se preokrenuti pa i dalje kajkam već drugu sezonu.

Što je najvažnije za vrhunsku sportašicu, fizički i mentalno? Što si naučila tijekom godina?

Najvažnije je biti svoj i uživati u tome što radiš. Ono što sam dosad naučila je to da ne treba nikad ni pod kakvim problemom ili strahom posustajati ni odustajati od svojeg cilja, što god da se pojavilo, treba samo staviti osmijeh na lice i napuniti se pozitivnom energijom.

Zgodniji su Dalmatinci ili purgeri?

Preferiram unutarnju ljepotu ljudi, a ona nije geografski određena.

Nedavno si pretrpjela ozljedu, koliko se teško suočiti s činjenicom da bi te to zauvijek odvojilo od sporta?

Da, imala sam dosta kompliciranu ozljedu kuka, ali nisam klonula duhom. Ni u jednom trenutku nisam pomislila da se neću moći izboriti s tim. Tako je i bilo.

Aktivna si na društvenim mrežama, kakva su tvoja pozitivna, ali i negativna iskustva objavljivanja fotografija na Instagramu?

Aktivna sam na društvenim mrežama kao i većina današnje populacije. Za negativna iskustva o tome ne mogu reći zaista ništa, dok s pozitivne strane u biti je uvijek riječ o nekim pozitivnim reakcijama i komentarima.

Nikolina Božičević

Koliko fanova imaš, jesu li ti bitni, što je za tebe poanta života online uopće, radiš li to zbog sebe ili drugih?

Iskreno, ne znam koliko točno imam fanova, ali naravno da su mi bitni. Pogotovo djeca, lijepo je vidjeti da si nekom uzor i da bi volio biti baš kao ti. Djeca su ipak najiskrenija i u njihovim očima vidim ljubav prema tom sportu.

Koliko ti je tehnologija važna u životu? Jesi li ovisna o pametnim telefonima? Koji još gadget posjeduješ? Misliš li da internet spaja ili otuđuje?

Ne bih rekla za sebe da sam ovisna o pametnim telefonima niti da mi je tehnologija broj 1 u životu. Naravno da nekad i ja volim visjeti po društvenim mrežama i sjediti doma na kauču, ali ipak bih prije izabrala šetnju prirodom.

Jesi li solo ili u vezi?

Split, 180118.
Nikolina Bozicevic, odbojkasica Marine Kastela, pozira u prostoru Antique Heritage hotela u Splitu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX
Nikolina Božičević, odbojkašica Marine Kaštela, pozira u prostoru Antique Heritage hotela u Splitu.

Ne volim previše pričati o privatnim stvarima, tako ni o tome jesam li slobodna ili zauzeta, a i čula sam da je privlačno biti tajanstvena. Tako da ću taj dio zadržati za sebe.

Majka ti je bila odbojkašica, koliko je na ljubav prema sportu utjecao odgoj i obiteljska prošlost?

Da, majka se svojedobno bavila odbojkom, otac je igrao nogomet. Rekla bih za svoju obitelj da je sportski nastrojena. A i ja sam još od onih generacija koje su vrijeme provodile na ulici, a ne za kompjutorom.

Osim odbojkom, kojim si se sportovima još bavila? Zašto je odbojka prevagnula? Može li se od nje živjeti u Hrvatskoj?

Bavila sam se raznim sportovima. Od atletike, gimnastike, košarke, tenisa, ritmike i plesa. Odbojka se izdvojila i ponudila mi sve ono što sam tražila. Zadržala me ta lopta i timski sport.

Kažu za tebe da si hrvatska Francesca Piccinini. Godi li ti ta usporedba?

Svakako da mi godi, riječ je o jednoj od najboljih talijanskih odbojkašica.

Što misliš o #metoo pokretu koji je krenuo iz Hollywooda, jesi li se kad suočila s maltretiranjem te vrste? Misliš li da se žene previše objektificira? Koliko dobar izgled pomaže u životu?

Nemam neko posebno mišljenje, teško je biti ispravan i iznijeti neki korektan stav u vezi takvih tema. Ne bih voljela generalizirati i govoriti kako se žene objektificira, sve je to ovisno o ljudima oko nas, ženama, situacijama itd. Svijet je pun različitih ljudi pa tako i svakakvih situacija. Za moj izgled ne mogu reći niti da mi je pomogao niti da mi je odmogao, iskreno ja to ni ne doživljavam previše.

Imaš li neku posebnu strast osim odbojke? Što čitaš, što gledaš?

Moja velika strast je crtanje. Kreativne sam prirode pa me uvijek zabave takve stvari. Volim pogledati neki kvalitetni akcijski film i igrati igrice.

Čega si se zbog sporta morala odreći? Žališ li za čime?

Sama sam izabrala da želim ovaj put i za mene drugih opcija nije ni bilo. U svakom slučaju, ne žalim ni za čim, ne bih ništa mijenjala.

Članica si odbojkaške reprezentacije. Ima li odbojka uvjete za razvoj na svjetskom nivou ili ćemo uvijek ovisiti o bljeskovima i talentu pojedinaca?

Mislim da zaista vrijedimo. Iz godine u godinu situacija se popravlja, a i mi smo sve bolja i bolja ekipa. Nadam se da bismo mogli za neko vrijeme opet vidjeti reprezentaciju Hrvatske na OI.

Koliko si medalja i pehara dosad osvojila? Čuvaš li ih u vitrini ili ih koristiš kao podmetače za čaše?

Prestala sam brojati medalje i pehare, imam ih zaista mnogo, a roditelji ih ponosno drže u dnevnom boravku kako slučajno nekome od gostiju ne bi koja promaknula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:47