DIGLA PRAŠINU

SPLITSKA PJEVAČICA I DALJE SE TEŠKO NOSI S TRAUMAMA 'Svako jutro bih povraćala, krali su mi novce, uz moje ime pisali vulgarnosti'

 
 Screenshot/Facebook

Potresena zbog brojnih napada i ružnih komentara kojima je neprestano izložena na društvenim mrežama, Antonia Dora Pleško, finalistica ovogodišnjeg "Supertalenta", raspisala se na društvenim mrežama o neugodnim iskustvima i neprestanom zlostavljanju kojem je izložena.

Reklamu za "Supertalent" vidjela je kao desetogodišnjakinja na televiziji i sama nazvala broj i prijavila se, iako joj, tvrdi, roditelji nisu bili oduševljeni.

"Mama se plašila i nije baš bila oduševljena, ali su joj rekli da nema razloga i da će to sve biti lijepo jer sam dijete, a mediji ne diraju djecu. Prvi nastup na audiciji zapamtila sam po tome što su mi se tresla koljena pa sam morala promijeniti stolicu za nastup da ne bih od straha pala s nje. Pamtim je i po tome što sutradan u školi nitko osim jedne djevojčice nije želio pričati sa mnom. A ja sam mislila da je to što radim lijepo.

Fail. Pogriješila sam. Zato sam često ostajala bez novaca za marendu i sličnih stvari, a moj broj telefona bio je ispisan sprejem na zidu sa svakakvim vulgarnim riječima", opisala je iskustvo koje je doživjela kao jedanaestogodišnjakinja.

Obitelj je shvatila da nešto nije u redu tek kada je svako jutro prije škole počela povraćati. Stručna služba je, kaže, nikada nije zaštitila.



'Odluče te izbaciti da bi digli prašinu!'

"Mediji su me tad pitali na što bih potrošila novac ako pobijedim, a ja sam iskreno i dječji rekla da bih kupila klavir. Sutra su na naslovnici osvanuli naslovi 'Dora je pobjednica, a nema za klavir'. I znala sam da će sutra u školi biti neizdrživ dan."

Mir je pronašla tek u srednjoj školi, kada se odlučila prijaviti na još jedan glazbeni show.

"Svi me nahvale, dignu mi krila i jedva čekaju da plasiraju priču o djevojčici koja je ravno iz Amerike sišla na njihovu pozornicu. Pompa nakon audicije, svi portali pišu. Čak se i počnete osjećati jako važnim. Onda dođete u drugi krug, prođete elegantno, ali shvatite da se počinju brutalno ponašati prema drugim kandidatima.

Sljedeći krug vidiš da priča koju su imali s tobom je sad priča nekog drugog i odluče te izbaciti da bi digli prašinu. Dođeš smiren i sretan, a odeš utučen i ispražnjen i poželiš se više nikada ne baviti glazbom", priznala je kako je tada u potpunosti izgubila samopouzdanje.

Drugi "Supertalent", zbog kojeg je opet izložena svjetlima javnosti, tvrdi, nije planirala.

"Nisam željela, nisam planirala, nisam otišla svjesno na show. To je današnja priča. I kad sam već toliko pročitala o namještaljkama, razmišljam naglas i u trenucima pomislim da su ljudi u pravu. Meni je u životu sve bilo namještaljka, odradila bih im senzaciju, uvjerili bi me da je sve super i sutradan bi me se riješili. I to je to. There's no business like showbusiness. Ne želim Vam nikakve namještaljke u životu i nadam se da Vas nitko nikad neće iskoristiti" - poručila je Antonia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:00