UVJETNA SLOBODA

STOJAN MATAVULJ IZAŠAO IZ ZATVORA Zbog uzornog ponašanja na slobodu pustili glumca koji je skrivio nesreću u kojoj je poginula Dolores Lambaša

 Vedran Djulic / CROPIX

“Lavina”, komedija Stanislava Tomića koja je otvorila ovogodišnji pulski filmski festival, od 5. listopada je u hrvatskim kinima.

U njoj su Stojan Matavulj i Borko Perić utjelovili homoseksualni par. Glavni lik filma Franjo, tumači ga Matavulj, nestao je u lavini i za sobom ostavio dvije supruge i dvije kćeri; živio je u poligamiji. Nakon pogreba Franjo se neočekivano vraća iz mrtvih i objavljuje da je njegov instruktor skijanja ujedno i njegov - dečko.

Uoči premijere filma u hrvatskim kinima glumac Stojan Matavulj (56) producente je obavijestio da ne smije davati izjave za medije sve do kraja listopada. Naime, Matavulj i dalje izdržava uvjetnu kaznu; glumac je krajem svibnja ove godine pušten na uvjetnu slobodu četiri mjeseca prije isteka zatvorske kazne koju je služio u pulskoj kaznionici.

Jednogodišnji zatvor

Jednogodišnji zatvor sud mu je bio izrekao zato što je skrivio prometnu nesreću u kojoj je u listopadu 2013. poginula glumica Dolores Lambaša, kojoj su bile 32 godine. Nakon osam mjeseci zatvora Matavulj je pušten zbog uzornog ponašanja, a uvjetna istječe 30. rujna. Glumac, osim u par intervjua gdje je javno prije suđenja iskazao svoje kajanje i sućut, nije istupao u javnosti. Uoči odlaska na odsluženje kazne, kako piše Gloria, njegovi prijatelji i kolege kažu kako je bio vrlo emotivan.

- Ne pitajte kako se osjećam, koga je briga. Meni je sad jedino važno kako su Doloresini roditelji, jer oni su u toj nesreći izgubili najviše - kazao je tada Matavulj prijateljima.

Različite uloge

U komediji, čijoj je premijeri u Puli Matavulj prisustvovao, glumac Robert Ugrina glumi jednu od supruga biseksualnog muškarca, dok Sara Stanić i Nina Violić igraju lezbijski par. Matavulj ovih dana snima i dokumentarno-igrani serijal “Rat prije rata” u kojem je utjelovio generala Armije Veljka Kadijevića. Borko Perić igra u filmu homoseksualca, nakon što je vrlo uspješno u kazalištu odglumio transvestita i ustašu, u predstavi “Ustav RH”, u Brešanovoj režiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 20:19