OPORAVLJA SE OD SRČANOG UDARA

'STVARNO SAM IMAO ŠTO VIDJETI' Zoran Šprajc oglasio se iz bolnice: 'Takva vam je to ekipa... I najveću budalu uspiju dovesti u red'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.11.2019. u 13:25

Zagreb, 110219.
Krapinska ulica.
Zoran Sprajc, televizijski novinar i urednik RTL-ove emisije RTL direkt.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Zoran Šprajc

 

Voditelj RTL-ova "Direkta" Zoran Šprajc (51) doživio je drugi infarkt, ali već se oporavlja u zagrebačkoj Kliničkoj Bolnici Dubrava. Upravo od tamo u srijedu se javio pratiteljima na društvenim mrežama - evo što je napisao:

- Nitko normalan ne voli bolnice, al' ja nisam od tih, pa nekako baš volim obići svoju bolnicu u Dubravi. Osobito mi je drag odjel intenzivne njege na kardiologiji. Uvijek me zanima što ima novoga, kako napreduju s tehnologijama, metodama, materijalima, volim popričati s osobljem i tako to. Zadnji put sam bio prije šest godina i valjda mi zafalili ti ljudi i stentovi, uglavnom, nekidan mi neki vrag nije dao mira sve dok ponovno nisam otišao. I zanimljivo, došao sam na svoj najdraži odjel točno na isti dan, skoro i sat, kao i prije šest godina.

Petak 23. studenoga u večernjim satima, taman kad gužva malo mine pa možeš na miru s ljudima ljudikat'. I nisam požalio, stvarno sam imao što vidjeti. Otkako me nije bilo, ekipa je povukla novce iz EU fondova i napravila potpuno novi odjel intenzivne plus nove sale i dnevna bolnica za koronarnu i to sve tako moderno i high-tech s mnoštvom lampica, žica i ekrana, imaš osjećaj da si ušao u kliniku u Clevelandu, a ne na kardiologiju u Dubravi.

 

Osim toga, ljudstvo raspoloženo kao da su i sestre i braća i doktori i doktorice i čistačice zadovoljni i osnovicom i koeficijentom, dodacima i prekovremenima, Plenki bi zadovoljno rekao 'jesam li vam rekao', ali naravno da nisu, nego gostima samo ostavljaju dojam da jesu, jer gost nije došao zbog njih, nego zbog sebe. A pri tome sve te sale, sobe, stropovi, podovi, sve nekako uredno i čisto, a ekipa uigrana kao na izmjeni guma u formuli jedan i tako danonoćno.

Pa nisam mogao odoljeti i ne iskoristiti priliku i zadržati se u tom dobrom društvu nekoliko dana i evo, kao što pokazuju brojke na mom monitoru, takva je to ekipa da i najveću budalu uspije dovesti u red. Premda, mislim se, idući put bi fakat mogao navrnuti samo na kavu - objavio je Šprajc.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo