TEŠKO RAZDOBLJE

SUZE POZNATE HRVATICE NA SINOV ROĐENDAN 'Mama te ne može grliti, stisnuti i ljubiti. Osjećam se tužno, ali izdržat ćemo, sve je prolazno...'

Josipa Pavičić Berardini
 Duje Klaric / CROPIX

Pandemija koronavirusa svima je promijenila živote - ostajemo doma kako bi se spriječilo širenje zaraze i normalno je da nam nedostaju obitelj, prijatelji, sve one male svakodnevne stvari koje smo donedavno možda i uzimali zdravo za gotovo.

Ali postoje određeni datumi koji nam osobito teško "padaju" - našoj spisateljici i bivšoj televizijskoj voditelljici Josipi Pavičić Berardini to je bio utorak - tad je, naime, njezin sin Rocco slavio rođendan, a ona nije mogla biti s njim - dječak je trenutačno kod oca u Italiji, a putovanja su zbog karantene zabranjena, pa je emotivna Josipa mlađem sinu posvetila dirljivi status na društvenoj mreži.

- Danas puniš devet godina, a između nas stoji 925 km autostrade i nevidljivi virus. Mama te ne može grliti, stisnuti i ljubiti, nećeš imati onu obožavanu sacher tortu sa svjećicama niti 'festu con gli amici'. Italija - Hrvatska, udaljenost između ove dvije zemlje iz mojeg kuta gledanja nikad nije bila veća.

U redu je što se sad osjećam tužno i što plačem, to je sasvim prihvatljivo i normalno u novonastalim okolnostima. Za mene suze predstavljaju čišćenje, a pisanje ljekovitu terapiju, stoga pišem i tebi i sebi.

Za sobom sam ostavila mnoge životne nedaće - rat, rak, razvod i potres..., a uskoro će se tom popisu neugoda iz prošlosti pridružiti i ovaj virus. Do tad, maleni moj, nosit ću te stalno sa sobom. Volim te.

- Vito i Rocco, dva najblistavija dragulja mog zemaljskog života, volim vas na svakom koraku svoga puta, nosim vas sa sobom u svakom trenutku svoga vremena, u svakom svom dahu. Neka vaša svjetla ostanu upaljena, a vi u slobodi i ljubavi. Izdržat ćemo. Svi. Sve je prolazno - napisala je Josipa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:20