INCIDENT U VARŠAVSKOJ

SVI DETALJI SLUČAJA BAČIĆ O KOJEMI BRUJI HRVATSKA Žena koja tvrdi da je bila na meti Lidije Bačić zgrožena količinom agresije poznate pjevačice

U petak navečer Hrvatskom se proširila vijest o obračunu pjevačice u Zagrebu, dva policajca došla su u roku od 15 minuta na mjesto događaja
Lidija Bačić; Lilijana Fajfer (gleda u kameru) i njezina prijateljica koja je željela ostati anonimna sa psićima Tafijem i Rokijem na mjestu događaja
 Damjan Tadić / CROPIX

Rekla mi je: ‘Kučko, što ćeš ti meni retrovizor lupat!’. Ne mogu još uvijek doći k sebi od te količine agresije, pogotovo od žene - priča nam to u subotu prijepopodne još potresena 59-godišnja novinarka, jedna od sudionica incidenta koji se dogodio u petak navečer u Varšavskoj ulici, a u kojem je jednu od glavnih uloga odigrala pjevačica Lidija Bačić.

Kolegica ne poriče da je ramenom udarila o retrovizor crnog Audija 34-godišnje splitske pjevačice, koji je zauzimao pješački prolaz. No ono što je uslijedilo ostavilo je nju i njezinu prijateljicu Lilijanu Fajfer, 62-godišnju umirovljenicu s kojom je izašla u šetnju s maltezerom Tafijem i havanskim bišonom Rokijem, u šoku. Prema Facebook statusu koji je obišao Hrvatsku, pjevačica ih je napala, agresivno gurnula, pri čemu su pale na pod, a maltezera udarila nogom.

Screenshot

- Išle smo Varšavskom od Frankopanske i kad smo došle do Audija koji je bio parkiran na nogostupu kod škole za strane jezike, vidjele smo da nećemo moći proći i sišle smo na kolnik. A ja zbog posljedica kemoterapija nemam osjeta u stopalima i spotaknula sam se te sam ramenom udarila u retrovizor. Jest, to je tresnulo i on se zaklopio - priča nam kolegica i opisuje što je uslijedilo nakon furioznog izlaska splitske pjevačice iz vozila i prijekora što joj je “tresnula” o retrovizor.

- Krenula je prema meni pa je mog psa Rokija udarila nogom, a onda je sjela nazad u auto. Ja sam dohvatila mobitel, krenula sam prema automobilu da je snimim. Uslijedio je njezin ponovni izlazak iz automobila. Opet je krenula prema meni i svom snagom me odgurnula. Proletjela sam nekoliko metara, sve do izlaza s parkirališta, i udarila glavom u zid. U tom trenutku pomislila sam da mi je glava pukla. Još me boli desna nadlaktica, za koju me uhvatila, a bole me i vrat i glava - opisuje novinarka svoj bliski susret sa splitskom pjevačicom.

Otišla s mjesta događaja

Njezina prijateljica Lilijana završila je na pločniku.

- Ja sam joj vikala: ‘Što vam je, ne možete se tako parkirati’. Možda sam još nešto vikala, sad se ne sjećam točno što. Ona je bila na jedno metar od mene sučelice i s obje ruke mi je prišla i odgurnula me tako da sam pala na bok. Jesam, u tom trenutku sam joj rekla: ‘Sad ću ti zvati policiju, sunce ti j.... krvavo!’ - priča žustro Liljana i dodaje da su se u međuvremenu skupili prolaznici i netko je rekao: “To je ona pjevačica Lidija Bačić!”.

Rekla sam: “Tko god da je, ne može se tako ponašati!”. Policijska ophodnja iz I. policijske postaje Centar, kažu mi obje sugovornice, stigla je pješice, vrlo brzo, za najviše 15-ak minuta.

- Jedan policajac bio je kvartovski. Znam to zato što ga poznajem, a s njim je bio još jedan i još dvojica praktikanata s Policijske akademije. Uzeli su naše izjave i podatke. Rekli su nam da za najkasnije osam dana možemo očekivati poziv na obavijesni razgovor u Policijsku postaju. Rekli su nam da će njoj sigurno napisati kaznu za prometni prekršaj - ispričale su žene koje su bile žrtve poznate splitske pjevačice.

Pokazale su mi i snimku koju je snimila jedna djevojka koja je bila svjedok događaja i na snimci se vidi Lidija Bačić u Audiju kako nakon incidenta nekoga zove na mobitel. Liljana i njezina prijateljica kažu da je splitska pjevačica otišla prije dolaska policije.

- Sjela je u auto i otišla. Nama policija nije javila je li ju u međuvremenu pronašla i s njom obavila razgovor - rekle su nam napadnute žene. A za sve se saznalo kad je kći Liljane Fajfer u petak oko 20 sati na Facebooku objavila status u kojem je izvijestila da joj je majku i prijateljicu napala poznata pjevačica i da se čeka policija.

- Od tog trenutka gorjele su društvene mreže i mnoge su javne osobe podijelile taj status - rekla nam je u subotu Ljiljana Fajfer.

Dvije žene iz središta Zagreba očekuju da će policija maksimalno profesionalno, poput policajaca koji su prvi stigli na mjesto događaja, odraditi svoj posao.

Screenshot

- Ti si naš heroj - govori konobarica Sara, pomilovavši Rokija na terasi kafića u središtu Zagreba dok sam razgovarao sa ženama koje su imale “bliski susret” s Lidijom Bačić. Tafi i Roki u subotu su bili zaigrani, a hoće li i Roki biti tretiran u policijskoj prijavi kao žrtva jer je dobio udarac nogom, zasad još nije poznato. No vlasnici su se u međuvremenu javili i iz nekoliko udruga za zaštitu životinja sugerirajući joj da i za to prijavi poznatu splitsku pjevačicu.

Njoj je od svega toga još uvijek mučno. Sretna je što nije i zbog teške bolesti prošla s gorim posljedicama nakon što je “zaplivala” i udarila glavom o zid. Još jednom napominje kako je to što je udarila ramenom o retrovizor bila posljedica toga što nema osjeta u stopalima zbog posljedica kemoterapije i da nije namjerno “zakačila” retrovizor vozila. Nekoliko puta je rekla da je ostala zaprepaštena agresijom vozačice, za koju nije ni znala da je poznata pjevačica. Nije imala priliku ni objasniti joj kako se to dogodilo, a već je uslijedio njezin furiozni izlazak iz vozila.

'To nema veze s istinom'

- Postoje dvije strane svake priče. Sjetite se toga, prije nego što osuđujete - napisala je Lidija Bačić na svim svojim profilima na mrežama (There’s two sides to every story. Remember that, before judging).

- Nemamo komentara. Priča nema veze s istinom - napisao je u SMS poruci menadžer splitske pjevačice Faruk Buljubašić Fayo.

Zbog psovke koje joj je uputila, Lilijana Fajfer je svjesna da i ona može biti prekršajno prijavljena i to ne spori, ali tvrdi da je reakcija poznate pjevačice bila i neprimjerena i neočekivano agresivna. A osim nju i njezinu prijateljicu, zgrozila je i prolaznike koji su u petak navečer prošli Varšavskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:11