SLAVKO SOBIN

Talent sam pokupio od mame balerine, a nova prijateljstva ostaju za cijeli život

Slavka Sobina do pobjede u zabavnom showu je “nosila” njegova plesna partnerica Gabriela Pilić

- Najvažnije što sam naučio u showu ‘Ples sa zvijezdama’ Nove TV je da ne moraš sve znati i moći savladati odmah, isti tren. Ponavljanje, rad i strpljenje će donijeti rezultat. Budućim natjecateljima ovog showa poručio bih da uživaju u radu sa svojim plesnim partnerima, kao i u timskom radu i kolegama.

Fešta nakon svega

Jer, trofej i pobjeda ne znače ništa u usporedbi s pet predivnih mjeseci i novim prijateljstvima - kaže Slavko Sobin, pobjednik showa “Ples sa zvijezdama”. 34-godišnji glumac do pobjede je došao pod vodstvom svoje plesne partnerice Gabriele Pilić, kojoj je uoči nedjeljnog plesnog finala dirljivim riječima zahvalio i na društvenim mrežama.

- Ne znam jesmo li očekivali ovo finale, ne znam mislimo li da možemo pobijediti večeras, ne znam hoće li mi danas ispasti iz ruku kad pokušamo izvesti onu lastavicu u bečkom valceru i ne znam jel’ išta od toga bitno zato što znam da sam od prvog trenutka uživao plesati s njom i da samo to želim i večeras. Znam da mi taj osjećaj ništa ne mo že pokvariti i gledajući kakav sam ušao u ovaj show, znam da sam s njom već pobijedio sebe... - napisao je Slavko na Instagramu uoči samog finala u kojem je osvojio i publiku i žiri otplesavši s Gabrielom bečki valcer, paso doble i freestyle ples.

Pobjedničko slavlje potrajalo je do dugo u noć, priznao je glumac koji je u ponedjeljak zahvalio svim svojim navijačima.

- Malo možda kasnimo s ovom objavom, malo smo možda popili, ali ljudi, hvala vam iz dubine duše. Nadam se da niste samo zvali da biste zvali, nego da ste trošili vaše novce na nas jer smo vam nešto dali i hvala vam i volimo vas i svaka čast - poručili su pobjednici plesnog spektakla, koji su u kafiću nedaleko od televizijskog studija slavili u društvu Gabrielinog dečka Ištvana Varge, trećeplasiranog plesača Ivana Šarića, Ecije Ojdanić, Igora Barberića, Luke Nižetića... Što dalje? Hoće li se Slavko nastaviti baviti plesom nakon završetka showa?

- Vikendom, u izlasku. I kad se zaželim Gabi, malo ćemo onako za naš gušt složiti neku koreografiju - kaže Slavko, koji je smisao za plesni pokret naslijedio od svoje mame balerine.

- Da, moja mama je plesala u Šibeniku. Jako je mlada tada bila... Znam iz priče da, kad je trebalo donijeti odluku da ozbiljno potegne tu karijeru, ipak nije bila spremna odseliti se od roditelja - prepričava Slavko kojeg pitamo kako je njegova mama bila zadovoljna onim što je njezin sin pokazivao u televizijskom spektaklu i je li imala kakvu kritiku na njegovo plesačko umijeće.

- Jako je bila zadovoljna sa svim mojim plesovima. Što se kritike tiče, tu i tamo je imala neku kritiku, ali, iskreno, u ovom showu nisam bio otvoren za savjete od bilo koga osim od Gabriele, tako da je na kraju mama odustala i samo navijala - otkriva Slavko, koji nikad nije išao u plesnu školu, a prije ulaska u “Ples sa zvijezdama” plesao je na Akademiji dramskih umjetnosti. Znao je uz to, veli, zaplesati tek na tulumima, ali i to “usitno”... Koliko je žuljeva, modrica ili sitnijih povreda “zaradio” tijekom showa?

- Ja sam dobro prošao jer sam ušao u show u dosta dobroj formi, ali Gabi je u tangu dobila toliko modrica po potkoljenicama da sam joj se mogao iskupiti jedino ovom pobjedom - kroz smijeh govori Slavko, kojem je najzahtjevniji ples u showu bila rumba.

Lavovski posao

- To je Gabrielin najdraži ples i imam osjećaj da joj ni u prvoj ni u drugoj rumbi što smo ih otplesali nisam bio dostojan partner. Rumbu smo plesali dva puta, a ja se jednostavno ni u jednom od tih pokušaja nisam uspio dovoljno opustiti - priznaje Slavko, koji je u finalu emisije dvostruko slavio.

Uz svoju plesnu mentoricu Gabrielu Pilić pobijedio je samog sebe, ali i sjajne drugoplasirane plesače Viktoriju Rađu i Marka Mrkića.

- Prekrasno je pobijediti, ali ne bih bio manje ponosan i sretan i da se to nije dogodilo. Jer, ja sam sve ostvario - rekao je Slavko Sobin po završetku showa, u kojem je tijekom 12 emisija nastupilo 11 plesnih parova. Uz Slavka i Gabrielu (iza koje je ukupno 16 osvojenih naslova prvaka Republike Hrvatske u najvažnijoj kategoriji odraslih u latinsko-američkim, standardnim i kombinaciji deset plesova u paru), pred televizijskim kamerama plesali su spisateljica Josipa Pavičić Berardini i Damir Horvatinčić, novinar Davor Garić i Valentina Walme, modni stilist Marko Grubnić i Ela Vuković, Viktorija Đonlić Rađa i Marko Mrkić, Nives Celzijus i Mateo Cvenić, Sonja Kovač i Gordan Vogleš, Ivan Šarić i Paula Jeričević, Ecija Ojdanić i Marko Šapina, Ana Vučak Veljača i Mario Ožbolt, te Damir Kedžo i Helena Janjušević.

Lavovski posao u ovom showu odradila je i produkcija Nove TV. Svi kostimi natjecatelja bili su ručno sašiveni.

U showu je “plesalo” i stotinjak plesnih cipela. Da bi kostimi bili unikatni, atraktivni i baš po mjeri, korišteni su materijali koji su najpodatniji za ples, a našiveno je i do 300 drukera, 500 cifova te barem 2000 šljokica. Šminka i frizura plesača također su bile na najvišoj razini te je čak 237 frizura napravljeno tijekom 12 emisija showa. Fantastične i jedinstvene promjene prolazio je i sam studio “Plesa sa zvijezdama” jer je svaka točka imala svoju scenografiju i poseban ugođaj.

Možda jedna od najzahtjevnijih scena za stvoriti bila je pustinja kao plesna kulisa za Slavku i Gabrielu. Bilo je i vjetra i kiše na setu ovog TV spektakla, a plesači su se i dizali i spuštali uz pomoć HGSS-a na raznim konstrukcijama, svili, “Mjesecu”, lusteru...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:17