LJETNI KONCERT

TBF-ovci OTVORILI 'SAN SUSTIPANSKE NOĆI', SAŠA ANTIĆ ZBOG ZDRAVSTVENIH PROBLEMA NAPUSTIO POZORNICU Ne smijem slušati srce, inače ću završiti na hitnoj

 
 Tom Dubravec / CROPIX

Zalaskom sunca započeo je još jedan San sustipanske noći u Splitu. Sve dobne skupine već su sat vremena pred početak koncerta zablokirali sve prilazne puteve do Sustipana. Oko 2500 posjetitelja napunili su, rasplesali i razbudili uspavani Sustipan, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon Amire Medunjanin, još jedan rasprodan koncert organizatorima je najiskrenija potvrda publike kako koračaju ispravnim putem, što se tiče odabira glazbe, ali i atmosfere, koja je na Sustipanu uvijek bila nekako drugačija.

Iskoristivši prirodnu ljepotu jedne od najromantičnijih lokacija u Splitu, organizatori su uspjeli stvoriti besprijekoran koncept manifestacije.

Na dekicama, ispod stoljetnih borova uz panjeve, miris mora, ambijentalno uređenje i pomno odabranu glazbu te ispred jedne od najljepših pozornica, sve je bilo spremno da i započne manifestacija koja je od prve godine osvojila Splićane.

Prvi dan ovogodišnjeg Sna sustipanske noć otvorio je kultni splitski bend The Beat Fleet, i to na dvadesetu obljetnicu izdavanja albuma "Ping-pong-umjetnost zdravog đira". TBF se u punom sastavu popeo na pozornicu s četiri vokala, Sašom Antićem, Mladenom Badovincem, Lukom Barbićem i Nikolom Čelanom, članom najmlađe postave TBF-a.

- Brišen granice, mišan rase i pri tom guštan ka prase... uz ritam Ye'n dva kad na scenu stupam ja... - sa stihovima hita "Ye'n dva" započeo je koncert kultnog i jednog od najdugovječnijih splitskih bendova.

Kako i pristaje dvadesetom rođendanu albuma, prvi dio koncerta je bio posvećen upravo onim najstarijim stvarima i hitovima s "Ping-ponga".

Nakon nekoliko prvih pjesama Saša je zbog problema s kralježnicom morao napustiti pozornicu, a njegovo mjesto je preuzeo Čelan.

- Na žalost, ne smijem slušati srce, već mater i ženu, a ako ne bude tako završit ću na hitnoj - s tim riječima je Saša nakon nešto manje od sat koncerta napustio pozornicu, međutim, Splićani koji su već bili upoznati s njegovim zdravstvenim stanjem bili su presretni što je uopće otpjevao bar jedan dio koncerta. Odavno poznati, neodoljivi hitovi nisu dozvoljavali ni onim najzagriženijim "sjedilačkim" slušateljima da ostanu na svojim dekicama.

Već na treću pjesmu počeli su plesati u ritmu taktova The Beat Fleeta do dugo u noć.

Na kraju se može reći da je ovo bio pravi ljetni splitski koncert, jer bez jednog koncerta TBF-a na otvorenom, nema ni ljeta, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:44