SASVIM ISKRENO

TENISKA LEGENDA PROGOVORILA O ŽIVOTU, DJECI I BRAČNIM PLANOVIMA 'Kad moj sin baci reket kaže mi: 'Koliko puta si ti bacio reket, pa gledao sam te...'

 INSTAGRAM

Domaćin ATP-a Goran Ivanišević hoda pola metra iznad zemlje i itekako ima razloga za to. Osim što na stadionu koji nosi njegovo ime ugošćuje velikane tenisa, i dalje je naš najbolji tenisač svih vremena. A kad uz sve to ima i ljubav s kojim dijeli uspjehe, jasno je zašto ne skida osmijeh s lica. "Sretan sam, sad je sve super. Napokon sunce sija, a i ja", kaže Ivanišević za IN magazin.

Iako govori na kapaljku, ne skriva da je sretan. Fotografija njegove ljubljene Nives na kojoj je uočen prsten koji neodoljivo podsjeća na zaručnički, javnosti je rasplamsala maštu. A može li se Goran ponovno vidjeti u braku? "Nikad ne reci nikad. Vidjet ćemo što život nosi. Prošle godine je bila jedna stvar, ove druga, vidjet ćemo što će biti iduće. Za sada sve funkcionira kako treba funkcionirati i to je najvažnije", dodaje Ivanišević.

Gorana je život naučio jednu stvara, a nje se drži i kada je ljubav u pitanju."Nije dobro planirati. Sve što sam mislio da će se dogoditi nije se dogodilo", govori tenisač.

Nives ga često prati na putovanjima, pa je bila i u Wimbledonu, na kojem je Kate Middleton izjavila kako je obožavala našeg proslavljenog tenisača. "Volio bih je upoznati. Ona jako voli tenis pa sam joj možda jedan od dražih tenisača", ističe Goran.

No samo jedna princeza ima posebno mjesto u njegovu srcu. Kći Amber ove godine kreće u srednju školu, a svi znamo da je upravo to vrijeme prvih ljubavi i da tada dečki kucaju na vrata. "Ne bih još da kucaju na vrata. Nemam odgovor na to, ne znam kako ću se ponašati. Neću biti onaj luđak koji čeka s puškom. Znam da je to proces koji mora proći", iskren je Goran.

Iako je po pitanju stezanja u srcu sa sinovima lakše, u Emanuelu Goran vidi svoju sliku i priliku što ga ponekad i malo brine."Kad on baci reket kaže mi: a što ti meni govoriš pogledaj sebe. Gledali smo te ja i prijatelji koliko si puta bacio reket", prepričava Ivanišević koji sina uči da bude bolji od njega samog.

A tata je svojom igrom, izjavama, potezima, svađama i pobjedama itekako ostavio trag u svijetu tenisa. Iako sina želi naučiti bolje, i dalje je jedini tenisač koji je morao predati meč jer je razbio sve rekete. To mu je jedini trenutak karijere kojeg se srami.

"To je malo tragičan trenutak. Tužno, čudno. Bilo bi bolje da sam napravio više boljih stvari", govori Goran.

No, više pamtimo njegove uspjehe, a sumnjamo da će itko tko je gledao njegov nastup u Wimbledonu davne 2001. zaboraviti ta tri najduža sportska dana. Kaže kako mu je žao što je Marin Čilić kući otišao s tanjurićem umjesto pokala jer zna kako je grozno biti tako blizu, a tako daleko.

Poslije Umaga Goran odlazi na zasluženi godišnji odmor, malo u društvu obitelji i malo s novom ljubavi. A nakon toga što drugo nego povratak na teniske terene kojima i dalje suvereno vlada na svoj osebujan način, rekao je za IN magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:03