ANĐEO OBORIO S NOGU

TKO JE MLADIĆ KOJEG HRVATSKA ŠALJE NA EUROSONG Splitskog maturanta uspoređuju s Bubleom, od malih nogu je u glazbi, svira u bendu Gibonnijevog sina

 
Roko Blažević
 Matija Djanjesic / CROPIX

Mladi splitski pjevač Roko Blažević u subotu je osvojio srca struke i publike pobjedivši na Dori, koja se nakon osam godina vratila na male ekrane. Pjesmom ‘The Dream’ predstavljat će Hrvatsku na izboru za pjesmu Eurovizije koji će se održati u Tel Avivu 14., 16. i 18. svibnja.

Iza 18-godišnjeg Roka, koji je RTL-ovom showu 'Zvijezde' osvojio drugo mjesto, stoji mentor Jacques Houdek koji je autor glazbe i jedan od autora teksta pjesme ‘The Dream’.

- Izvan sebe sam, Isuse Bože, hvala ti - izustio je jedva Roko preplavljen emocijama i uzbuđenjem dok je pokušavao obrisati suze, nakon što je proglašen pobjednikom u Opatiji.

Njegovu je pobjedu najavila i publika koja prati službenu stranicu Eurosonga. Ondje su mu u anketama pred samu Doru davali najveću prednost, vodio je sa 42 posto glasova.

Roko je rođen 2001. u Splitu i potječe iz glazbene obitelji. Osim što pjeva, svira klavir i orgulje, a pjevačku karijeru pokušava izgraditi još od 12. godine, stoji na stranici Eurosonga. Nastupao je u nekoliko talent showova i na nekoliko festivala, primjerice na međunarodnom festivalu Imagine Belgium u Bruxellesu. Na još jednom međunarodnom festivalu Bled Golden Microphone u Sloveniji osvojio je drugo mjesto s pjesmom ‘Caruso’ od Andree Bocellija. Sudjelovao je u talent showu Supertalent (2011.), RTL Zvjezdice (2016.) i Zvijezde (2018.) te Pinkove zvezdice u kojima je i pobijedio sredinom 2017. godine. Svira i u bendu sa sinovima Zlatana Stipišića Gibonnija i Tomislava Mrduljaša, Random i Lukom.

Zbog emotivne interpretacije i izvedbe Roka nazivaju hrvatskim Michaelom Bubleom. Doista impresivnim glasom Roko je osvojio najviše bodova stručnih žirija i publike, a u Izraelu mu sigurno neće odmoći ni službeni ovogodišnji slogan: ‘Dare to Dream’ (Usudi se sanjati).

Opatija, 160219.
Sportska dvorana Marino Cvetkovic.
Dora 2019. Izbor Hrvatskog predstavnika i pjesme za Eurosong.
Na fotografiji: Roko Blazevic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX
Roko Blažević

Roko će ove godine maturirati pa je samo tjedan dana prije nastupa na Dori uživao u maturalnoj večeri u splitskom hotelu Le Meridien Lav. Na Instagramu je podijelio nekoliko fotografija u ženskom društvu, a on je bio iznimno elegantan u odijelu s leptir mašnom.

- Još mi stvarno nije jasno što se dogodilo. Želio bih se zahvaliti svojoj obitelji, prijateljima i razredniku koji ovo sve mora pravdati - rekao je Roko u prijenosu na HRT-u.

- Osjećam se fantastično. Ovo je ostvarenje mojih snova i fantastičan početak karijere. Nisam mogao ni sanjati o boljem. Dat ćemo sve od sebe i nadam se da nećemo nikog razočarati - dodao je.

- Imao sam vrlo jasnu viziju, baš kao i kad sam imao priliku predstavljati Hrvatsku. Tako sam i sada kada sam prvi put čuo Roka rekao: 'On je čudo koje svijet treba čuti’ - jednako je emotivno komentirao sinoć i njegov mentor Jacques Houdek i dodao da se nada da će u Tel Avivu ući u top tri.

Jacques ga je već nazvao vanserijskim talentom, a pjesmu ‘The Dream’ ocijenio je boljom od one s kojom je sam predstavljao Hrvatsku. Također, rekao je da zahvaljujući tom iskustvu sad točno zna kako treba pristupiti natjecanju u Tel Avivu i na što paziti. Nadamo se da će zahvaljujući tome uspjeti i postići rezultat na koji će biti ponosni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:58