LJEPOTA BLAGDANA

TRUDNA FRANKA BATELIĆ U ČAROLIJI 'Fokus mojih Božića se promijenio. Darovi nisu u prvom planu. Važne su lijepe geste'

 

- Osjećam uzbuđenje, sreću i leptiriće u trbuhu pri pomisli da ću već sljedeći Božić čekati sa svojim djetetom - prepuna emocija kaže Franka Batelić, koja je za nadolazeće blagdane publici poklonila toplu i emotivnu božićnu priču opisanu u pjesmi “Samo s tobom meni Božić je”.

U skladbi i video spotu okupila je oko okićenog bora impresivan glazbeni tim: Igora Geržinu, Branimira Mihaljevića, Antu Gelu, Bornu Šercara, Zvonimira Šestaka, Mateja Mihaljevića...

Ukrasi

- Dragi ljudi okupljeni za blagdanskim stolom, toplina doma, kićenje bora, poklanjanje pažnje onima koje volimo - to je za mene Božić! Upravo to sam osjetila u melodiji ove pjesme i zaista bih voljela da uđe u naše domove u najljepšem dijelu godine te da zauvijek bude dio njihovih sjećanja.

Glazbu i aranžman pjesme potpisuje Branimir Mihaljević, a tekst Željko Pavičić, autori emotivne pjesme Olivera Dragojevića “Prije sna”, koja ima posebno mjesto u mom srcu. Ono što me jednako veseli je i ekipa glazbenika s kojima smo radili pjesmu! Spot za božićni singl, moj svojevrsni glazbeni božićni poklon fanovima, sniman je u predivnoj kući u Zagrebu, koju je za potrebe spota u božićnom duhu ukrasila moja stilistica i dekoraterka setova Jasenka Tudor Bevanda, tako da je meni Božić već došao! Atmosfera je bila genijalna.

Puno smijeha, šale i zabave. Svi koji poznaju gitarista Antu Gelu znaju da je uz njega uvijek smijeh i pozitiva! - opisuje Franka, koja će predstojeći Božić dočekati u Istri. Koje su joj prve asocijacije na Božić?

- Cijela uža i šira obitelj na okupu kod nas doma u Istri, zajedničko otvaranje poklona i, bez obzira na stvaran svijet oko nas, u tom trenutku postoje samo ljubav, svojevrstan spokoj, smijeh i zajedništvo. U tome je ljepota blagdana! - ističe pjevačica, koja je u video spotu već okitila bor. Je li njena jelka i kod kuće već okićena?

- Ne. Nikad nisam kitila jelku tako rano. Iako, iskreno, kad sam snimala spot, poželjela sam ostati u tom predivno okićenom okruženju. Tako da nisam sigurna da me neće povući atmosfera, pa da je ove godine ranije okitim - priznaje Franka, koja se u video spotu pokazuje u jednoj novoj atmosferi.

Umjesto lijepih haljina u kojima smo je naviknuli gledati, ona doista blista u debelom zimskom džemperu, s pregačom vezanom oko zaobljenog trbuščića, u kojem nosi sina čiji dolazak na svijet početkom godine nestrpljivo čekaju i ona i njezin suprug, naš bivši nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka. Je li Franka od onih koji darove za blagdane kupuju u posljednji trenutak ili je mjesecima prije praznika odlučila kupiti poklone?

Lijepe geste

- Kako kada... Lako je kupovati poklone ljudima koje znaš.

No, sada se fokus mojih Božića, naravno, promijenio i više pokloni nisu u prvom planu. Bitnije su lijepe geste, riječi i odnos prema ljudima - govori pjevačica, koja se nasmijala kad smo je pitali što će njoj biti najljepši poklon za blagdane.

- Božić i Novu godinu provest ću u krugu obitelji i u iščekivanju najdražeg poklona do sada! Do sada smo Vedran i ja voljeli putovati za praznike, ali ove godine imamo važniji zadatak - kaže Franka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:39