GLAZBENI DANI U OPATIJI

FOTO: LIDIJA BAČIĆ UKRALA SHOW NA DORI Kad je kročila na scenu u crnom grudnjaku i crnim gaćicama nastao je opći delirij!

 
Lidija Bačić
 Dario Njavro / HRT

"Dora", koja se nakon osam godina spektakularno vratila u Opatiju, večeras starta maestralnom akcijom Gorske službe spašavanja. Naime, uz pomoć pripadnika spasilačkog tima, a nakon uvodnog nastupa bubnjara iz Sudar Percussiona, "Dora" se otvara tako što će Franka Batelić biti podignuta iz gledališta sve do samog krova dvorane. Naša lanjska predstavnica sa svojom ljuljačkom koja je pričvršćena na kabele potom će sletjeti na binu gdje će otpjevati tri svoje pjesme, praćena atraktivnim plesačima. Premda je Frankin suprug Vedran Ćorluka viđen u Opatiji, sinoć nije na generalnoj probi iz publike promatrao nastup svoje "leteće žene", koja je svoj posao odradila, kako se kaže, svjetski.

Nije jedina. Sudionici "Dore", stječe se dojam, stvarno su se potrudili i oko skladbi i oko scenskih nastupa. Što se tiče skladbi, više-manje sve su moderne, stilski raznolike (zbog čega, vjerujemo, ni najgori kritičari ovu "Doru" neće proglasiti dosadnom), a ovogodišnji izbor za pjesmu Eurovizije iznjedrit će i dosta hitova.

U tom smislu svakako valja izdvojiti Juru Brkljaču koji večeras nastupa sa skladbom Miroslava Rusa "Ne postojim kad nisi tu". Prisutni glazbenici ovu su pjesmu ocijenili pravom "oliverovskom", dajući Juri i njegovim suradnicima (uz Rusa, mladom pjevaču veliku podršku pruža i Tony Cetinski) veliki kompliment.

Hit ima i Domenica Žuvela koja pjeva Huljićevu skladbu "Indigo", a koja je apsolutna ljubimica tinejdžerica koje su u redovima stajale čekajući Domenicin autogram. Sama po sebi hit je i Lidija Bačić, za koju su nas sinoć redari tijekom probe u opatijskoj dvorani "Marino Cvetković", u kojoj se održava "Dora", u više navrata pitali kada dolazi i koja po redu pjeva. Lidija nastupa sa zanimljivom pjesmom Denisa Dumančića i Borisa Đurđevića "Tek je počelo", a premda je dio njenog scenskog nastupa i vatromet, pravi delirij je i bez vatrometa nastao među redarima kada je stasita Dalmatinka na scenu kročila u crnom grudnjaku i crnim gaćicama prekrivenima samo prozirnim tilom.

Dario Njavro / HRT
Lidija Bačić

Roko Blažević, uzdanica Jacquesa Houdeka, na scenu izlazi sav u bijelom, poput anđela, i pjeva "The Dream", dok su mu na leđima dva ogromna krila. Jesu li teška?

- Jesu. Ali kada me pjesma ponese, zaboravljam na sve teškoće - kaže Roko.

Luka Nižetić uvjerljiv je u pjesmi "Brutalero" koju izvodi u kričavoj žutoj odjevnoj kombinaciji, na izmišljenom jeziku i s melodijom koja naprosto zove na ples.

Na sinoćnjoj internoj novinarskoj kladionici pobijedila je Lorena Bućan. Ta 16-godišnja Dalmatinka nastupa s pjesmom "Tower of Babylon" bračnog para Huljić, scenična je, energična, a mnoge je na generalnoj probi podsjetila na moderniju verziju Ruslane, pobjednice Eurosonga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 16:48