TRI MLADA LICA

UPOZNAJTE NOVE METEOROLOGINJE HTV-a Kristina, Tomislava i Petra uspješno odradile debije. Uskoro će se ženskom trojcu priključiti i naočiti kolega

Petra Mikuš Jerković (lijevo), Kristina Klemenčić Novinc (u sredini) i Tomislava Hojsak (desno)

Led sam, što se televizijskog javljanja tiče, probila jučer ujutro, a priznajem da sam imala malu tremu uoči svoga prvog nastupa u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Ustvari, nije to bila baš trema, više pozitivan stres koji je nestao nakon javljanja - kaže Kristina Klemenčić Novinc.

Kristina je, uz Tomislavu Hojsak i Petru Mikuš Jurković, novo HTV-ovo meteo-lice. Sve tri prognostičarke Službe za vremenske analize i prognoze Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), nakon diplome Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, zapošljavanja i dodatnih edukacija u DHMZ-u te vježbi s fonetičarima Službe za jezik i govor HRT-a, tijekom protekle dvije godine surađivale su na Hrvatskom radiju, a sada je nastupio trenutak da ih vide i čuju i televizijski gledatelji.

Struka

- Prošle smo dobru pripremu, Zoran Vakula udijelio nam je mnogo korisnih savjeta, a televizijski nastup pripremale smo uz pomoć gospođe Višnje iz HTV-ove Fonetike. Ipak, nije mi bilo svejedno, bila sam svjesna da moju televizijsku premijeru gledaju i članovi moje obitelji i moji prijatelji. Znala sam da će mi i oni reći ako nešto nisam dobro napravila, ali tijekom cijelog jučerašnjeg dana primala sam samo čestitke - zadovoljno kaže Kristina koja se za meteorologiju odlučila jer je privlači povezivanje matematike s prirodnim silama.

Simpatična prognostičarka nema svoje omiljeno godišnje doba.

- Volim kad je proljeće pravo proljeće, kao i zimu s dosta snijega, jesen s puno kiše i vruće ljeto tijekom kojega gotovo nikad ne odlazim na godišnji odmor jer moj suprug radi u turizmu pa tijekom toplih ljetnih mjeseci on ima najviše posla - kaže Kristina koja napominje kako je pred njom još uvijek puno rada i truda, a nada se da će opravdati povjerenje koje joj je ukazano.

Za razliku od Kristine, Tomislava Hojsak voli ljetni odmor, no ovaj je, na poziv Zorana Vakule, morala prekinuti i zbog toga, kaže, nije požalila.

- Nisam se nadala da ću godišnji odmor prekinuti na ovakav način. No, uvijek mi je drago promovirati meteorološku struku. Nadam se da će mi početničke pogreške, koje će se sigurno pojaviti, bez obzira na rad s fonetičarima Službe za jezik i govor HRT-a, biti oproštene i brzo zaboravljene - govori Tomislava.

Trema

Petra Mikuš Jurković, pak, priznaje da se i sama iznenadila količini treme koja se pojavila uoči prvog televizijskog nastupa.

- Nisam očekivala da će mi nakon sati održanih stručnih predavanja i obrane disertacije stajanje pred kamerama izazvati ovoliku tremu, ali kažu mi da je to sasvim normalno. I da će brzo proći. Sudeći prema iskustvu suradnje s Hrvatskim radijem, i te će se prognoze ostvariti - kaže Petra.

Zoran Vakula izuzetno je zadovoljan televizijskim debijem novih meteo-lica.

- Kristina, Petra i Tomislava u svojim prvim TV pojavljivanjima bile su sjajne i siguran sam da će tako nastaviti. Prvih šest mjeseci njih tri će raditi u HTV-ovim jutarnjim emisijama i Dnevniku u podne, a potom će se početi pojavljivati i u kasnijim terminima. Krajem godine damama će se pridružiti i muški kolega. Visok, naočit, pravi dalmatinski galeb nakon čijeg će prvog TV nastupa sve gledateljice zaboraviti na Vakulu - našalio se Zoran Vakula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 16:12