NINA ERAK I ŽARKO RADIĆ

'USTAJEMO U PET, A NEKAD NE MOŽEMO ZASPATI BEZ TABLETE' Naši poznati glumci otkrili su nam kako izgleda jedan dan na snimanju najgledanije TV serije

 
 Promo / Nova TV

Među rekordnim rezultatima gledanosti jesenskih aduta Nove TV, prema podacima AGB Nielsena, ovog se tjedna u samom vrhu našla serija “Na granici”. Epizoda emitirana u utorak privukla je najveći broj gledatelja od početka emitiranja serije, a uz nju se zabavilo više od 766 tisuća ljudi.

Ne voli snijeg

“Na granici” je tako ne samo najgledanija serija nego i najgledaniji format na svim televizijama, a mi smo upitali Ninu Erak, koja briljira u ulozi bake Zorke, i sjajnog Žarka Radića, koji igra Miju Štiglića, koliko je snimanje serije promijenilo i njihov život.

- Podosta - priznaje Žarko Radić, kojeg smo zatekli u stanci snimanja. Legendarni televizijski, kazališni i filmski glumac, koji će za dvije godine obilježiti pola stoljeća bavljenja glumom, dobar je kartaš, no zbog obaveza na snimanju serijala, otkriva nam, puna tri mjeseca nije stigao odigrati partiju preferansa.

- Snimati smo počeli u lipnju, pa zbog toga ljetos nisam mogao maksimalno uživati u svojem najdražem godišnjem dobu. Dobili smo, istina, tri tjedna odmora, ali daleko je to od meni omiljenog ljetnog dopusta koji, kad se sve poklopi, kod mene može trajati i dva mjeseca. Ja obožavam more, sunce, kupanje, žudim svake zime za ljetom, ali ne mogu reći da sam se ovog ljeta nauživao - kaže Žarko Radić, koji u šali dodaje da će na svoje barem što se zimovanja tiče.

Promo / Nova TV

- Poput većine Dalmatinaca, nisam obožavatelj snijega, skijanja ni ostalih zimskih radosti. Kod mene sve može, samo da nije zima. Ali, ove godine bit će i zime, odnosno zimovanja, i to one vrste u kojoj se spaja neugodno s korisnim. Posljednjih dana pomno pratim vremenske prognoze i vjerujte mi da me nije usrećilo kada su prognostičari najavili da će se temperatura spuštati ispod nule u jutarnjim satima, kad ja moram na set - govori glumac, koji si je zbog snimanja serijala poremetio uobičajenu dnevnu rutinu.

Razbuđivanje

- Posljednjih dana ustajem s pekarima, oko pet ujutro. Snimanje scena počinje oko sedam, a ja ipak ne mogu sav bunovan doći na set. Kako sam jedan od onih kojima ujutro treba oko sat vremena da shvate što se zbiva, ustajem s prvim pijetlima i liježem s kokošima. Umoran od radnog dana, u krevet se svalim već oko 21 sat. Naime, uz samo snimanje, mi moramo i učiti svoje uloge, pa mogu reći da mi radni dan, otkako snimam ‘Na granici’, traje oko deset sati - kaže Žarko Radić, koji naglašava da mu sve to nije nimalo teško zbog toga što je publika tako lijepo prihvatila seriju.

Promo / Nova TV
'Na granici'

Naša vrsna glumica Nina Erak oduševila je gledatelje ulogom osebujne babe Zorke, prekaljene šefice krijumčarskog lanca. No, ma koliko uživala u svojoj prvoj televizijskoj ulozi tako velikog opsega, priznaje da su joj u početku cjelodnevna snimanja prilično teško padala. U seriji “Na granici” za ulogu Zorke šminkeri je svakodnevno trebaju dodatno postarati, no taj proces ne oduzima joj previše vremena.

- U šminki provedem malo, naš briljantni šminkerski tim za 15-ak me minuta pretvori u Zorku. Ipak, malo mi teže pada svakodnevno ustajanje u pet ujutro, a udarnim danima i ranije. Između sedam ujutro i sedam uvečer snimimo između 15 i 20 scena, a odmaramo se sat vremena tijekom stanke za ručak. Ovisno o lokaciji, ponekad se snimanja odulje i do kasno u noć.

Promo / Nova TV
'Na granici'

U početku mi je to bilo stresno i naporno, no sve je sjelo na svoje kad sam svoju ulogu postavila na noge. Fizički je ovakav format teže snimati od ostalih, pa si ponekad pomognem i tabletom za spavanje ili čajem za smirenje - iskreno priznaje Nina Erak, koja uz seriju ima i kazališne angažmane.

No, zadovoljstvo odrađenim poslom i izvrsna atmosfera na setu ipak pretežu na vagi.

Najljepše poruke

- Jako sam zadovoljna poslom koji sam napravila, imamo fantastičnu gledanost, a od svoje publike dobivam najljepše poruke u inbox.

Moja uloga je kompleksna, teška, dramski razrađena i s mnogo komičnih situacija. Pravo ju je zadovoljstvo igrati. Moram priznati da smo uspjeli - smatra glumica.

CROPIX
Nina Erak i Žarko Radić

Glumci na setu funkcioniraju poput obitelji.

- Kolege su mi divni. Oni stariji i iskusniji podučili su me mnogo toga, a s mlađima uživam jer su talentirani i prekrasni. Zajedno jedemo, a ponekad i spavamo u pauzama snimanja. Sve je na setu zapravo u stilu ‘vic, šala, doskočica’. Tijekom stanke za Božić napunit ćemo baterije za ostatak snimanja, koje završava krajem svibnja - objašnjava Nina.

Kraj snimanja ne znači i kraj radnog dana jer svatko od glumaca uči i tekst za idući dan.

- Nekim danima tekst nekim čudom sam uđe u glavu, neki su dijalozi jednostavno lakši, a ponekad ga učim kao pjesmicu u školi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:18