BOLEST U OBITELJI

UVIJEK NASMIJANA DANIJELA O NAJTEŽIM TRENUCIMA Nitko nije znao s čime se nosi: 'U nekim fazama sam propadala, a mediji su pisali da sam anoreksična'

 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Pjevačica Danijela Martinović prvi put je u subotu stala na pozornicu kao govornik, i to na konferenciji TEDx u Zagrebu. Tema konferencije bila je Zadovoljstvo, a osim nje gostovao je čitav niz poznatih osoba različitih profesija - arhitekt Ante Vrban, poduzetnik Nenad Bakić, sportašica Dina Levačić, plesni koreograf Igor Barberić, kazališni redatelj Krešimir Dolenčić, znanstvenica Željka Fuchs, voditelj sokolarskog centra Emilio Menđušić, novinar Robert Tomić Zuber, redatelj, scenograf, DJ i kvizoman Mario Kovač i drugi.

Pjevačica je tako progovorila o bolnim životnim trenutcima, ali i zadovoljstvu koje je iz njih proizašlo.

- Tko sam ja? Novine godinama o meni kažu jedno, publika drugo oni koji me poznaju treće, oni koje me vole četvrto, oni koji ne peto, ali tko sam ja zapravo - započela je Danijela svoj govor.

Nakon govora u razgovoru za Novu TV otkrila je neke detalje iz svog života, dosad nepoznate široj javnosti. Svoju bol i brige dugi je niz godina skrivala i nitko nije znao s čime se nosi. Tek je nedavno progovorila o bolesti sestre Izabele kojoj je kao srednjoškolki dijagnosticiran rak limfnih žlijezda.

- Zaista vrlo teško, bilo je situacija kada se to čak i na fizičkoj razini vidjelo u nekakvom vidu pada kilograma recimo to, eto tada, u nekim fazama kada sam baš tako propadala i nisam se mogla nositi s time. To se najčešće vidjelo pa su onda mediji znali reći evo je anoreksična je, ovakva je onakva je. Ali napadi sa svih tih strana zaista nisu bili lagani za izdržati, ali sada vam mogu reći da je nevjerojatno što sve čovjek može - priznala je.

Smatra da čovjek, da bi bio doista zadovoljan, mora osjetiti što znači bol. S godinama joj je osmijeh postao zaštitni znak, a i nju je samu iznenadilo koliko je zapravo snažna, piše Dnevnik.hr.

- Puno se ljudi zapravo tu iznenadi i kaže pa joj mi smo mislili da si ti krhka, ali kad staneš i kad si u nekim pričama imaš stav i znaš to izreći. Ja sam sto puta i znam to reći i na bini nemojte gledati vanjštinu, snaga jedino i samo izlazi iz srca, sve ostalo je okvir, a okvir može biti bilo kakav - dodala je.

Otkrila je i da joj je jedna od najvećih podrški najbolja prijateljica Doris, rođena istu noć kad i ona, samo dva sata starija. Kako bi se lakše nosila s problemima, Danijela je pohađala autogene treninge, a postala je i theta-praktičar, osoba koja ulazi u stanje theta-moždanih valova i tada jasnije vidi problem osobe koju tretira. Prošle je godine bila na duhovnom putovanju u Nepalu.

- Prva dva tri dana bila sam u nevjerojatnom strahu od svega jer vi ne poznajete kulturu, ne poznajete jezik, ni jedno slovo. Nemate pojma kuda ćete. Katmandu je bio pod velikim potresom, ulice su razrušene sve to skupa izgleda kao nešto strašno što mi nikad nismo imali prilike tako nešto vidjeti. A onda sam shvatila da je to u biti to. Da treba dati povjerenje nečem višem, otvoriti se za sve jer da u životu svugdje možemo doživjeti nešto predivno - kaže Danijela koja je otkrila i da će kroz mjesec dana na njezinom kanalu na YouTubeu zaživjeti projekt #Danijelabezfiltera u okviru kojeg namjerava pričati s ljudima koji je inspriraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:52