NIŠTA OD NASTUPA U TIVTU

VANNA IZNENADA OTKAZALA KONCERT U CRNOJ GORI Trebala je nastupiti na jedrenjaku koji je JNA 1991. otela iz Splita: 'Istina je, neću tamo pjevati'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.08.2018. u 21:27

Zagreb, 270213,
KC Drazen Petrovic.
Humanitarni koncert za pomoc osobama s autizmom Mali dom za velike ljude na kojem nastupaju izvodjaci Hit Recordsa . Akcijom se prikuplja novac za preuredjenje bivseg djecjeg vrtica u Dubravi u dom za odrasle s autizmom. Na slici: Vanna.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

 

Hrvatska pop pjevačica Ivana Vrdoljak - Vanna iznenada je u utorak otkazala koncert koji je trebala održati u srijedu u crnogorskom gradiću Tivtu, na palubi školskog jedrenjaka "Jadrana" oko kojega se vodi spor između Hrvatske i Crne Gore.

Koncert Vanne u Tivtu - a bio bi to njezin treći nastup u Crnoj Gori - organizirala je Turistička organizacija Tivta kao svoj poklon i doprinos povodom proslave 85. godišnjice školskog broda, jedrenjaka "Jadran", a koja se ovih dana u Boki kotorskoj obilježava nizom manifestacija.

Hrvatski mediji objavili su informaciju da se Vanna "ni kriva ni dužna našla u središtu diplomatskog incidenta između Hrvatske i Crne Gore" jer službeni Zagreb vrši pojačan međunarodni pritisak na Podgoricu da se Hrvatskoj "vrati brod koji je 1991. JNA otela iz Splita". Pošto su je novinari prozvali da u takvim okolnostima ne bi smjela nastupiti u Tivtu na palubi "Jadrana", Vanna je otkazala koncert što je i protvrdila u telefonskoj izjavi za N1 televiziju.

“Ne očekuje se od hrvatske pjevačice iznimnog glasa, naše 'kraljice popa', da prati politiku, ali morala bi znati da u trenucima kada hrvatske institucije poduzimaju korake da se vrati oteti brod, njezin nastup može imati negativan odjek u hrvatskoj javnosti. Doista bi bilo bizarno da hrvatska pjevačica, ispred ukradenog hrvatskog broda, pjeva u čast crnogorskoj vojnoj posadi. Jasno je da pjevači, kao i svi mi, žive od svojih primanja, ali postoje trenutci kada valja pokazati osjećaj za vrijeme i prostor”, napisao je Vanni maxportal.hr , a ona je očito prihvatila sugestiju i pritisak dijela hrvatske javnosti.

Iz TO Tivat koja je bila organizator nesuđenog nastupa Vanne u Tivtu, do sada nisu komentirali ovakav postupak hrvatske pjevačice.

Boka Kotorska, 090410.
Skolski brod- motorni jedrenjak
Ahmet Kalajdžić / CROPIX

Školski brod- motorni jedrenjak 'Jadran' snimljen na vezu u luci Tivat u Boki Kotorskoj (Crna Gora)

 

Tagovi

Izdvajamo