ZABAVNI SHOWOVI

VELIKI POVRATAK HIT PROJEKATA IZ STARIH VREMENA Na program HTV-a se vraćaju najveće uzdanice, a sve počinje u veljači s Dorom

 Dario Njavro /HRT

Na HTV se za koji mjesec vraćaju četiri zabavna hit projekta, omiljena kako kod publike, tako i kod kritike. Radi se o Dori, izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, showu “Zvijezde pjevaju”, kvizu “Tko želi biti milijunaš?” i glazbenom natjecanju “The Voice - najljepši glas Hrvatske”. Prva će na rasporedu, kako neslužbeno doznajemo, biti Dora koja će se održati sredinom veljače.

Već u ožujku na televizijske ekrane stiže spektakl “Zvijezde pjevaju”, koji će se emitirati do početka ljeta. S prvim jesenskim danima vraća se omiljeni kviz “Tko želi biti milijunaš?”, a show “The Voice” na televizijskom programu je od studenoga 2019. godine.

- Točno je da je ovo ambiciozni plan našeg ravnateljstva u sklopu kojeg bi se u jednoj godini na naš program vratila četiri hit projekta, koji svojim sadržajem svakako spadaju u ono što javna televizija mora pružiti svojim gledateljima, a uz to su bili i vrlo gledani televizijski formati - kaže Mario Sedmak, v. d. rukovoditelja Odjela zabave na HRT-u, dodajući da nam ne smije ništa govoriti o detaljima ovih televizijskih projekata.

Stara vremena

Ipak, na Prisavlju se šuška da se Dora definitivno u veljači vraća u Opatiju. Kako neslužbeno doznajemo, ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić na Kvarneru je bio prošlog tjedna kako bi s gradskim ocima Opatije dogovorio završne detalje. Sama Dora, kako sada stvari stoje, imala bi tri gala večeri.

U prvoj večeri eminentni glazbenici izvodili bi šansone i opatijske serenade, sve kako bi na taj način publiku glazbeno vratili u neka stara vremena. Druge večeri na pozornicu bi se uspeli članovi HRT-ovog Simfonijskog orkestra, koji će, najvjerojatnije, izvoditi neke uspješnice s prošlih Dora, naravno, u novom ruhu. Treća večer Dore bila bi natjecateljska, tijekom te večeri birala bi se pjesma koja će nas u svibnju 2019. godine predstavljati na Eurosongu u Izraelu. Novost je da će osim žirija svoj glas pri izboru pjesme moći dati i televizijska publika.

Nakon Dore, na HRT već u ožujku stiže show “Zvijezde pjevaju”. Neslužbeno doznajemo da će spektakl voditi prokušani par: Barbara Kolar i Duško Ćurlić. Podsjetimo, ovaj televizijski format u nas je prikazivan tijekom sedam sezona, a dosadašnji pobjednici bili su Lamija Alečković i Jacques Houdek, Nikša Kušelj i Ivana Kindl, Ana Vilenica i Jacques Houdek, Tina Katanić i Marko Tolja, Dražen Čuček i Natali Dizdar, Marija Borić i Erwin Baučić, te Goran Navojec i Ivana Kindl. Tijekom dosadašnjih sezona u ovoj emisiji bile su i HRT-ove zvijezde poput Davora Meštrovića Meštra i Katje Kušec, a šuška se da bi ovog proljeća u showu mogli zapjevati Aleksandar Stanković i Tarik Filipović.

No, upravo će Tarik na jesen sjesti u stolicu voditelja kviza “Tko želi biti milijunaš?”, čija je posljednja epizoda bila emitirana u lipnju 2010. godine. Godinama se šuškalo o obnovi mnogima omiljenog kviza u kojem su milijun kuna dosad jedino uspjeli osvojiti Mira Bićanić i Leonard Mlinarić. Kviz “Tko želi biti milijunaš?” na HRT-u se prikazivao osam godina. Na HTV-u je emitirana ukupno 521 emisija, postavši od prve sezone neprekidno jedna od najgledanijih emisija, a prema ocjeni Celadora (tvrtke koja ima licencu za ovaj kviz), ujedno i jedna od najboljih verzija između 120 koje su se dotad emitirale diljem svijeta.

Za kraj godine

Kraj 2019. godine, bude li sve po planu, proći će u znaku showa “The Voice - najljepši glas Hrvatske”. Radi se o jednom od najuspješnijih međunarodnih televizijskog formata u kojima se bira najljepši glas, a samo kandidati s iznimnim glasovnim sposobnostima mogu pristupiti natjecanju. Na HRT-u je dosad emitirano dvije sezone ovog showa. U prvoj sezoni pobijedila je Nina Kraljić, u drugoj Ruža Janjić, a pojedini natjecatelji poput Vjekoslava Ključarića, Eni Jurišić, Jure Brkljače... uspješno od tada plivaju u nemirnim glazbenim vodama. U hrvatskoj inačici ovog spektakla mentori talentiranih mladih pjevača bili su Indira Levak, Jacques Houdek, Ivan Dečak i Tony Cetinski, a s HRT-a neslužbeno doznajemo da sve njih na jesen ipak više nećemo vidjeti u mentorskoj ulozi. Također, kako sada stvari stoje, voditelji emisije ostat će Duško Ćurlić i Ivan Vukušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:36