TURNEJA 'NEOPISIVO'

VIDEO: DANIJELA MARTINOVIĆ KAKVU DOSAD NIKAD NISTE ČULI Njezini hitovi dobili su novo aranžersko ruho, poslušajte kako neki od njih zvuče

 
Danijela Martinović
 Damir Krajač / CROPIX

Danijela Martinović ovih dana promovira nadolazeću humanitarnu turneju naziva 'Neopisivo'. Njezine dobro znane pjesme dobile su novo aranžersko ruho koje će prezentirati na turneji.

Tako ćete moći čuti hitove ‘Što sam ja, što si ti’ u country stilu ili ‘Marke nemam’ u ritmovima sambe, ‘Grube riječi’, ‘Neka mi ne svane’, ‘Pleši sa mnom’ i mnoge druge u posve novom ruhu. Melodija i tekstovi ostali su nepromijenjeni.

- Novi aranžmani pjesama proizlaze iz novog instrumentarija benda (kontrabas, harmonika, klarinet, akustična gitara, violina, klavir, bubanj metlice), odnosno ‘igranja’ sa suštinom samih pjesama te Danijele kao vrhunskog interpretom u novim formama i novim glazbenim stilovima te crossoverima. Nastojao se pomiriti novi pomalo artistički pristup, a opet se pazilo da pjesme ne izgube svoj prepoznatljivi hitoidni prefiks. Tako da neki aranžmani, pogotovo pjesama sporijeg ritma su vrlo instrumentalno prozračne, dok se s pjesmama bržeg ritma nastojalo zadržati plesni karakter isprepleten vrhunskim instrumentalnim sadržajem iskusnih glazbenika. Novi aranžmani nas vode kroz sambu, tango, bossanovu, gypsy swing, flamenco i salsu do country blugrassa, dotaknutih elemenata irske glazbe te pop glazbe - rekao je aranžer pjesama Tomislav Modrić.

Martinović je uživo na Narodnom izvela dio najvećih hitova u novom aranžmanu, a koji će biti dio njezine nove turneje 'Neopisivo'.

- Za mene je neopisivo zapravo osjećaj koji vjerojatno većina ljudi dotakne nekad u životu, ali upravo zato što je neopisivo, mislim da iziđe iz čovjeka, a moja je želja da u neopisivom ostanemo jer to je osjećaj zbog kojeg se sve isplati. Zato sam željela da i ova nadolazeća turneja ima taj naziv jer sve je prearanžirano i svaka je pjesma prilagođena. Recimo da je zvukom nešto između Vaya con Dios i Zaz - objasnila je Danijela za Jutarnji list na probi.

U pratnji šest vrhunskih glazbenika prvi koncert održat će 18. svibnja u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu, a turneja traje do kraja godine. Na popisu je ukupno desetak gradova, a u ovu glazbenu priču Danijela je uključila i Vladinu zakladu Hrvatska za djecu. Prihod od prodanih ulaznica s koncerata u Puli, Dubrovniku, Zadru i Varaždinu namijenjen je Zakladi.

Zagreb, 020519.
Matis Absolute Longue, Trg Stjepana Radica 3.
Danijela Martinovic najavila nadolazecu humanitarnu turneju Neopisivo.
Na fotografiji: band,  Danijela Martinovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Danijela Martinović s bendom

Ukupno su preradili oko 30 pjesama, od kojih nekoliko nije iz Danijelina opusa, nego su to njene pjesme za dušu.

- Neke pjesme su mi kroz život ostavljale taj dojam neopisive punoće i ljepote ili tuge jer sve to može biti neopisivo i zato sam po svom osobnom odabiru željela otpjevati u svojoj izvedbi tri, četiri pjesme - objašnjava Danijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:47