GLUMAC I NOGOMETAŠ

VIDEO: ENIS BEŠLAGIĆ ZA JUTARNJI O LJETOVANJU S DEJANOM LOVRENOM 'Dobri smo prijatelji. Volim iskrene ljude i emotivce, a on je upravo to'

Glumac i nogometaš na brodu plove s obiteljima južnim dijelom Jadrana. Bili su na Hvaru i Visu, a potom je veselo društvo krenuo prema otoku Korčuli

"Uživamo, družimo se, puno se kupamo, dobro i fino jedemo. Provodimo, što bi se reklo, odmor za dušu", kaže Enis Bešlagić, koji dio ljeta provodi sa svojim prijateljem Dejanom Lovrenom.

Dalmatinska spiza

Glumac i nogometaš na brodu plove južnim dijelom Jadrana u društvu svojih obitelji. Bili su na Hvaru, potom su se uputili na Vis, gdje je Lovren od obožavatelja primio brojne darove, a nakon toga je njihov brod pod vodstvom "kapetana Joja", kako je Dejan Lovren od milja nazvao svojeg trogodišnjeg sina Josipa, zaplovio prema Korčuli.

- Bili su momci u nedjelju navečer kod mene na spizi. Servirao sam im domaći sir i pršut, hobotnicu, slanu ribu, riblju paštetu, čuvene žrnovske makarune... Baš su uživali. Lovrena je u moju konobu doveo Enis, koji svako ljeto svrati na večeru. Enis i ja stari smo prijatelji, on je prava ljudina, a i Lovren mi se čini simpatičnim, toplim i duhovitim čovjekom.

Momci su bili kod mene u društvu svojih obitelji, a cijela večer bila je opuštena. Nitko nije izigravao nikakvu zvijezdu, a kada je nekolicina gostiju zamolila Lovrena za autogram, on im je izašao u susret - hvali svoje goste Marko Duhović, vlasnik poznatog korčulanskog restorana Maslina.

Nitko nije zvijezda

- Ma kakve zvijezde, svi smo mi samo ljudi - kaže Enis Bešlagić, kojeg s Lovrenom veže višegodišnje čvrsto prijateljstvo.

- Znamo se još iz vremena kada je on igrao u Dinamu. Mnogo toga nas povezuje, a "kupio" me zauvijek time što je on prije svega pošten i emotivan čovjek, veliki prijatelj, veliki borac protiv nepravde i istinski pozitivac - priča Enis Bešlagić o svojem prijatelju, s kojim, kaže u šali, može sve, osim zaroniti.

- E, da, to smo se malo zafrkavali - priznaje Enis, koji je s Lovrenom mnoge nasmijao nakon što je nogometaš na društvenim mrežama objavio videosnimku na kojoj dvojica prijatelja pokušavaju roniti. Dejan je uz snimku napisao: "Sve smo pokušali, ali nismo mogli potonuti... Valjda prazne glave kao dvije bove". Na snimci se čuje Enis.

- Dame i gospodo, dva ronioca. Mi čuvamo obalu. To što vi mirno spavate u lukama mi čuvamo - rekao je glumac, koji se, kao i Lovren, nije mogao prestati smijati. - Smijeh je lijek. Uvijek se treba smijati, što ne znači da nas dvojica nismo svjesni sredine u kojoj živimo, a u kojoj ima previše mržnje, netolerancije i negativnog stava. Mi smo samo oni koji žele normalno živjeti život, smijati se od srca, uživati i omogućiti svojoj djeci ljepšu budućnost - istaknuo je Enis Bešlagić, koji će još nekoliko dana provesti ploveći u društvu prijatelja Dejana Lovrena.

U kojem smjeru nastavljaju plovidbu, kažu, ne znaju. A možda i znaju, ali ne žele reći jer žele u miru uživati u ljetu i odmoru. Neka. Zaslužili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:42