DANAS BI SLAVIO ROĐENDAN

VIDEO, FOTO: KONCERT U ČAST OLIVERU Dvanaest tisuća ljudi plakalo je i plesalo u Spaladium Areni, Gibonni: 'Ovo večeras je baš kako bi on želija...'

 
 Nikola Vilić / CROPIX

Glazbeni je to spektakl o kojem se priča već nekoliko mjeseci i traži ulaznica više. Oni sretnici koji su uspjeli doći do svoje karte za koncert “Vridilo je” nazvan po albumu i istoimenoj pjesmi Olivera Dragojevića iz 2005. godine okupili su se u subotu navečer u splitskoj Spaladium Areni kako bi odali počast svom najdražem glazbeniku koji je s toliko bezvremenskih hitova zadužio taj grad.

I to baš na njegov rođendan. Da je još uvijek među nama, pjevač bi u subotu imao 72 godine. Sigurno bi i njemu kao i 12 tisuća duša u publici kanula suza niz oči od tolike količine emocija pomiješanih sa srećom i tugom jer “ča je život vengo fantažija”, piše Slobodna Dalmacija.

Imao je Oliver plan da rodnom gradu prije točno dvije godine na istom mjestu pokloni dva koncerta koja su se u startu rasprodala. Nažalost, bolest ga je zaustavila u tome da se tih prosinačkih večeri pojavi na pozornici, a ovaj je koncert nastavak priče “Oliverovih 70”.

"Čovika neće bit fizički, ali njegova djela ostaju", ovim je Oliverovim riječima nešto prije 20:30 sati započeo koncert. Nakon aplauza Splićana, na pozornici je zbor Izvor otpjevao “Trag u beskraju”.

- Danas mu je rođendan, on nas gleda, s nama je tu. Zaplješćimo i čestitajmo mu - rekao je Tedi Spalato prije nego što je počeo pjevati “Zelenu granu s tugom žuta voća”, na što je publika ustala na noge i gotovo jednu minutu pljeskala.

U Arenu su, naravno, došli i Oliverova udovica Vesna Dragojević te sinovi s obitelji.

Split, 071219.
Spaladium arena.
Koncert Vridilo je u cast Oliveru Dragojevicu.
Na fotografiji: Torcida.
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilić / CROPIX

A onda je tiho i samozatajno na binu Spaladium Arene stigao Gibonni i prvim taktovima pjesme “Dobar dan” bacio Splićane u trans.

- Ljudi, mogu vam reć' da je ovo večeras baš kako bi on želija. U ovom gradu i s ovim ljudima - rekao je Gibonni, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Uslijedila je “Cesarica” koju je on napisao baš Oliveru. Publika s mobitelima u rukama pjevala je umjesto Gibe, kako je to izgledalo i zvučalo, pogledajte u videu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:34