SPECIJALNA POSVETA

VIDEO: HAUSER GANUO OBOŽAVATELJE POSEBNOM OBJAVOM Uz 'Avu Mariju' istaknuo: 'Ovo je za ženu koju najviše volim u životu i koja je svetica za mene'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.12.2017. u 23:24

Zagreb, 061017.
Koncert violoncelista Stjepana Hausera uz pratnju Zagrebacke filharmonije pod dirigentskom palicom Elisabeth Fuchs u KD Vatroslav Lisinski.
Na fotografiji: Stjepan Hauser.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Cropix

Na fotografiji: Stjepan Hauser

 

Tradicionalni svečani koncert, 29. Božić u Ciboni, koji se održava na blagdan svetog Stjepana, i ove je godine u zagrebačkom Košarkaškom centru Dražena Petrovića okupio istaknute glazbene umjetnike - soliste, pjevačke zborove i božićni orkestar koji su činili glazbenici Orkestra Kazališta Komedije i Jazz orkestra HRT-a, pod dirigentskom palicom Zdravka Šljivca.

U dva sata nastupilo je više od 1500 izvođača. Božićne pjesme izvodili su, među ostalim i Agape, Alan Hržica, Ana Opačak, Bojan Jambrošić, Bruno Krajcar, Gelato Sisters, Irma Dragičević, Ivan Šimatović, Lana Kos, Leon Košavić, Magdalena Bačanek, Marija Kuhar Šoša, Martina Zadro, Mia Dimšić, Mirko Švenda Žiga, Neda Parmać, Neno Belan, Nina Kraljić, Romana Pavliša, Sanja Parmać, Trio harfi Ćiković, Vanda Winter i Zsa-Zsa. Na pozornicu se popeo i proslavljeni violončelist Stjepan Hauser, kojemu je prije nastupa pjesmom čestitan imendan. Dio snimke i atmosfere Hauser je prenio i na Instagramu, a njegovi fanovi diljem svijeta bili su oduševljeni viđenim.

'Stjep, ti si ovo zaslužio', 'Tako sam sretna što te ovako tvoji sunarodnjaci vole', 'Voljela bih da sam bila tu', 'Ti si veličanstveni ambasador hrvatske kulture, zaslužio si to', 'Ja bih ti dala i više... poljupce', tek su neki od brojnih komentara na engleskom jeziku koji su na Instagramu popratili objavu ove snimke, piše Slobodna Dalmacija.

 

Hauser je također objavio i izvedbu 'Ave Marije', s posebnom posvetom u kojoj je napisao: 'Ovu izvedbu Ave Marije posvećujem svojoj mami Mariji, ženi koju najviše volim u životu i koja je svetica za mene.'

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo