OTUŽNA VERZIJA

VIDEO: JACQUES HOUDEK PROZVAO PLANETARNO POPULARNOG PJEVAČA 'Baš je ovo tužno za slušati. Svako malo mu puca glas na visinama...'

 
Jacques Houdek
 Promo

Jedan od naših najboljih vokala na glazbenoj sceni, Jacques Houdek, u statusu na Facebooku osvrnuo se na izvedbu poznatog američkog pjevača i glazbenika Johna Legenda koji je prvi put zaigrao u mjuziklu ‘Jesus Christ Superstar’.

Očekivali bismo da višestruko nagrađivani Legend, koji u svojoj kolekciji među ostalim ima čak 10 Grammyja, Oscara i Zlatni globus, bez muke otpjeva glavnu ulogu, Isusa. Međutim, Houdek smatra da je Legend bio apsolutno pogrešan izbor te da nema dovoljno snažan glas kojim bi iznio zahtjevne visoke dionice.

‘Volim Legenda, ali ovo je baš LOŠE. Najbolje od svega je što nisam ni iznenađen jer čim sam čuo da će on pjevati Jesusa, odmah sam pomislio - s kojim rasponom? Pa on to ne može. I ne može. Baš je ovo tužno za slušat’... Svako malo mu puca glas na visinama, a onaj falset je otužan... O posljednjem tonu da ne govorim... Može on bit J. Legend koliko hoće. Eto, to se događa kada se uloga dodjeljuje velikom imenu, zvijezdi - isključivo i samo na toj pretpostavci, ne uzimajući u obzir pjevački kapacitet. To se tako ne radi, ovdje su točno određeni (napisani) tonaliteti, pa ako nemaš raspona - nisi za tu ulogu. Nema tu ‘pa malo budemo improvizirali’... možda, tu i tamo, da, unijeti neki svoj kolorit, osobnost, ali ključna mjesta se MORAJU otpjevati. Ovak, dragi Johne - nije dobro. A baš te inače volim!!! Ma i ne čudim se samo njemu. Možda se više čudim ‘profesionalcima’ koji su ga angažirali. Makar da zna glumit’... al’ ni to. Jooooooooj..... Idem sad poslušati ostale. Al’ malo me strah, napisao je Jacques.

S njim se složio velik dio obožavatelja i prijatelja, a u videu sami procijenite je li u pravu.

Houdek je u ožujku ove godine također premijerno nastupio u istom mjuziklu, ali u ulozi kralja Heroda. Zagrepčani su po prvi put uživo vidjeli i čuli slavno djelo Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea za Uskrs 2000.

Poslušajte i izvedbu iz 1973.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 22:38