PJESMA ZA RIBARSKE FEŠTE

VIDEO: JASMIN STAVROS SNIMIO NOVI HIT U duhovitom duetu otkrio što to znači biti pravi Dalmatinac

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.01.2020. u 13:03

Jasmin Stavros i Ivica Šeperić

 

Odgovor na pitanje kakav je to pravi Dalmatinac otpjevali su u duetu Jasmin Stavros i njegov prijatelj Ivica Šeperić dajući mnoge definicije tipičnog Dalmatinca bez ikakve zadrške. Sve ono što se u narodu govori o našim Dalmatincima njih dvojica opjevali su u novom glazbenom hitu koji već osvaja naše jadranske i ribarske fešte.

- Ja sam Dalmatinac i ovo je tipična moja priča, rekao bih autobiografska, točno sam ja takav. Pjesma je vesela, duhovita i očekujem da će se izvoditi po svim feštama, najviše ribarskim i da će imati sjajne reakcije, istaknuo je legendarni Jasmin Stavros o pjesmi svog talentiranog prijatelja i dugogodišnjeg suradnika Ivice Šeparića.

Dalmatinski duh bevande

Iako su pjesmu objavili još prije pola godine, namjerno su je pustili "tiho" na društvene mreže i Youtube da, kažu, kao u nekom eksperimentu, procijene može li pjesma sama, bez medijske podrške doći do ljudi. I uspjeli su. Pravog Dalmatinca publika je vrlo brzo prepoznala.

 

- Sama ideja krenula je od Jasmina Stavrosa koji neumorno radi, a svi znamo da na njegovim koncertima nitko nikada ne spava. A kako je došlo do realizacije? Kad mi je rekao da je umoran i da nikada ne spava pomislio sam da je to sjajan povod da napišem baš ovakvu pjesmu. Jasmin nastupa po svim klubovima i feštama, a sad ima i jednu noviju pjesmu takvog sadržaja. On je taj pravi Dalmatinac. Zato mi je bio inspiracija jer on je i obilježio estradu u tom dalmatinskom duhu bevandi, brodova, riba i žene, a sad se novom pjesmom vraća tom svojem habitusu. Ovogodišnja ljetna turneja  bit će mu biti posvećena upravo tim famoznim ribarskim feštama na kojima se uvijek svira, pjeva, ali i pije do jutra - priča Ivica Šeperić.

Dvojica prijatelja često i zajedno nastupaju, a zaljubljeni su i u isti instrument. Davnih godina prije nego li je krenuo u pjevačku solo karijeru, danas popularni Staki bio je virtuoz na bubnjevima, a danas mu je prijatelj Ivica dostojan nasljednik.

Kao pravi Dalmatinci, svoje uspomene i uzbudljive priče često izmjenjuju, naravno, uz ribu, klapu, more, žene i bevandu. I kako ističu u pjesmi, nikada ne spavaju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo