STARO PRIJATELJSTVO

VIDEO: NENO BELAN OTKRIO KAKO JE SLUČAJNO DAO IME ELLI DVORNIK 'Zazvonio je telefon, a mi smo u tom trenutku urlali u kabini'

 
 Screenshot / YouTube

Jedan od najtraženijih i najizvođenijih kantautora na domaćoj pop sceni priprema veliki koncert na zagrebačkoj Šalati ove subote, 9. lipnja, gdje će izvesti pregršt nezaboravnih pjesama kao što su ‘Pričaj mi o ljubavi’, ‘Ostani uz mene’, ‘Vino noći’, ‘Rijeka snova’, ‘Stojim na kantunu’, ‘Dotakni me usnama’, ‘Sunny day’ i druge.

Uz Nenu Belana publika će imati prilike uživati i u nastupu Gibonnija i Opće Opasnosti te Nikoline Belan, kćeri Nene Belana. Zanimljivi gosti pridružit će mu se u novoj koncertnoj avanturi gdje obožavatelje očekuje vrhunski glazbeni doživljaj.

Prigodom velikog koncertnog spektakla prisjetio se anegdota iz bogate dugogodišnje karijere. Jedna od njih seže iz vremena kada je surađivao s Dinom Dvornikom na pjesmi ‘Ella Ee’, Belanovoj autorskoj pjesmi koju je napisao za Dina.

‘Često ljudi ne percipiraju da je ‘Ella Ee’ moja pjesma, to je autorska pjesma koju sam ja napravio i koju sam mu ponudio te godine za njegov drugi album ‘Kreativni nered’. Njemu se dopala stvar i rekao je ‘idem ja to snimiti’ pa mu je pala na pamet ideja da napravimo duet. Zvao me tada da dođem u studio pa mi je rekao ‘malo ću ja pjevati, malo ti pa će biti duet’, tako je i bilo. Dok smo snimali pjesmu kod Nenada Vilovića u Splitu, u tom momentu je zazvonio telefon i javili su Dini da mu se rodila kćer, a kako smo mi u tom trenutku u kabini urlali ‘E Ela E Ella E’, on je rekao ‘Zvat će se Ella’ i tako da sam ja nesuđeni kum imena njegovom djetetu’, ispričao je Belan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:04