NOVI 'STUDIO'

VIDEO: RAZGOVARALI SMO S NAJMLAĐIM UREDNIKOM SPORTSKE RUBRIKE U POVIJESTI HTV-a 'U vatru' ga je gurnuo Jura Ozmec...

 
Boris Jelavić
 Boris Kovačev / CROPIX

Uz svojedobno Brunu Kovačevića, sada glavnog urednika programa HRT-a, Boris Jelavić najmlađi je urednik kojeg je imala Sportska redakcija HTV-a. 35-godišnji novinar u ožujku je imenovan na tu funkciju, nekih mjesec dana prije svog rođendana.

- Imao sam potporu redakcije i samo zato sam odlučio preuzeti mjesto urednika. Nikada se ne bih sam gurao, s obzirom na to da sam među najmlađima i teško mi se postaviti u poziciju u kojoj moram nekome naređivati, a puno je tu duže od mene - objašnjava Jelavić.

U listopadu će mu biti deset godina otkako je na HTV-u. Došao je preko audicije zajedno s Robertom Jelečevićem, u razdoblju kada je sportska redakcija prolazila kroz svojevrsnu tranziciju. Božo Sušec se umirovio, a onda su jedan po jedan Prisavlje napustili Željko Vela, Ivica Blažičko, Jura Ozmec

S tatom je još kao dijete odlazio na utakmice budući da je otac radio kao novinar Glasa Istre i dopisnik Sportskih novosti, a tako se zaljubio i u novinarstvo.

Kako je završio u sportskom novinarstvu te kompletan razgovor s Borisom Jelavićem, pročitajte u novom broju Studija u petak, 9. kolovoza.

Novi broj Studija donosi i veliki intervju s Gabi Novak povodom skorog izlaska Arsenova kompilacijskog albuma ‘Rane godine’, u kojem progovara i o svom životu posljednje četiri godine, bez Arsena.

Donosimo i razgovor s glumcem Sinišom Popovićem koji je kao pravi morski vuk ispričao sve o krstarenju splitskim arhipelagom, a o odmoru i poslu otvorio se i poznati voditelj Davor Meštrović.

Pročitajte i intervju s legendarnim Bricom iz ‘Našeg malog mista’, Mišom Martinovićem, 93-godišnjakom koji otkriva kako mu je san bio postati liječnik, ali ga je Drugi svjetski rat odveo drugim putom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 09:25