MIA KOVAČIĆ

VODITELJICA SPREMA DOKTORAT Želim većeg ‘frajera’ od sebe. Brak mi nikada nije bio presudan

Atraktivna voditeljica Nove TV uz voditeljsku karijeru bavi se produkt dizajnom, a sprema se upisati i doktorat. Trenutno je zaokupljena odlaskom na farmu, gdje će uz glumca Dušana Bućana biti dio reality showa koji joj je povjeren već petu sezonu
 Neja Markičević / CROPIX

Lijepa i iskusna voditeljica Nove TV Mia Kovačić u rujnu će se peti put okušati u vođenju reality showa “Farma” i s natjecateljima na seoskom imanju, bez blagodati modernog života, dijeliti dobro i zlo nekoliko sljedećih mjeseci. Mia je također posljednjih osam godina dio popularne emisije “InMagazin”, a izvan televizijskog svijeta uspješna je produkt dizajnerica, koja je nedavno s prijateljem Mikulom Radmanom osmislila drveni kauč, te model i zaštitno lice poznatih modnih marki. Uz mnoge poslovne obveze, Mia uživa u svakom slobodnom trenutku, a iduće godine priprema se upisati i doktorat.

- Očekuje nas nova i uzbudljiva peta sezona napetog seoskog života gdje će ove godine gledatelji pratiti nove hrabre natjecatelje, i to raspoređene na čak dva seoska imanja, dvije farme. Stara i nova farma donose brojne zaplete, izazove i iznenađenja za svoje stanovnike koji su odlučili napraviti zaokret u svojim životima i okušati se na jedinstvenoj Farmi. Svoje sam pripreme započela snimanjem promotivnih spotova nove sezone i tada sam dobila priliku pokazati svoje umijeće baratanja motornom pilom, a da o vožnji traktora i ne govorim. Slijedi kratki predah, a uskoro zajedno s Dušanom Bućanom na najpoznatijem seoskom imanju očekujem nove natjecatelje, kojih je ove godine i nešto više nego prethodnih sezona - najavila je.

Moderan život

Unatoč svim ljepotama života u prirodi, sama se ipak, kaže, ne bi odlučila na život na farmi.

- Toliko sam se udomaćila na farmi i u ovoj ulozi da se teško zamišljam u drugačijoj ulozi, ali osjećam da sam definitivno dio Farme sve ove godine. Do sada sam četiri sezone bodrila kandidate, bila im psihološka pomoć, nekad ih i kudila, no uvijek sam im bila pri ruci. No, kada bih došla doma, zahvaljivala bih na blagodatima modernog života i određenog komfora na koji sam navikla. Kada stupite nogom na naše imanje, potpuno vam prirodno dolazi da se stopite s prirodom i zaboravite primjerice na mobitele koji nam svakodnevno stvaraju stres. U tom pogledu život na imanju zaista je blaženstvo i vrijeme drugačije prolazi nego u užurbanim sredinama - opisuje Mia.

Za vrijeme trajanja showa voditeljica, priznaje, ima i svoje favorite među farmerima, no svima je jednako na raspolaganju i ničime ne pokazuje svoje veće ili manje simpatije.

- Najviše volim dogodovštine vezane uz susretanje farmera sa životinjama. Bilo je zaista puno živopisnih situacija, ali pamtim samo one pozitivne i simpatične. Na kraju prošle sezone farma je dobila i malo janje koje je tu noć došlo na svijet. Zasigurno je prednost biti okružen prekrasnom prirodom koja te zaista ispuni. Smiraj - naglasila je Mia.

Savršena ekipa

Osam godina voditeljica je “InMagazina” te i dalje uživa biti dijelom popularnog lifestyle magazina.

- Najdraže mi je biti dijelom naše male, divne televizijske obitelji. Osam godina je naša emisija najgledaniji zabavni lifestyle magazin i za svoje gledatelje smo uvijek tu, nemamo nikada stanke u snimanju, nego se svakodnevno predano radi. Divne urednice, divni novinari, organizatori, montažeri, jezični sektor, producenti, kamermani i realizator razlog su zbog kojeg na kraju dana nemaš osjećaj da radiš, nego da nešto stvaraš, i to s lakoćom. Odradili smo više od 2000 emisija, a imam osjećaj da smo tek krenuli. Sugovornici i gosti nam se rado odazivaju i vraćaju, a posebno su nam vesele emisije petkom kada zajedno s kolegom Daliborom Petkom imamo i glazbene goste u studiju, kada se svi dobro nasmijemo i uz glazbu uživo zabavimo - prepričala je Mia.

Nakon završenog Studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu, logičan je slijed bio da uz televizijsku karijeru počne i onu dizajnersku. I tako je nastao zanimljiv i jedinstveni drveni kauč koji je osmislila s prijateljem Mikulom Radmanom.

- Nakon desetogodišnjeg poznanstva, naše prijateljstvo krenulo je u poslovnom smjeru. Naprosto, naši su afiniteti krenuli u istom smjeru. On me zarazio nekim svojim dizajnerskim promišljanjem, kao i ja njega. Odlično se nadopunjujemo i gdje on stane, ja nastavim, gdje ja stanem, on ‘potegne’. Naš drveni kauč zaista je ergonomski i gabaritima pravi kauč i kad su ga klijenti vidjeli uživo, uvjerili su se u njegovu udobnost. Cijelu liniju, koja još sadrži i desnu i lijevu fotelju te još neke varijante kauča, nazvali smo 1516mm. U jednom časopisu objasnili smo nastanak imena te smo se dogovorili da je to bio jedini put. Treba uvijek zadržati dozu tajnovitosti i ne objašnjavati sve do kraja. Izuzetno smo zadovoljni odjekom te već postoje zainteresirani klijenti - privatni i javni interijeri - ističe mlada dizajnerica.

A uz sve što su dosad pokrenuli, Mikula i Mia paralelno razvijaju i dizajn lijesova za kućne ljubimce za koje su, tvrdi, zainteresirani i strani i domaći klijenti, a ponekad se voditeljica iz čistog gušta prihvati i uređenja interijera.

Voli putovanja

Zbog atraktivnog izgleda modna marka Replay, ali i domaći eNVy room Miju su angažirali kao svoje zaštitno lice.

- Volim isticati svoje dugoročne i dugogodišnje suradnje. Deset godina sam zaštitno lice Nove TV, šest godina brend ambasador Replaya, dugogodišnji prijatelj i ambasador brenda eNVy room, dvije godine ambasadorica ljepote i zdravlja Tao wellnessa. Kontinuirano snimam za sve spomenute brendove - napominje.

Uz sve obveze ponekad joj je, kaže, teško uskladiti privatno i poslovno, no ljudi koji je okružuju ključ su njezina uspjeha i “žongliranja” sa slobodnim vremenom koje itekako zna dobro iskoristiti.

- Putovanja. Hrvatska i inozemstvo. Redovite šetnje Sljemenom, Maksimirom, Žumberkom. Večere s dragim ljudima. Izložbe. Sjedenje na prozoru i gledanje vlastitog vrta dok ispijam limunadu i čitam neku knjigu ili crtkaram. Druženje. Vožnja s otvorenim krovom u predvečer dok je crveno sunce... - opisala je u natuknicama idealne trenutke opuštanja.

Iako se o njezinu privatnom životu i ljubavi često pisalo u medijima, svoju intimu Mia ne voli dijeliti.

- Znam da se u novinarstvu postavljaju intimna pitanja, no pravo je individue da ne daje odgovore i da neke segmente života ostavi za sebe. Ima dovoljno tema o kojima se na ovaj način može otvoreno razgovarati jer se dotiču te javne sfere, a da ne govorim kako ima i dovoljno javnih osoba koje s lakoćom dijele svoju intimu tako da mi drugi, koji izaberemo da je ne dijelimo, možemo biti izostavljeni. I u medijima sam nailazila na dosta neistinitih činjenica ili situacija, no uvijek sam odlučila svoju intimu i istinu zadržati za sebe jer mi se ponekad čini da ta provokacija i ima za cilj produljiti nekoj temi ili osobama medijski život. Intimni prijatelji i obitelj uvijek znaju svaki detalj o meni i to je dovoljno - naglasila je.

Ipak, otkrila je kakav je muškarac može privući.

Traži šarm

- Mora biti veći gentleman od mene, veći ‘frajer’ od mene i galantniji od mene. Mora biti obrazovan, pristojan, uredan. Karakterno mora biti šarmantan, zanimljiv i duhovit. I to sve na duge staze - objašnjava Mia, dodajući kako se u budućnosti vidi u ulozi nečije ravnopravne partnerice, što nužno ne podrazumijeva i brak. Bitno joj je, kaže, da bude sretna i zadovoljna svime što je postigla te zdrava i okružena obitelji i ljudima koje volim jer to je najveća sreća.

- Želja mi je još jedno stručno usavršavanje - doktorski studij koji ću, ako sve obveze dozvole, upisati iduće godine - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:50