TURNEJA

ZAPREŠIĆ BOYSI 'RASTURILI' KANADU Koncert popularnog benda rasprodan u 24 sata, izveli svoje najveće hitove

 

Nakon kanadsko- američke turneje krajem rujna i početkom listopada Zaprešić boysi vratili su se na mjesto gdje su je i započeli.

Uvod u novu, ovoga puta kratku kanadsku avanturu dečki su imali koji dan ranije na Trgu bana Jelačića, gdje su nastupili i uveličali dodjelu nagrada najboljim sportašima grada Zagreba.

Mississauga je grad je u kanadskoj provinciji Ontario i predgrađu Toronta. Smješten je na obali jezera Ontario u regionalnoj općini Peel, koja graniči s Torontom. S otprilike 720.000 stanovnika Mississauga je šesta po broju stanovnika općina u Kanadi, u kojoj aktivno djeluje i hrvatska zajednica, koja je organizirala veliki predbožićni koncert za naše iseljenike.

Uz Zaprešić boysena koncertu su nastupili Mejaši - popularni tamburaši u starkama, i Dalmatino - dobitnici Porina 2002. godine za novog izvođača godine. Za razliku od ljetne turneje i perioda u kojem postoji direktan let na relaciji Zagreb – Toronto, ovoga puta bilo je potrebno putovati preko Frankfurta. Vrijeme na putu kratili su druženjem i upoznavanjem sa druga dva benda, za koje dečki iz grupe kažu da su vrlo pristupačni i zabavni, te je dodatno zagrijana atmosfera pred sami koncert.

Dan prije nastupa dečki su bili na NBA spektaklu. Utakmica aktualnog NBA prvaka, domaćina Toronto Raptorsa i Washington Wizardsa bila je kako kažu pravi „show“. Pred više od 20 000 ljudi u prepunoj Scotiabank Areni domaći Raptorsi u vrlo napetoj, zapravo pravoj NBA završnici odnijeli su tijesnu pobjedu. Sam koncert bio je rasprodan prije 2 mjeseca, i to samo u 24 sata od njegove najave. Kombinacija dalmatinske pisme, tamburice i navijačkih hitova Zaprešić boys izazvala je pravu euforiju u prepunoj dvorani Hrvata u Kanadi.

U toj istoj dvorani dečki su nastupili na završnoj večeri tradicionalnog nogometnog turnira Hrvata iz SAD-a i Kanade u rujnu ove godine. Koncert je protekao u predbožićnom raspoloženju, a dvorana je u glas pjevala njihove navijačke hitove poput Igraj moja Hrvatska, Srce vatreno, Samo je jedno i Neopisivo. Kao i nakon svakog njihovog koncerta pred iseljenim Hrvatima, hrvatska zajednica oduševljena je energijom i emocijama koje dečki iz grupe donose, a mladi pak uz njihove pjesme dodatno gaje emocije prema svojoj domovini.

Ovoga puta nije bilo puno vremena za razgledavanje i turističke obilaske, dečki su se dan nakon koncerta vraćali za Hrvatsku, jer već 28.12. nastupaju na tradicionalnom Božićnom koncertu Opće opasnosti i prijatelja u Županji na koji su ih poznati slavonski rokeri pozvali kao goste. Njihovo prijateljstvo razvilo se na prošlogodišnjoj zajedničkoj turneji u Australiji pa će ovo biti dobra prilika za novo zajedničko druženje i pjesmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:37