SKANDAL U GLUMAČKOM SVIJETU

ZAŠTO JE IVAN HERCEG NAGLO MAKNUT I ŠTO SE, ZAPRAVO, DOGAĐALO IZA KULISA SAPUNICE 'ČISTA LJUBAV'? Prilično je eksplozivne naravi, a tijekom zadnje..

 
 Boris Kovačev/HANZA MEDIA

Glavni protagonist serije ‘Čista ljubav’ dobio je otkaz i na tome mjestu zamijenit će ga član žirija Supertalenta. Sam se o svemu nije oglasio, osim na svom Instagram profilu. Glumački kuloari, pak, kažu da je Herceg neozbiljan i eksplozivan.

Snimanje sapunice “Čista ljubav” dramatičniji je zaplet prošlog petka dobilo iza kamere, nego u onom, logičnijem dijelu u samoj priči koja se tek sad u seriji počinje zapetljavati. Glavni protagonist serije Ivan Herceg dobio je, naime, izvanredni otkaz, što je postalo, ali još uvijek jest jedna od glavnih tema u svim medijima.

Slučaj Alić

Iako se već događalo da je otkaz uručen nekome od glumaca u sapunicama, a to su bili Božidar Alić, zbog incidenta s redateljem Brankom Ivandom, zbog čega je otpušten sa snimanja “Ponosa Ratkajevih”, kao i Mia Begović u seriji “Villa Maria”, nikada se još nije dogodilo da je suradnja naglo otkazana glavnom junaku.

Priopćenje koje je upućeno s Nove TV iznimno je šturo i navodi se tek da su razlozi otkaza glavnome glumcu “produkcijske prirode”, te da iste TV kuća ne želi komentirati. Komentirati bilo što vezano uz Ivana Hercega nisu željeli ni ostali glumci iz serije, što je razumljivo, jer vjerojatno ih na to obvezuje ugovor s Novom TV. Ipak, kako doznajemo, problemi s glavnim glumcem na setu su bili učestali, a najgore od svega bio je njegov odnos s ostalim glumcima s kojima je nerijetko imao razmirice, a sve to se saželo u kratak opis kao “neprimjeren odnos prema kolegama”.

Što je presudilo

No, to je očito tek kap u moru razloga zbog kojeg je naposljetku uslijedio i otkaz. Zagrebački glumac navodno je prilično često na snimanja dolazio nepripremljen, bez naučenog teksta, a kad ne bi uspješno snimili scenu, za to bi krivio druge suradnike.

Instagram

Ne malo puta bunio se na organizaciju, kao i sam scenarij, a prigovori s njegove strane postajali su sve češći. Uz to, nerijetko bi na snimanja kasnio, što je stvaralo velike probleme produkciji. Prema neslužbenim informacijama, 36-godišnji glumac prilično je eksplozivne naravi, a tijekom posljednje svađe na setu “Čiste ljubavi” jako je vikao i psovao.

I to je bila kap koja je prelila čašu jer i ranije su u produkciji razmišljali o prekidu suradnje, no predomislili bi se. Ipak je Ivan Herceg bio jedna od vodećih zvijezda kad su u pitanju sapunice Nove TV, a posebno je to bio slučaj u “Larinom izboru” gdje je glumio Jakova Zlatara.

Uloga Tome

Da je upravo Herceg dobitna kombinacija kod publike, jer posebno ga je obožavao ženski dio, pokazalo se i u humorističnoj seriji “Kud puklo da puklo”, također u produkciji Nove TV, gdje je glumio velečasnog Komadinu, ali i popularnoj sapunici “Zlatni dvori” iste kuće. Stoga, ne čudi što ga je Nova TV, kao već prokušanu formulu za uspjeh, angažirala i u svojoj novoj uspješnici koja je s Hercegom kao glavnim junakom u “Čistoj ljubavi” rušila rekorde gledanosti. No, očito je da se glumčev stav prema poslu, barem kad je posljednja u nizu sapunica u pitanju, iz nekog razloga promijenio. Eksplozivna narav, agresivni ispadi, termini su koje su kolege u više navrata ponavljali kad je Herceg u pitanju.

A slična se stvar kao i na setu “Čiste ljubavi”, navodno, dogodila i na snimanju jedne reklame, koja je na kraju ipak uspješno snimljena, iako su, zbog neprimjerenog ponašanja, i tada razmišljali o otkazivanju suradnje Hercegu.

Kako bilo, snimanje serije “Čista ljubav” počelo je u lipnju te je Herceg punih šest mjeseci igrao ulogu Tome, smetlara i bivšeg odlikovanog policijskog inspektora, samohranog oca koji je odvažan, čvrst i iskren i odmah je pobrao sve simpatije publike. A kad su gledatelji u pitanju, Hercega će u istoj ulozi gledati do kraja ove godine.

Uskače Janko

Nakon toga, odnosno poslije uobičajene stanke od emitiranja domaće serije u siječnju, gledatelji će u ulozi Tome početkom veljače vidjeti drugog “aduta iz rukava” Nove TV, markantnog glumca Janka Popovića Volarića, kojeg publika trenutno gleda kao člana žirija popularnog showa Nove TV “Supertalent”.

O svojoj novoj ulozi Popović Volarić kratko se oglasio riječima: “Drago mi je da sam postao član sjajne ekipe serije ‘Čista ljubav’. Veselim se da sam dio ovog projekta i vjerujem da mogu pridonijeti projektu koji je odlično osmišljen”.

Boris Kovacev, Damjan Tadic / CROPIX
Ivan Herceg, Janko Popović Volarić

S druge strane, sam Ivan Herceg nije želio ništa reći o razlozima otkaza, niti iznijeti svoju stranu priče. Dan nakon vijesti o izvanrednom otkazu na svom je Instagram profilu napisao: “Hvala vam dragi moji, a neki tamo valjda imaju neke svoje razloge zašto rade sve to što rade”. Iznad teksta dodao je fotografiju na kojoj na engleskom piše: “Uvijek ista sranja. Umoriš se pokušavajući srediti stvari. Umoriš se od slušanja njihovih isprika i od davanja šansi. Nekad za svoj mir jednostavno moraš pustiti ljude da odu kako bi glupa sranja koja rade mogli raditi nekom drugom”.

Jedna od rijetkih koja je o svom kolegi imala samo riječi hvale i pokazala mu se kao velika podrška je glumica Ornela Vištica s kojom je Herceg glumio u sapunici “Larin izbor”. Vištica je naglasila kako je Herceg veliki profesionalac koji nikad nije kasnio na snimanje, ali i veliki prijatelj i osoba puna razumijevanja. Također je odbacila bilo kakve navode o Hercegu kao nasilnoj osobi sklonoj agresivnim ispadima.

- Mi smo kolege deset godina i o Ivanu mogu reći sve najljepše. Jako je tužno to što mu se radi jer on je čovjek koji je mene branio od bilo kojeg vida nasilja koji bi se pojavio i puno puta me zaštitio. Sve to oko njega izgleda mi kao prljava igra - tvrdi Ornela Vištica.

Prije incidenta

A prije incidenta s otkazom, o Ivanu Hercegu pisalo se isključivo kao o velikom zavodniku, miljeniku žena te brojnim vezama s jednako poznatim kolegicama, a nerijetko bi ljubav planula upravo na setu. Tako je, između ostalih, na početku bio u vezi sa Zrinkom Cvitešić, navodno je tijekom snimanja “Doline sunca” zaveo Nives Čanović, a kratko nakon toga se pisalo i kako je imao romansu sa Žanamari Lalić.

Tijekom “Larinog izbora” bio je u vezi s Jelenom Perčin, ali i s još jednom kolegicom iz serije Petrom Dugandžić. Njegova je ljubav bila i Tatjana Jurić, ali i Ecija Ivušić, a jedna od duljih veza bila mu je manekenka i dekoratorica seta Anita Dujić. Na snimanju “Zlatnih dvora” zbližio se s Anom Majhenić, no veza nije potrajala. Zanimljivo je, pak, kako niti jedna od Ivanovih bivših djevojaka nije željela komentirati vezu, posebno nakon otkaza.

Zagreb, 080717.
Glumac Ivan Herceg, fotografiran u parku Maksimir.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX

Da njihov odnos nakon ljubavi nije ostao prijateljski, vrlo se jasno dalo naslutiti iz izjava Ane Majhenić ovog ljeta.

- Ivan i ja smo snimali zajedno, družili smo se neko vrijeme i ne znam gdje je, ni što radi zadnja dva, tri mjeseca. Imam svoj život i svoje ljude oko sebe - odrješita je bila Majhenić početkom kolovoza.

Bez angažmana

Glumac trenutno nije u stalnom kazališnom angažmanu, a posljednjih je desetak godina isključivo bio angažiran u televizijskim projektima, uglavnom sapunicama. Gledatelji su ga, kad je film u pitanju, imali priliku vidjeti u manjoj ulozi u filmu “Tu”, ali i kao Struju iz filma “Pjevajte nešto ljubavno” i Martina iz filma “Nije kraj”. Nakon toga, njegova je glumačka karijera bila orijentirana na serije u kojima je uglavnom dobivao uloge zavodnika i fatalnih muškaraca, osim one siledžije Dine Popovića u “Najboljim godinama”. U svakom slučaju, televizija je bila njegov učestali medij, a angažmana mu, barem dosad, nije nedostajalo. Još se ne zna hoće li se i kad oglasiti i sam Herceg i otkriti što se krije iza priče o izvanrednom otkazu i razloga “produkcijske prirode”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 16:28