IZA KULISA TV SHOWA

ZAVIRILI SMO ŠTO SE DOGAĐA IZA KULISA NAJPOPULARNIJEG TV SHOWA Kamere su postavljene, muškarci obukli plesne cipelice, a djevojke najuže haljinice...

U zagrebačkom Jadran filmu u Dubravi užurbano se vježba za plesni spektakl koji će prvi put uveseljavati gledatelje Nove TV
Viktorija Đonlić Rađa i Marko Mrkić; Sonja Kovač, Ecija Ojdanić i Nives Celzijus; Slavko Sobin i Gabriela Pilić
 Darko Tomaš / CROPIX

Do prve emisije “Plesa za zvijezdama” u produkciji Nove TV preostalo je još samo šest dana, no zvjezdani plesači i njihovi profesionalni partneri predstavili su već jučer kako će izgledati novo izdanje tog showa u spektakularnom studiju smještenom u zagrebačkom Jadran filmu.

12 emisija

Zaplesali su tako na licu mjesta svi oni koji će se naći na plesnom podiju kada u nedjelju 17. ožujka u 20.15 sati starta prva od ukupno 12 emisija. Imena 11 parova već su prije otkrivena, baš kao i imena voditelja Janka Popovića Volarića i Mije Kovačić, no sve do jučer u produkciji nove TV u tajnosti su držali imena članova žirija - Almire Osmanović, Dinka Bogdanića, Nicolasa Quesnoita i Tamare Despot.

Quesnoit i Despot i dosad su sudjelovali u “Plesu sa zvijezdama”, no sada će se prvi puta naći u ulozi članova žirija, a ne natjecatelja, dok će za Dinka Bogdanića, bivšeg baletnog direktora zagrebačkog i splitskog HNK te poznatog koreografa i pedagoga, to biti deveta sezona showa koju radi. Kako je zapamćen kao jako strog sudac, pitamo Bogdanića je li ovih šest godina stanke, koliko “Plesa sa zvijezdama” nije bilo na malim ekranima, malo ublažilo oštricu njegove kritike.

- Kad je netko dobar, naravno da ću ga pohvaliti, kao što ću i uputiti kritiku kao netko ima dvije lijeve noge. Nije me strah kritika na društvenim mrežama, branim svoju profesiju i stojim iza toga što kažem - odgovara Bogdanić i dodaje da je cijelo vrijeme očekivao povratak showa te da je sretan što su ga pozvali da ponovno bude član produkcije.

Za hrvatsku primabalerinu i prvu nacionalnu baletnu prvakinju ovo je prvi televizijski show u karijeri, no ne i prvi put da radi s ljudima koji nisu profesionalni plesači. Naime, Osmanović je profesorica na Odsjeku za kazališnu umjetnost Umjetničke akademije u Splitu, radi i na Sveučilištu Libertas u Zagrebu te na Muzičkoj akademiji u Puli i predaje scenski pokret ljudima koji nisu iz svijeta profesionalnog plesa.

- Da bih bila u žiriju morala sam proći nekoliko audicija, što je za mene apsolutni novitet. A jesam li razmišljala prihvatiti ovaj angažman ili ne? Ma ja nikada ne razmišljam, tipična sam balerina - uz smijeh kao “iz topa” uzvratila je Osmanović, dodajući kako je oduvijek u životu voljela izazove te je zbog toga i prihvatila biti član žirija u “Plesu sa zvijezdama”. A hoće li biti stroga?

Veliki projekt

- Bit ću pravedna, kao što sam uvijek sa svojim studentima. Istina, nekad se iznenadim kada mi studenti kažu što sam im rekla, ali ja sam čovjek trenutka, reagiram prema situaciji i inspiraciji - kaže Osmanović.

A poznate osobe koje će žiri ocjenjivati već više od mjesec dana vježbaju. I to vrlo predano, do te mjere da uzimaju i dodatne sate, a malotko je izbjegao bolove od upale mišića. Svi su, kažu nam neslužbeno u produkciji, jako “zagrizli”, a posebno glumica Ecija Ojdanić. Veliki je to projekt za sve, pa tako i Novu TV koja je “Plesu” pristupila izuzetno ambiciozno.

Za ovaj show imat će najveći studio dosad koji se prostire na gotovo 2500 četvornih metara. Produkcijski tim broji više od 100 ljudi, a na čelu su mu Gordana Čorapina Kojundžić kao kreativna producentica, redatelj Ivan Miladinov, Igor Barberić je umjetnički direktor, a glavni koreograf Ana Herceg.

Studio se gradio tjednima, pa je prvi put sagrađen i plesni podij koji se zajedno s prostorijom za vježbu proteže na 70 četvornih metara. Također, kao nam objašnjavaju, ambicija im je podići produkcijsku ljestvicu na novu razinu, prvenstveno kada su u pitanju inovativne tehnologije. Tako će uz 300 rasvjetnih tijela i 11 kamera u studiju, koje će biti spojene na trenutačno najveća reportažna kola u Hrvatskoj, imati i četiri posebna projektora koja će raznovrsnim animacijama pridonijeti atraktivnosti plesnih nastupa.

Zagreb, 050319.
Ulica Rudolfa Kolaka 12.Nova TV predstavila nove kandidate showa Ples sa zvijezdama.
Foto: Darko Tomas / CROPIX

Studio je opremljen i sa sto četvornih metara led ekrana i kilometrom led traka integriranih u scenografiju. Svi specijalni efekti, kao i raznovrsne animacije ekipi će osigurati da svaka plesna točka i sam studio zahvaljujući inovativnoj tehnologiji izgledaju potpuno drugačije.

Scenografija

Uz zahtjevnu scenografiju, i odjel kostimografije imat će pune ruke posla. Na čelu tima od pet ljudi glavna je kostimografkinja Emina Kušan, a njima će u pomoć uskakati i dodatne krojačice. O kako je zahtjevnom poslu riječ najbolje govori da su već za prvo izdanje showa potrošili 500 metara materijala te ručno aplicirali 10 tisuća šljokica. I odjel šminke je “na nogama”, a on broji šest frizera i pet make-up artista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:42