'VIP SURVIVOR'

Žene ga obožavaju, ima dijete s HTV-ovom novinarkom Mirtom Šurjak, a on je ludo zaljubljen samo u Mayu: 'Zbog nje sam prošao nemoguće'

 

Bivši hrvatski “vatreni”, igrač Hajduka i legenda izraelskog nogometa Giovanni Rosso pobijedio je u tamošnjoj inačici slavnog realityja “Opstanak”. Rosso je nadmašio druge slavne konkurente, čak i favoritkinju Naame Kasry, prvu pobjednicu “Survivor VIP-a”, te je osvojio nagradu od 250 tisuća eura.

Evidentno je ovo godina koju će 46-godišnji bivši sportaš dugo pamtiti jer se vratio u izraelski prvoligaš Maccabi Haifu, klub u kojem je igrao, prvo u stručni stožer zadužen za mentalnu pripremu nogometaša, a odnedavno je postao i tehnički direktor. Ukratko, ono što je Zvone Boban u Milanu, to je Giovanni Rosso u Maccabiju Haifi. I po poziciji i po renomeu.

Za njegovu novu funkciju doznalo se prije desetak dana kada su ga hrvatski novinari sreli u Murskoj Soboti gdje je Dinamo imao pripreme, a Rosso je stigao zbog pripreme terena i rezervacija hotela jer danas Maccabi Haifa igra uzvratnu utakmicu prvog pretkola Eurolige s Murom.

37 epizoda

Da je, pak, uvjerljivo nadmašio 17 protukandidata u “Opstanku”, saznalo se preksinoć kada je emitirana posljednja epizoda tog izuzetno popularnog showa u Izraelu. Rosso ga je snimio u međuvremenu jer to je projekt koji uzima izuzetno puno vremena. Trajao je 46 dana, a snimljeno je 37 epizoda u vrlo teškim uvjetima i s vrlo teškim zadacima koji traže dobru fizičku i mentalnu izdržljivost jer su natjecatelji i izolirani.

“Ne znam odakle da počnem tako da ću samo otvoriti svoje srce i napisati točno ono što osjećam o ljubavi koju dobivam od tebe i reći ti kroz što sve prolazim, ali prije svega moram zahvaliti fantastičnoj produkciji “Opstanka”. Napravili su nevjerojatan posao, donijeli nam i ushićenje i smijeh, suze i užitak u najluđoj sezoni showa ikad.

Ne mogu ni ignorirati činjenicu da su me suci jednoglasno izglasali za pobjednika na čemu ću im zauvijek biti zahvalan, neću to zaboraviti”, obratio se Rosso preko Facebooka javnosti i zahvalio jednako tako svim svojim konkurentima koji će, kako ističe, zauvijek ostati u njegovu srcu.

Fatalne žene

“Natjecatelji su prošli puno toga otoku na Filipinima, ali ništa manje nisu patili ni ljudi iz produkcije zbog čega im skidam kapu. A Maya, ona je moja snaga i moja svjetlost. Moram joj zahvaliti na potpori, bez nje to ne bih postigao. Imam savršenu suprugu koje me upotpunjava i zahvaljujem Bogu što mi je dao najveći poklon od svih, moju obitelj”, emotivan je bio Rosso. Pritom je zahvalio i gledateljima, obožavateljima koji su ga pratili cijelu njegovu karijeru, od one nogometne do ove avanture u “Opstanku”.

Žena koju je spomenuo u uvodu njegova je druga supruga Maya Rosso, djevojački Fishel. Vjenčali su se 23. ožujka 2017. godine. Baš kao i Rosso, i njegova 45-godišnja supruga sportski je tip, a sudeći prema fotografijama na društvenim mrežama, par je nerazdvojan. U prvom braku s Moranom Rosso bio je dugo.

- Pola svog života proveo sam s Moranom, predivnom ženom i majkom moga sina Vite. Dakle, ne bih o njoj mogao reći ništa drugo, osim da je predivna žena kojoj bih i život dao. I sada o njoj mogu govoriti jedino s puno poštovanja. Iako smo se razišli, imamo pravi, ljudski i prijateljski odnos - izjavio je Rosso 2016. za Tportal. Bio je to zapravo odgovor na upit je li mu se zbog veze s novinarkom Mirtom Šurjak, s kojom je dobio kćerkicu Chiaru, raspao brak, što je sportaš negirao.

Nakon završetka aktivne igračke karijere ostao je živjeti u Izraelu gdje ga izuzetno poštuju, a žene naprosto obožavaju tepajući mu da je “najseksi muškarac u Izraelu”. Nije mu nedostajalo ni angažmana pa je tako na SP-u u Rusiji bio stručni komentator za izraelsku televiziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 00:56