TONY CETINSKI

'ŽIVOT U ISTRI ČINI ME KREATIVNIJIM. PUBLIKA OSJEĆA TU EMOCIJU' Našem omiljenom pjevaču odlično ide i u ljubavi, uskoro će obnoviti bračne zavjete

Jedan od naših najuspješnijih glazbenika, ali i najboljih vokala na domaćoj sceni Tony Cetinski u rodnoj Istri, gdje se preselio nakon godina života u metropoli, proživljava trenutno, kako je na početku razgovora naglasio, jedno od najljepših razdoblja u životu. A upravo tamo nedavno je snimio i spot za drugi singl sa svog novog albuma "Kao u snu".

Fokusiran na glazbu

Radi se o predivnoj baladi "Ja ne znam nikog boljeg od tebe" koju potpisuje Miroslav Rus, i za koju sam Tony, autor, ali i publika smatraju da je jedna od pjevačevih najljepših pjesama ikad otpjevanih. Dapače, kaže Tony, kroz Rusov rukopis ona je svjedočanstvo njegove ljubavi sa suprugom Dubravkom i najljepši poklon za njihovu petu godišnjicu braka.

- Miroslav Rus u svakom trenutku zna kroz što prolazim i kroz što sam prolazio ranije, a ovom pjesmom je na najbolji način opisao što osjećam prema svojoj supruzi. Hvala mu za najbolji mogući poklon koji smo supruga i ja mogli zamisliti za petogodišnjicu braka. Kao što rekoh, Ruki je svakodnevno uz mene i svaki moment može s lakoćom pretočiti u pjesmu velike "razorne" moći poput ove. Očekujte neočekivano i ubuduće - najavio je Tony. A kako to izgleda u videopriči, publika će imati priliku vidjeti već sutra.

- Kad sam odlučio da ću se vratiti u Rovinj, mislio sam da ću biti manje fokusiran na posao, no još sam produktivniji i kreativniji nego u velikom gradu gdje čitav dan obavljaš sto stvari, a ne odradiš ono osnovno. Ovdje dani sporije prolaze, puno manje se vremena gubi, a više je prostora za kreativnost - opisuje Tony svoje istarske dane.

A upravo u Istri susreo je i svog daljnjeg rođaka, redatelja Paola Gentilija, koji je zaslužan za spot pjesme "Ja ne znam nikog boljeg od tebe", ali i prvog iznimno uspješnog singla "General bez činova".

- Paolo je završio filmsku produkciju i oko sebe je okupio mlade ljude iz Rovinja pune želje, volje i produktivnosti. Nisam mogao vjerovati da će mi se u malom istarskom gradiću sve tako posložiti. Snimali smo dva dana, a kako je pjesma toliko prekrasna, veličanstvena i intimna, a i ljudi je vole, trebalo je puno truda da se u spotu postigne nivo, kakva je i ona sama.

Pjesma je i prije spota imala više od milijun pregleda na YouTubeu, a sada će to, vjerujem, biti puno više - naglasio je Tony. Iako je s prijateljem Miroslavom Rusom i ranije surađivao, ova je balada njihova prva zajednička pjesma, a Tonyja je oduševila već na prvu.

Radio je za dušu

- Isprobao sam je u režiji, ušao u studio i otpjevao je, misleći da će biti samo za probu i da ću je kasnije dorađivati i raspjevavati, a ispalo je najiskrenije i najemotivnije. Rusu se baš svidio taj minimalizam. Isto je bilo i s aranžmanom. Samo klavir i violončelo. Na kraju je ispalo, da je manje više, što je situacija i s čitavim albumom - objašnjava Tony. A s njime se slaže i sam skladatelj.

- Što ima ljepše za autora od činjenice da će mu pjesmu otpjevati dobar pjevač, a tek kad ti se zalomi najbolji, kao meni sada. Tony i ja se tražimo godinama i mislim da smo se konačno našli. Cijeli život smo prijatelji, a sada još i zajednička pjesma. Radio sam je bez kompromisa, za dušu, a tako ju je on i otpjevao. Za mene je to već sada jedna od mojih najboljih pjesama. Guštam na najjače. Kladite se na nas - poručuje Rus.

Aktualni album sam pjevač smatra krunom svoje karijere, posebno jer se na njemu našao i kao izvršni i glazbeni producent.

- Na ovom albumu odgovoran sam za uspjehe i neuspjehe, a koliko je dobro krenulo, trebao sam uplatiti i listić za lutriju. Ovo je prvi put da sam izašao iz svoje komfor zone i upleo se u svaki zarez i točku, za razliku od prije kad su drugi bili zaduženi za ostalo, a ja sam samo štancao hitove.

Dosad sam imao puno albuma i suradnja s glazbenim velikanima i mislio da sam postigao sve, ali ovaj album je potvrda da se najbolje dogodi kad čovjek ne trči za nečim - siguran je pjevač, napominjući kako je pjesma "Čudu se nadam uživo" već sad na vrhu nekih lokalnih radiopostaja, a tek treba biti objavljena kao singl. Koliko je zadovoljan novim pjesmama, govori i činjenica da je za baš svaku od njih odlučio snimiti i spot.

Prijenos na CBS-u

Uz poslovne uspjehe, Tonyju cvjetaju ruže i u braku, pa će tako i svoju turneju po Americi i Kanadi u siječnju iskoristiti i za obnovu bračnih zavjeta sa suprugom Dubravkom, i to u Las Vegasu, gdje je sve i počelo.

- U Americi i Kanadi imat ću pet koncerata, od kojih je jedna u Las Vegasu gdje ću u Caesars Palaceu u svojoj interpretaciji otpjevati "Show Must Go On" što će prenositi CBS, kanal koji gleda 60 milijuna kućanstava. Supruga Dubravka ide sa mnom, pa ćemo obnoviti i bračne zavjete, ali ovaj put će i bend biti s nama - najavljuje Tony.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:53