INOZEMNA KARIJERA

ZRINKA CVITEŠIĆ DOBILA ULOGU U HOLLYWOODU! Veliki uspjeh naše glumice, angažirao ju je čuveni Woody Harrelson

Zrinka Cvitešić
 Alen Salkic / CROPIX

Zrinka Cvitešić nastavlja graditi svoju uspješnu inozemnu karijeru. Tridesetsedmogodišnja Karlovčanka, doznajemo, glumit će u novom filmu slavnog Woodyja Harrelsona.

U igranom filmu “Lost in London” Harrelson će se, osim kao glavni glumac, prvi put predstaviti i kao redatelj, a prema scenariju koji je sam napisao. Osim naše Zrinke u filmu igraju i Owen Wilson i Willie Nelson.

- Cijeli film bit će snimljen u roku od samo dva sata. Bit će to ili veliki uspjeh ili velika propast, ali će u svakom slučaju ovaj projekt biti jako zanimljiv - rekao je Harrelson u najavnom traileru za “Lost in London”.

Misteriozna dama

Radnja filma prati ludu noć stvarnih događaja, a sam film ima puno autobiografskih elemenata iz života slavnog glumca koji se proslavio ulogama u serijama “Kafić uzdravlje” i “Pravi detektiv” te filmskim ulogama u “Nemoralnoj ponudi”, “Velikim haklerima”, “Igrama gladi”, “Rođenim ubojicama”... Priča počinje po završetku jedne kazališne predstave nakon koje se Harrelson, koji glumi samog sebe, želi vratiti kući, svojoj obitelji, ali na tom putu susreće mnogo čudnih ljudi koji ga u tome namjeravaju spriječiti. Osim Harrelsona sami sebe u filmu glume i američki glumac i komičar Owen Wilson (“Zoolander2”, “Bez izlaza”, “Hotel Grand Budapest”...), te čuveni američki country pjevač Willie Nelson koji je dosad već ostvario dvadesetak glumačkih uloga.

Zrinka Cvitešić u filmu “Lost in London” glumi neobičnu Sue Ann, ženu s čarobnim moćima, no, kako su u tijeku intenzivne filmske probe, od njezinih prijatelja doznajemo da nije sasvim sigurno hoće li se Zrinka u konačnici zvati Sue Ann ili nekako drugačije. Ulogu misteriozne dame koja se nađe na Harrelsonovom putu kući naša glumica dobila je na audiciji još u listopadu. Zrinka je, vele njeni bližnji, na tu audiciju otišla na poziv Woodyja Harrelsona, koji je na audiciji bio i prisutan. Ulogu je dobila od prve, a filmska ekipa s prvim probama počela je još prije dva i pol mjeseca. Doznajemo i da se naša glumica odlično uklopila u ovaj neobičan tim.

- Svi su se međusobno sprijateljili, postali su izvrsna ekipa - govore Zrinkini prijatelji.

Potpuno ludilo

Sam film priprema se, doznajemo, na lokacijama po cijelom Londonu, a pokusi i uvježbavanja uloga traju od jutra do mraka. Zrinka Cvitešić, u skladu s potpisanim ugovorom, prije promocije filma koja će se održati 27. siječnja u Londonu, ne smije ništa govoriti o filmu, baš kao ni Owen Wilson niti Willie Nelson.

O samom filmu zato je progovorio glavni glumac, redatelj i scenarist Harrelson.

- Ovaj film se precizno može nazvati potpunim ludilom - kaže glumac o svom redateljskom prvijencu, otkrivajući kako će se prema njegovoj zamisli film prenositi uživo u više od pet stotina kino-dvorana tijekom samog snimanja.

- Nitko nikada nije bio toliko glup, sve do sada. Ovaj film je duboka komedija samopropitivanja o jednoj od najgorih noći mog života - kazao je glumac, otkrivši kako je radnja filma inspirirana stvarnim događajem iz 2002. godine kada je Harrelson proveo noć u policijskoj ćeliji nakon što je uništio unutrašnjost taxi vozila koje ga je pokupilo nakon noćnog provoda u klubu u londonskom Sohou. Harrelsona je na koncu uhitila policija nakon potjere za drugih taksijem u kojem je bježao.

- Ako ovaj projekt propadne, bacit ću se s mosta Waterloo u centru Londona - obećao je u najavnom traileru glumac i redatelj koji sa svojom ekipom snimanje filma započinje u Londonu 20. siječnja u 2 sata ujutro, s istovremenim prikazivanjem u SAD-u u 21 sat na istočnoj obali i 18 sati prema pacifičkoj vremenskoj zoni. Film će biti snimljen u jednom kadru, s jednom kamerom, bez prekida i montaže.

Izravan prijenos

Ken Kao iz tvrtke Waypoint Entertainment je (uz Harrelsona) producent, a tvrtka Fathon Events, koja posjeduje najveću mrežu “kina uživo” u Sjevernoj Americi, osigurat će prijenos snimanja.

- Uvijek sam volio kazalište i film pa sam ih poželio sjediniti. Kada sam se odlučio za snimanje u realnom vremenu, shvatio sam da to baš i nije slično kazalištu jer nedostaje publika, no prijenosom samog snimanja nadam se da ću spojiti uzbuđenje kazališta s filmom - rekao je Harrelson, dodajući kako će nakon prijenosa snimanja film “Lost in London” ići u postprodukciju i naknadno biti prikazivan kao i drugi igrani filmovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:42