POKRADENA HIMNA

ZVUČI LI VAM POZNATO? Šveđani snimili pjesmu podrške svojoj reprezentaciji, ali nisu računali na Hrvate koji rade u Skandinaviji: 'Pa to je plagijat!'

 
 REUTERS

Zagrijavanje za subotnje četvrtfinale na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji nije obuzelo samo našu zemlju. Drugu četvrtfinalnu utakmicu taj dan igraju Švedska i Engleska, a pobjednik će u polufinalu igrati s hrvatskom ili ruskom reprezentacijom.

Švedske radio i TV postaje pune su navijačkih pjesama, a na jednu je posebno ukazao čitatelj Dalmacije danas, koji radi u Švedskoj.

Pjesma ‘Språk för alla – Sverige För Alla’ (Jezik za sve – Švedska za sve) na mjestima se čini kao čisti plagijat Connectove uspješnice ‘Samo je jedno u mom životu vrijedno’.

Početak švedske pjesme malo podsjeća na pjesmu ‘7 nation army’ White Stripesa, no refren je gotovo preslikan iz našeg hita.

Što na to kažu naši hip-hoperi, tek ćemo vidjeti. Švedski je čitatelj još rekao da navijači ondje ipak najradije slušaju pjesmu Samira i Viktora ‘Put Your Hands Up för Sverige’ koja je postala neslužbena himna švedske nogometne reprezentacije.

Connectova pjesma 'Samo je jedno' bila je posvećena hrvatskoj reprezentaciji za vrijeme EP-a u Austriji i Švicarskoj 2008.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:07