PARTY

FOTO: PREPOZNATLJIVA LICA TELEVIZIJE N1 SLAVE 5. ROĐENDAN 'Mi smo uvijek na terenu. Jedan nas je ministar pitao: Spavate li vi ikad?'

 
Tihomir Ladišić i suradnici
 Damir Krajač / CROPIX

N1 televizija u srijedu je proslavila pet godina emitiranja u Hrvatskoj, a na svečanoj proslavi istaknuto je da će taj news kanal i dalje nastaviti informirati hrvatsku javnost o događajima kao 24-satna TV, web i mobilna platforma za vijesti i aktualnosti.

"Brojke nas strašno vesele. I ovu godinu završavamo s rastom gledanosti i kao najgledaniji kabelski televizijski kanal u Hrvatskoj. Želimo vijesti ponovno napraviti važnim za sve nas koji živimo ovdje", rekao je za Hinu direktor programa i news direktor N1 Hrvatska Tihomir Ladišić.

Istaknuto je i kako će profesionalni tim novinara i urednika N1, ekskluzivnog informativnog partnera CNN-a, nastaviti svoj rad uz pravovremeno informiranje javnosti o svim važnim događajima.

Na svečanoj proslavi petog rođendana N1 u zgradi Fabrike u zagrebačkoj Pavletićevoj ulici bili su, između ostalih i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, bivša premijerka Jadranka Kosor, bivši ravnatelj HRT-a Mirko Galić, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, bivši ministar Radimir Čačić i brojni uglednici iz hrvatske politike i medija.

Bez obzira na to što sam na HRT-u radio više od 20 godina, nije bilo teško te 2017. donijeti odluku o prelasku na N1. I dalje mislim da je to najbolje mjesto za televizijskog novinara u Hrvatskoj.

Hrabri

Ekipa je mala, ali hrabra i uigrana, i spremna dati sve od sebe da se stvari istjeraju na čistac, da političari odgovore baš na ona pitanja koja najupornije izbjegavaju. Radi se brzo i reagira se na događaje u najkraćem mogućem roku. Tako smo kolega snimatelj Petar Grgasović i ja upravo u Londonu jer je parlament sinoć, usred političke paralize koju je izazvao Brexit, izglasao izlazak na još jedne prijevremene izbore. Kod kuće, pak, za N1 znaju svi: jedan je naš ministar nedavno pitao kolegicu pred Vladom spavamo li mi ikad. Pa spavamo, ali nikad svi odjednom - kaže Domagoj Novokmet, novinar i urednik na N1 Televiziji koja je jučer proslavila pet godina postojanja.

Slavlje je održano u prostorijama redakcije u Zagrebu, a u pozivnici odaslanoj na adrese političara, redatelja, spisatelja...

- S ukupno 97 zaposlenih u tehnici, produkciji, internetskoj redakciji i tv programu, svakodnevno proizvodimo više od 12 sati programa sadržaja uživo u neprekidnom 24-satnom emitiranju na N1 televizijskoj, mobilnoj i internetskoj platformi. S nama su danas vrhunski urednici i novinari sa svih nacionalnih televizija. Novinari i reporteri N1 televizije Ranko Stojanac i Hrvoje Krešić dobitnici su ovogodišnjih nagrada Hrvatskog novinarskog društva i nagrade Novinar godine. Kao ekskluzivni partner globalnog televizijskog news kanala CNN, izvještavali smo iz Hrvatske o najvećim događajima, među kojima je bio i intervju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića za CNN tijekom SP-a u nogometu - kaže u ime N1 Tihomir Ladišić, direktor vijesti i programa na kojoj su se skrasili i Nataša Božić, Ilija Jandrić (koji je upravo na peti rođendan svoje televizije preuzeo voditeljsku palicu “Pressinga” od Petra Štefanića koji je odlučio otvoriti vlastiti free lance obrt), Anka Bilić Keserović, Igor Bobić...

Iz minute u minutu

Po čemu je N1 drugačiji od drugih, pitamo urednicu i novinarku Ninu Kljenak, koja je na N1 od početka.

- U prvom redu, po shvaćanju realnosti i vremena u kojem živimo, a to se prenosi na tv ekran. Sve se događa brzo, naša društvena i politička zbilja mijenjaju se iz minute u minutu, gledatelje zanimaju vijesti u ‘real timeu’, ne čeka se, kao nekoć, Dnevnik. Internet i društvene mreže su promijenili sve, pa i TV industriju. Ono što N1 nudi je sljedeće: kada se nešto događa, okrenite na taj program i informirajte se odmah.

- Nikad ne znamo što nas čeka. Svi mi moramo biti fleksibilni i sposobni improvizirati. Nema gledanja na sat ili robovanja formi - kaže Kljenak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2024 08:58