FATALNA MONROE

FOTO: PRODAJE SE EDITORIJAL GOLE MARILYN Snimila ga je nedugo prije smrti, a zbog rivalstva sa slavnom kolegicom, fotografu je dala ultimatum

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 06.10.2017. u 12:10

 • Profimedia, Caters News

   

  Aukcijska kuća Heritage Auctions iz New Yorka prodaje 12 intimnih snimaka pokojne holivudske dive Marilyn Monroe, a strani mediji prenose kako bi im cijena mogla dosegnuti 26.000 funti (oko 213.000 kuna).

  Seksepilna plavuša pozirala je gola kraj bazena nedugo prije svoje smrti u kolovozu 1962. godine, a drugu seriju fotografija, na kojoj Monroe slavi 36. rođendan, snimio je filmski producent Lawrence Schiller, koji je tada imao tek 25 godina.

  Danas 80-godišnjak, ovih dana u jednom intervjuu prisjetio se legendarnog snimanja s obožavanom glumicom.

  - Marilyn nije imala problema s golotinjom, ali morao sam ispoštovati jedan njezin uvjet - rekla mi je: 'S fotografijama radi što god hoćeš, ali ni u ludilu ih ne želim vidjeti u istom časopisu koji objavljuje Elizabeth Taylor' - izjavio je Schiller.

  Monroe je, naime, kolegica bila mrska jer je zarađivala puno više od nje. Tako se Marilyn često žalila kako je Taylor od producentske kuće Fox po filmu dobivala milijun dolara (oko 6,4 milijuna kuna), a ona jedva 125.000 (oko 800.000 kuna).  

  Profimedia, Caters News

  Profimedia, Caters News

  Profimedia, Caters News
   

  Izdvajamo