FATALNE PLAVUŠE

FOTO, VIDEO: GDJE SU DANAS I ŠTO RADE NAJSEKSI SESTRE BIVŠE JUGOSLAVIJE Tri puta bile su na Eurosongu, a Turci su jednoj zbog toplesa zabranili spot

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.03.2017. u 14:52

Screenshot

Nije bilo djevojčice u regiji koja davne 1983. godine nije htjela izgledati poput Izolde i Eleonore Barudžije, sestara koje i danas najviše pamtimo iz spota 'Džuli' Daniela Popovića. Atraktivne plavuše legendarnom pjevaču bile su i prateći vokali na tadašnjoj Euroviziji u Münchenu, gdje je trojac osvojio visoko četvrto mjesto.

Samo godinu dana prije, Izolda se prvi put natjecala na izboru za najbolju pjesmu Europe kao članica benda Aska sa singlom 'Halo halo', a 1984. na istoj glazbenoj manifestaciji nastupila je s Vladom Kalemberom.

Spot za njihov duet 'Ciao Amore' tada je podignuo pravu prašinu u konzervativnoj Turskoj - naime, nije se smio prikazivati na nacionalnoj televiziji jer je seksepilna plavuša u njemu bila u toplesu.

 

Izolda danas ima 54 godine i u sretnom je braku sa srpskim gitaristom i pjevačem Zlatkom Manojlovićem. Bračni par od 2001. živi u Njemačkoj, gdje jedna od sestara Barudžija predaje solo pjevanje na glazbenoj akademiji u Düsseldorfu. Sin Todor svira gitaru i ima vlastiti bend Zed Mitchell.

 

Mlađa sestra Eleonora, koja se 1986. pojavila i u jugoslavenskom filmu 'Miss', živi u Beogradu. Udala se za producenta i skladatelja Zorana Tutinovića, s kojim ima dvoje djece.

 

 

 

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo