NAJGLEDANIJI IKAD

GANGNAM STYLE SRUŠIO REKORD NA YOUTUBE-U 'Zbog njega smo morali mijenjati brojač pregleda'

 YouTube

Glazbeni video južnokorejskog pjevača Psyja za svjetski hit Gangnam style probio je limit YouTubea i natjerao njegove informatičare da nadograde brojač pregleda.

Naime, YouTubeov brojač klikova donedavno je sadržavao 32-bitni cijeli broj, pa je najveći broj pregleda nekog objavljenog videa bio 2,147,483,647 (dvije milijarde 147 milijuna 483 tisuće i 647 pregleda).

Prvog dana prosinca izjavili su kako je srušen rekord.

- Nikad nismo mislili da će neki video biti pregledan toliko puta, no to je bilo prije nego smo upoznali Psyja - napisali su u objavi.

Iz Googlea, koji je vlasnik YouTubea, kasnije su kazali kako su inženjeri 'vidjeli što se sprema još prije nekoliko mjeseci i pripremili se za to nadogradivši sustav'.

YouTube sada koristi 64-bitni cijeli broj za brojanje klikova, što znači da se neki video maksimalno može pregledati 9.22 trilijuna puta, odnosno toliki broj trenutno može pokazati brojač.

Psy, čiji je glazbeni spot pregledan 2,155,018,583 puta, još nije komentirao dobre vijesti, iako je informacija objavljena i na njegovom službenom Facebook i Twitter profilu.

Drugi najgledaniji video na YouTubeu - Baby od Justina Biebera - kaska za Gangnam Styleom za više od milijardu pregleda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:56